Thursday 30 April 2009

Catalin & Ramona - Ce minunat ne-om inalta

O melodie superba, ascultati cu atentie versurile!


Versetul zilei

"În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării:"

2 Corinteni 2:15

Wednesday 29 April 2009

Moartea spirituala

Biblia ne spune, foarte clar, ca moartea nu afecteaza numai partea fizica, ci exista si moarte spirituala. Atunci cand Adam si Eva au pacatuit impotriva lui Dumnezeu, ei au murit spiritual, pierzand si legatura personala cu Dumnezeu. Iata cateva citate biblice in sprijinul ideii de moarte spirituala, multe enuntate chiar de Domnul Isus:

Matei 8:22 "Vino după Mine", i-a răspuns Isus, "şi lasă morţii să-şi îngroape morţii." (Cum poate un mort sa ingroape pe altul?)

Matei 10:28 Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.

Matei 22:32 ,Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, şi Dumnezeul lui Iacov?' Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi ci al celor vii."

Luca 15:32 Dar trebuia să ne înveselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort, şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit." (Fiul ratacitor a fost mort spiritual, pana s-a pocait)

Romani 8:10 Şi dacă Hristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morţii, din pricina păcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihănirii.

Coloseni 2:13 Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.

Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.

Romani 5:20 Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult;
Romani 5:21 pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.


Poti fi un crestin si totusi sa fii mort spiritual? Clar ca nu. Din pacate, in multe biserici sunt oameni in aceasta stare, se considera crestini, dar... Datoria ta de crestin este sa ii ajuti atat cat iti sta in putinta, sa stai de vorba cu ei, sa te rogi pentru ei. Faci tu asta? Atunci ferice de tine. Nu faci asta? Oare nu esti in aceeasi situatie cu ei? Nu am raspuns la aceasta intrebare, numai Dumnezeu stie in ce stare se afla fiecare dintre noi, dar mai mult ca sigur ca trebuie sa te pocaiesti mai mult. Asa ca nu mai sta pe ganduri.


Tradus cu acordul autorului de: Crestinul
Articolul original aici

Versetul zilei

"Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas,
şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut."

1 Corinteni 15:1,2

Tuesday 28 April 2009

Cum sa cred daca atatia crestini sunt ipocriti?

Una din marile pricini de poticnire pentru atei este ca bisericile sunt pline de ipocriti. Acest articol va examina ceea ce Isus si Biblia spun despre ipocrizia celor care se pretind crestini.

Ce este ipocrizia?

Definitia conform Dex-ului:

IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, făţărnicie, minciună, perfidie, prefăcătorie, viclenie, vicleşug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar şi fam.) machiaverlâc, (înv.) făţărie, prefăcanie, prefăcătură, procleţie, (fig.) iezuitism, mascaradă. (~ cuiva în comportare.)


Deci, un ipocrit religios, este prin definitie un necredincios, din moment ce el doar pretinde ca este un credincios. Un ipocrit nu este o persoana care comite pacate "ocazionale" ( totii oamenii pacatuiesc ocazional ), ci o persoana care pacatuieste in mod constant. Adevarul este ca ipocrizia este o problema pentru cei care "pretind" ca Il urmeaza pe Dumnezeu de multa vreme. Este foarte usor sa te obisnuiesti cu anumite lucruri si sa le faci ca un automat.

Ce a avut de spus Isus despre ipocrizie si ipocriti?

Dintre toti predicatorii si profetii din Biblie, Isus are cele mai multe de spus despre ipocrizie si ipocriti. Deoarece El nu s-a sfiit sa vorbeasca despre acest subiect ci a confruntat direct ipocritii religiosi din perioada Sa ( carturarii si fariseii ), acestia l-au urat, sfarsind prin a-L aresta si acuza cu ajutorul martorilor mincinosi. Iata o lista a ipocriziilor condamnate de Isus:

Ajutorarea saracilor pentru a fi recunoscut de altii:
Matei 6:2
Tu, dar, când faci milostenie, nu suna cu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii, în sinagogi şi în uliţe, pentru ca să fie slăviţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata.

Rugaciunea in public pentru a fi "recunoscut" ca un om credincios:
Matei 6:5
Când vă rugaţi, să nu fiţi ca făţarnicii, cărora le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile uliţelor, pentru ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata.

"Publicizarea" postirii pentru a fi vazut de altii:
Matei 6:16
Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata.

Criticarea comportamentului altora, atunci cand al tau e mai rau:
Matei 7:5
Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

Luca 6:42 Sau cum poţi să zici fratelui tău: ,Frate, lasă-mă să-ţi scot paiul din ochi' şi, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

Onorarea lui Dumnezeu doar prin vorbe sau ritualuri:
Matei 15:7
Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis:
Matei 15:8 ,Norodul acesta se apropie de Mine cu gura şi mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Matei 15:9 Degeaba Mă cinstesc ei, învăţând ca învăţături nişte porunci omeneşti."

Marcu 7:6 Isus le-a răspuns: "Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, după cum este scris: ,Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
Marcu 7:7 Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.'
Marcu 7:8 Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu, şi ţineţi datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor, şi faceţi multe alte lucruri de acestea."

Testarea altor oameni, pentru ca tu sa iesi in avantaj:
Matei 22:18
Isus, care le cunoştea vicleşugul, a răspuns: "Pentru ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?

Marcu 12:15 Să plătim sau să nu plătim?" Isus le-a cunoscut făţărnicia, şi le-a răspuns: "Pentru ce Mă ispitiţi? Aduceţi-Mi un ban (Greceşte: dinar.) ca să-l văd."

Amagirea altora si indepartarea lor de Dumnezeu:
Matei 23:13
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu-i lăsaţi să intre.

Prigonirea saracilor si vaduvelor:
Matei 23:14
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osândă.

Invatarea prozelitilor sa fie la fel de ipocriti sau chiar mai rau:
Matei 23:15
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi înconjuraţi marea şi pământul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteţi voi înşivă

Indeplinirea obligatiilor la biserica, dar neglijarea dreptatii si milei:
Matei 23:23
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.

Afisarea unei fatade pentru a impresiona placut, cand realitatea consta in necumpatare si faradelege:
Matei 23:25
Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înăuntru sunt pline de răpire şi de necumpătare.

Matei 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.
Matei 23:28 Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.

Matei 23:29 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele proorocilor, împodobiţi gropile celor neprihăniţi,
.............
Matei 23:34 De aceea, iată, vă trimit prooroci, înţelepţi şi cărturari. Pe unii din ei îi veţi omorî şi răstigni, pe alţii îi veţi bate în sinagogile voastre, şi-i veţi prigoni din cetate în cetate;

Grija mai mare pentru proprietatea ta decat pentru un om:
Luca 13:15
"Făţarnicilor", i-a răspuns Domnul; "oare în ziua Sabatului nu-şi dezleagă fiecare din voi boul sau măgarul de la iesle, şi-l duce de-l adapă?

Cunostintele necesare pentru a interpreta tot felul de semne, dar lipsa corectitudinii:
Luca 12:56
Făţarnicilor, faţa pământului şi a cerului ştiţi s-o deosebiţi: vremea aceasta cum de n-o deosebiţi?
Luca 12:57 Şi pentru ce nu judecaţi şi voi singuri ce este drept?

Isus ne spune ca acei care practica ipocrizia vor fi trimisi in iad, afirmand ca ei sunt in realitate necredinciosi (1). In alte carti ale Noului Testament, ipocrizia este asociata cu rautatea(2), minciuna(3), pervertirea Evangheliei(4), invidia si calomnia(5), gelozia si ambitiile personale(6). Iacov ne arata contradictia dintre raul ipocriziei si "intelepciunea de sus", care este caracterizata ca "întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică."

Ipocritii actuali

Media adora sa puna la zid un predicator "crestin" atunci cand acesta comite un pacat sexual, cel mai recent exemplu fiind Ted Haggard, care predica cu tarie impotriva practicilor homosexuale, in timp ce el insusi era implicat in asa ceva. Toata lumea iubeste sa urasca un ipocrit. Nu este surprinzator ca exista ipocriti astazi, asa cum erau si in vremea lui Isus. Profetul Vechiului Testament, Daniel, chiar a prezis ca in zilele din urma vor fi foarte multi ipocriti, pentru ca pretul credintei ar putea fi insasi viata (7). Isus, deasemenea, a prezis ca multi vor rataci (8), desi vor pretinde, in Ziua Judecatii, ca au fost discipolii sai:

Matei 7:21 Nu orişicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
Matei 7:22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
Matei 7:23 Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."

Crestinismul nu ar trebui judecat pe baza faptelor celor care se pretind crestini, cand in realitate ei practica opusul invataturilor.

Concluzie

Crestinii sunt deseori acuzati de ipocrizie. Totusi, Biblia arata foarte clar ca acei care practica ipocrizia nu sunt crestini, ci vor fi judecati ca necredinciosi si trimisi in iad. Daca esti un ateu, acesta e un motiv bun, pentru a reflecta la credinta crestina, pentru ca nu vei vrea sa sfarsesti in iad impreuna cu toti ipocritii. Nu stiu cat de multi fatarnici sunt in biserici, dar tu, cand citesti acest articol, ar trebui sa iei aminte la invataturile si trairea Domnului Isus, si pe aceastea sa le urmezi.

"Înţelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică."
Iacov 3:17

1.
Matei 24:51 îl va tăia în două, şi soarta lui va fi soarta făţarnicilor; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

Matei 13:41 Fiul omului va trimite pe îngerii Săi, şi ei vor smulge din Împărăţia Lui toate lucrurile, care sunt pricină de păcătuire şi pe cei ce săvârşesc fărădelegea,
Matei 13:42 şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor

2.
Romani 12:9 Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine.

3.
1 Timotei 4:2 abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor.

1 Petru 2:1 Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire;

4.
Galateni 2:13 Împreună cu el au început să se prefacă şi ceilalţi Iudei, aşa că până şi Barnaba a fost prins în laţul făţărniciei lor.
Galateni 2:14 Când i-am văzut eu că nu umblă drept după adevărul Evangheliei, am spus lui Chifa în faţa tuturor: "Dacă tu, care eşti Iudeu, trăieşti ca Neamurile, şi nu ca Iudeii, cum sileşti pe Neamuri să trăiască în felul Iudeilor?"

5.
1 Petru 2:1 Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire;

6.
Iacov 3:14 Dar dacă aveţi în inima voastră pizmă amară şi un duh de ceartă, să nu vă lăudaţi şi să nu minţiţi împotriva adevărului.
Iacov 3:15 Înţelepciunea aceasta nu vine de sus, ci este pământească, firească (Greceşte: sufletească.); drăcească.
Iacov 3:16 Căci acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele.
Iacov 3:17 Înţelepciunea care vine de sus, este, întâi, curată, apoi paşnică, blândă, uşor de înduplecat, plină de îndurare şi de roade bune, fără părtinire, nefăţarnică.

7.
Daniel 11:34 Când vor cădea, vor fi ajutaţi puţin, şi mulţi se vor uni cu ei din făţărnicie.
Daniel 11:35 Chiar şi din cei înţelepţi, mulţi vor cădea, ca să fie încercaţi, curăţiţi şi albiţi, până la vremea sfârşitului, căci sfârşitul nu va fi decât la vremea hotărâtă.

8.
1 Ioan 3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său.


Tradus cu acordul autorului de: Crestinul
Articolul original aici

Versetul zilei

"Şi iată, Eu vin curând! - Ferice de cel ce păzeşte cuvintele prorociei din cartea aceasta!"

Apocalipsa 22:7

Monday 27 April 2009

Ce este iertarea?

Iertarea nu inseamna uitare. Uitarea poate fi un efect secundar pe termen lung al iertarii, dar nu este niciodata un mijloc de a obtine iertarea. Cand Dumnezeu spune ca nu-si va mai aduce aminte de pacatele noastre ( Evrei 10.17). El nu vrea sa spuna: "Le voi uita".

Dumnezeu este atotcunoscator; El nu poate uita. Mai degraba nu va mai folosi niciodata trecutul impotriva noastra. El il va indeparta de noi pe "cat este de departe rasaritul de apus" (Psalmul 13:12).
(...)
Iertarea nu inseamna ca trebuie sa ingadui pacatul. (...) A ierta pe cineva nu inseamna ca trebuie sa fii stergatorul de picioare a unor nesfarsite pacate. E foarte bine sa-i ierti cuiva pacatele trecute si, in acelasi timp, sa iei masuri impotriva celor viitoare.

Iertarea nu implic razbunarea sau plata pentru cele suferite. "Cu alte cuvine, ar trebui sa-i las sa-mi scape din mana?", puteti intreba. Da, sa-i lasi sa scape din mana ta stiind ca Dumnezeu nu-i va scapa din mana Sa. S-ar putea sa ai impresia ca ceri sa se faca dreptate, insa tu nu esti un jucator impartial. Dumnezeu este Judecatorul care face dreptate peste toate lucrurile. "'Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati', zice Domnul" (Romani 12.19). "Dar unde este dreptatea?", intreaba victimele. Este in rastignirea lui Hristos. Hristos a murit "o data pentru totdeauna"(Romani 6:10). A murit pentru pacatele lui, ale ei, ale tale, ale mele.

Iertarea inseamna a consimti sa traiesti cu consecintele pacatului unei alte persoane. In realitate, vei fi nevoit sa traiesti cu consecintele pacatului celui ce l-a facut, fie ca-i oferi iertarea sau nu. De exemplu, imagineaza-ti ca un membru al bisericii vine la tine si spune: "Te-am barfit prin tot orasul. Vei putea sa ma ierti?" Nu poti retracta o barfa, la fel cum nu poti baga paste de dinti inapoi in tub. Vei trai cu urmarile barfelor pe care persoana respectiva le-a raspandit, indiferent cum vei reactiona fata de cel care le-a scornit. Traim cu totii consecintele pacatului lui Adam. Singura alternativa reala este sa traiesti cu aceste consecinte lasandu-te robit de amaraciune, ori sa traiesti in libertatea iertarii.


Nu ii ierti pe ceilalti spre binele lor; o faci spre binele tau.


*preluat din "Biruinta asupra intunericului" de Neil T. Anderson"

Versetul zilei

"Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu!"

Psalmii 51:6

Sunday 26 April 2009

Versetul zilei

"Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu."

1 Corinteni 6:20

Saturday 25 April 2009

Versetul zilei

"Şi tot ce a fost scris mai înainte, a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde."

Romani 15:4

Friday 24 April 2009

Vorbim de pocainta, dar fapte......

Am primit pe mail acest editorial. Mi se pare ca pune degetul pe rana si arata exact ceea ce se intampla in vietile multora.

Dragi frati care ne aduceti Cuvantul din partea Lui Dumnezeu… Dorintele de mai jos reprezinta ceea ce ne doare si ceea ce am dori sa auzim de la voi… Intelegem ca viata de pe pamant e o sansa de a o trai cu lumea sau cu Dumnezeu. Am ales sa o traim cu Dumnezeu de aceea ne pasa ce sfaturi primim prin predicile voastre. De aceea va rog in Numele Domnului Isus:

Spuneti-ne
de faptul ca putem avea fanfare si coruri profesioniste, solisti si predicatori exceptionali si totusi, doar sa ne mearga numele ca traim. (vezi Biserica din Sardes).

Spuneti-ne
ca putem avea programe incarcate de puncte, organizate ca la carte, fara prezenta Domnului in ele. (vezi Biserica din Laodicea careia ii spune Domnul: Iată Eu stau la uşă, şi bat )

Spuneti-ne
mai multe marturii din viata voastra, din experientele cu Domnul ce le-ati trait voi si mai putine din vietile misionarilor care au trait cu nu stiu cate sute de ani in urma…

Spuneti-le baietilor tineri ca pornogrofia se combate cu monitorul stins si cu Biblia deschisa. Spuneti-le fetelor ca e mai ferice sa fie batatorit covorul din odaita decat cel din fata oglinzii.

Spuneti-ne ca o ora de rugaciune face mai mult decat 10 ore pe yahoo messenger.

Spuneti-ne
ca NU vom vedea Canaanul daca credem ca Isus e o stanca pe care o lovesti cand ai nevoie de apa. Spuneti-ne ca Isus nu e o trusa de prim ajutor la care alergi doar cand copilul are o boala fizica, ci e acelasi Domn la care ar trebui parintii sa alerge si cand copiii sunt loviti de boli spirituale.

Spuneti-le celor care vin la 9:25 la adunare si pleaca la 12 fara 5, ca Isus a “stat” mai mult timp pe cruce decat stau ei pe scaun.

Spuneti-ne ca diplomele si carierele noastre fara o viata de pocainta reala palesc in fata Mantuitorului.

NU ne spuneti
ca pacatele mici nu sunt importante. Nu ne spuneti doar de HAR ci amintiti-ne ca Christos e si un foc mistuitor. Spuneti-ne ca Recabitii au fost incercati in singurul lucru care il putea face mai usor din tot ce le-a poruncit tatal lor. Cu siguranta era mai usor pentru Ieremia sa le ceara sa bea vin decat sa isi faca case. Si era mai usor si pentru ei sa se scuze ca cel mai mare proroc din tara le-a cerut asta. Spuneti-ne asadar ca parintii nostrii au fost oameni verticali, care au trait Biblia si noi suntem tentati sa “vindem” principiile lor prin caminele studentesti de la facultate.


Spuneti-ne
ca bunicii nostrii preferau o vizita la orfani, vaduve sau bolnavi, intre cele doua programe de duminica decat trei ore de somn. Spuneti-ne ca ei posteau 3 zile pe saptamana si mergeau la sapa si lucru la camp toata ziua, iar noi lucram la birou si multi dintre noi nu avem nici macar o zi de post pe saptamana.

Spuneti-ne
ca ei plangeau la fiecare predica, noi mai mult zambim.

Spuneti-ne ca praful de pe Biblia noastra ne va condamna in ziua judecatii daca nu o citim si nu o traim.

Cand stiti
ca urmeaza o duminica, sau joi, sau orice alta zi cand trebuie sa ne aduceti un mesaj, va rugam stati mai mult pe genunchi decat in fata buletinelor de stiri.

Spuneti-ne dragi predicatori ADEVARUL, fara sa va fie teama ca nu veti fi alesi la urmatoarele alegeri in comitet. Adevarul a biruit in arenele romane, cu atat mai mult va birui unde sunt oameni care doresc sa-l traiasca.

Spuneti-ne
sa ne rugam ca Domnul sa scoata proroci, oameni care au daruri de vindecare, nu va multumiti ca in biserica aveti doar oameni care stiu sa spuna poezii. Oratori buni sunt si in lume. Profesionalism gasim si la filarmonica. Ceea ce dorim este mai multe prezenta a Duhului si mai putina prezenta a “noastra”. Mai multa rugaciune si mai putin spectacol. Mai multe predici pentru nevoile noastre si mai putina exegeza si teologie.

Spuneti-ne ca exista si IAD nu doar rai.

Spuneti-ne
ca putem sti capitole din Biblie pe de rost si totusi sa ajungem in iad daca nu le implinim.

Spuneti-ne ca putem trai langa oameni ca Pavel si totusi sa ne intoarcem la lucrurile lumii din Tesalonic ca si Dima, daca nu avem o relatie cu Domnul personala.

Nu va multumiti
ca aveti in biserica oameni care va lauda. Nu uitati de roaba cu duh de ghicire care s-a luat dupa Pavel si striga: "Oamenii aceştia sunt robii Dumnezeului Celui Prea Înalt şi ei vă vestesc calea mântuirii." Diferenta dintre Pavel si alti predicatori a fost ca el nu a amestecat sfintenia cu nelegiurea. Vroia oameni care sa fie sfinti. Si pentru ca vroia asta, a fost batut cu nuiele. De ce? Pentru ca s-a eliberat pe el si pe Sila de…aplauze.

Am citit despre o tanara care 21 de ani nu a fost chemata macar o data la rugaciune cu familia. Si tatal ei slujitor in adunare. Spuneti-le la astfel de parinti ca pocainta din familie e mai importanta decat cea afisata la oricare biserica din tara la amvon.

Chemati-ne
mai aproape de Isus, la o viata adevarata de pocainta. Chemati-ne la sacrificiu pentru lucrarea Domnului. Chemati-ne la dragoste si iubire pentru Domnul si pentru frati.

Va multumesc,

Un tanar care traieste inca in Babilonul acestei lumi, cu fereastra deschisa spre Ierusalim, nu departe de groapa cu lei.

Ps: Cine crede ca acest mesaj e doar pentru predicatori, este rugat sa il reciteasca

*preluat de pe www.resursecrestine.ro*

Pentru cine? - Costache Ioanid

Pe cararile razlete
dintre zimbet si suspine,
ti se pune o-ntrebare:
Pentru cine,
spune,
pentru cine oare
e atâta frumusete,
e atâta gingasie
intr-o floare ?
Pentru cine s-ar desprinde
din broaboada
de zapada
ghiocelul in april,
daca n-ar fi ochi sa-l vada ?
daca totu-i inutil ?
Pentru cine-n miez de roada,
sorb si strâng in ei culoare
pentru vara urmatoare
embrionii
din begonii,
daca totul e-o-ntâmplare ?
Pentru cine-si tese-n casa
haina pala
de vestala
cu lumini de diamant
floarea alba de mireasa,
daca totul e neant ?
Pentru mintile obtuze
de bondari si buburuze ?
Pentru fluturii ce zboara
in zig-zaguri pe afara ?
Oare viespile ursuze
sunt initiate-n arta ?
oare barzaunii trupesi,
plini de miere pe musteti,
sunt sensibili,
sunt esteti ?
Oare-ar sta flamând bondarul
de n-ar fi subtil decorul
si nu si-ar abate zborul
in gradinile bogate,
daca florile de crin
n-ar fi ... proportionate ? ...
n-ar avea acea prestanta
ca de clopot florentin ?
n-ar avea varietate
de culoare si nuanta
de la alb pin' la carmin ?
Nu cumva pretind ... culbecii
sa dezvolte-atitea specii
rozele is liliecii ?
Nu.
In floare e-un mister !
Floarea e un mesager,
e un martor,
o solie,
e un inger din Eden,
care-aduce-n valea mortii
o inalta marturie
in culoare,
in proportii,
in mireasma
si-n desen.
Omule cu mintea plina,
du-te-o clipa in gradina,
treci prin vaile-inflorite
si te uita la sulfina,
la bujori, la margarite,
la conduri, la inimioare,
la gherghina din carare,
la naframa de matase
ce ne-o daruie ciclama !
Lasa-te sa te desfete
ochii-adânci de violete,
clopoteii cu trei cupe
si narcisele trompete !
Si ia seama !
Daca inima-ti ramâne
ca un bulgar, ca o piatra,
ca un bolovan in vatra ...
leapad-o !
zdrobeste-o-n cioburi !
Sparge-o pe ilau cu dalta !...
Si apleaca-te in ruga
sa ceri alta !

Dar de simti o-nseninare,
un suris si o blândete,
care vine
sa te-aline
de povara,
de tristete,
tu apleaca-te si spune:
"Surioara,
pentru cine,
spune, pentru cine oare
e atâta frumusete,
e atâta gingasie
intr-o floare ?"
"Pentru cine ?...
Pentru om !
Pentru voi Fauritorul
si-a ascuns in floare dorul,
in petalele de aur
de fior si de lumina,
ca in opera divina
sa cunoasteti
AUTORUL ... "

*www.resursecrestine.ro*

Versetul zilei

"Uitaţi-vă dar cu luare aminte la Cel ce a suferit din partea păcătoşilor o împotrivire aşa de mare faţă de Sine, pentru ca nu cumva să vă pierdeţi inima, şi să cădeţi de oboseală în sufletele voastre."

Evrei 12:3

Thursday 23 April 2009

Ce alegi?

Un om al lui Dumnezeu a avut intr-o noapte un vis care l-a marcat pe toata viata,spunand ca nu a invatat in multi ani de viata cat a invatat din acel vis.
Era intr-o incapere in care erau doua usi.
Apoi a intrebat ce se afla dupa una din usi ?
Si un demon i-a raspuns: acolo este iadul !
El a intrebat :acolo sunt Ortodoxi ?
Demonul i-a raspuns:da.
Apoi a intrebat: si Catolici sunt ?
Demonul i-a raspuns:da.
A mai intrebat iar: Babtisti, Penticostali,Metodisti ?
Demonul i-a raspuns:da.
Apoi s-a dus la cealalta usa si a intrebat si acolo: aici ce e ?
Un Inger i-a raspuns : aici e Raiul !
Si aici a intrebat daca sunt Catolici,Ortodoxi,Baptisti,Penticostali,Metodisti ?
Iar Ingerul i-a spus : NICI UNUL DIN CEI ENUMERATI .
Atunci omul marcat de raspunsul Ingerului a intrebat : dar ce sunt aici ?
Ingerul i-a raspuns : UCENICI AI LUI HRISTOS !
Tu din care categorie faci parte? Ce esti ?
Daca te bati cu pumnul in piept ca esti unul din cei enumerati mai sus si nu esti UCENIC AL LUI HRISTOS....inseamna ca esti doar religios nu CREDINCIOS !
In Biblie nu este mentionata nici un fel de religie .....Ea IL propavaduieste pe HRISTOS.

Versetul zilei

Depărtează-te de rău, şi fă binele; caută pacea, şi aleargă după ea!

Psalmii 34:14

Wednesday 22 April 2009

Unde a fost Isus?

Nu stiu daca v-ati uitat la televizor in ultimele zile. Mie tot ceea ce am vazut mi-a lasat un gust amar. Isus Cristos pare ca a lipsit cu desavarsire de la aceasta sarbatoare.

Toata lumea vorbea despre lumina, adusa de la Ierusalim cu avionul, de parca asta o face mai lumina decat cea de la Patriarhie. Oricum nu stiu cata relevanta au. Pentru ca important este ce este in inima omului, nu o afisare exterioara de piosenie cu o lumanare in mana. Si asta o data pe an. Ce e in inima omului conteaza in fata lui Dumnezeu.

Ieremia 9:25 "Iată, vin zilele, zice Domnul, când voi pedepsi pe toţi cei tăiaţi împrejur, care nu sunt tăiaţi împrejur cu inima,

Cred ca daca am numara de cate ori s-a vorbit despre lumina si de cate ori s-a pronuntat numele Isus Cristos, cel din urma ar pierde la numaratoare. De ce nu vrem sa ne pocaim? De ce Il uitam pe Isus, pentru ca ne vorbeste de pocainta si preferam sa vorbim despre "lumina" care nu ne obliga la nimic?

Pentru ca suntem nespus de pacatosi si nici macar nu vrem sa acceptam lucrul asta. Incet incet il vom uita pe Isus si il vom inlocui cu ceea ce ne convine. Asta e concluzia pe care am tras-o privind la televizor in aceste zile.

2 Timotei 4:3 Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor.

Versetul zilei

"Mă bucur în Domnul, şi sufletul Meu este plin de veselie în Dumnezeul Meu; căci M-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, M-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească, şi ca o mireasă, împodobită cu sculele ei."

Isaia 61:10

Tuesday 21 April 2009

Versetul zilei

Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi.

Romani 8.18

Versetul zilei

Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi.

Romani 8.18

Monday 20 April 2009

Versetul zilei

Eu vin curind. Pastreaza ce ai, ca nimeni sa nu-ti ia cununa.

Apocalipsa 3.11

Sunday 19 April 2009

Versetul zilei

"Inima voastra sa fie in totul a Domnului, Dumnezeului nostru, cum este astazi, ca sa urmatile legile Lui si sa paziti poruncile Lui."

1 Imparati 8.61

Versetul zilei

"Inima voastra sa fie in totul a Domnului, Dumnezeului nostru, cum este astazi, ca sa urmatile legile Lui si sa paziti poruncile Lui."

1 Imparati 8.61

Saturday 18 April 2009

Versetul zilei

"Domnul răcneşte din Sion, glasul Lui răsună din Ierusalim, de se zguduie cerurile şi pământul. Dar Domnul este scăparea poporului Său, şi ocrotirea copiilor lui Israel."

Ioel 3:16

Friday 17 April 2009

Ce fel de crestin esti tu?

Cand atuncea-n seara Cinei
de Traian Dorz


Cand atuncea-n seara Cinei,
Doamne, Tu, Invatatorul
chiar si Iudei vanzatorul
i-ai spalat supus piciorul,
si-ai sezut cu el alaturi, si-ai mancat cu el o pane:
- ne-ai dat pilda umilintei ce pe veci de veci ramane.
Ca oricine-ar vrea pe lume,
printre-ai Tai, sa fie mare,
sa slujeasca tuturora, mai smerit ca orisicare!

...O, dar azi cati ucenici sunt inaltati si-n bogatie
cum pot ei sluji la altii
daca nu-Ti slujesc nici Tie!

Cu treizeci de-arginti pe Iuda
cand l-a amagit Soborul
pentru dansii s-a facut el din apostol
- vanzatorul!
Dar apoi mustrat de gandul care nu-i vroia sa taca
sub povara deznadejdii, el s-a spanzurat de-o craca.

- In acele zile Doamne
pofta de arginti flamanda
doar pe unul din apostoli
l-a invins ca sa Te vanda.
Astazi insa, cati dintr-insii
avand punga-n veac saraca,
gata sunt in orice vreme
si pe-un pret mic s-o faca!
si-o fac linistiti aceasta,
far-sa simta barem truda
si mustrarea constiintei
ce-a avut-o pan-si Iuda!...

Cand sub greutatea lumii asudai in Ghetsimanii,
band paharul greu al jertfei
si-asteptai supus dusmanii,
Tu purtai povara Singur si durerea cea amara
cei apropiati Isuse, linistiti dormeau afara.

...Ca atunci Tu-nduri si-acuma
Singur si din greu, amarul
caci in loc sa se miceasca tot mai mare e paharul
si pe mii de cruci cand iarasi lumea-i gata sa Te-aseza
vai cum dorm, si cati, acei pusi de Tine
sa vegheze!...

Cand erai pe cruce Doamne, sus pe varful Capatanii
si scuipau spre Tine-n hule arhireii si batranii,
trecatorii si soldatii -
in noroadele haine -
tot a mai ramas un prieten, un apostol, langa Tine,
o dovada a iubirii si un martor spre osanda
lumii ce-a-nsetat de sange si de-omor a fost flamanda!

...Astazi insa, cand Te scuipa mii de buze criminale
cand potop se nalta ura pan-la poala Crucii Tale
o, alaturea de Tine in a prigonirii cuie
dintre-ai Tai, atat de-adesea,
azi, Isuse, nici unul nu e.

In slavita dimineata cand ai inviat Isuse
Te-asteptau cei dragi cu lacrimi si cu bucurii nespuse
Te-asteptau nedespartitii:
magdalenele, zacheii
si pescarii Tai de oameni, de la Marea Galileii...

Astazi insa vai, adesea printre noi, a Ta-nviere,
numai iude-o mai asteapta sa Te vanda cui Te-ar cere,
numai ane si caiafe sa Te chinuie-n durere,
numai cruci, otet si fiere,
numai buze sa Te scuipe,
numai guri sa Te huleasca -
...asta ti-e recunostinta, cruda gloata "crestineasca".

O, voi toti crestini de forme, de parada si de nume
ce-aveti sfanta datorie de-a-L sluji pe Domnu-n lume!
- ce raspundere-uriasa veti avea la Judecata
pentru lumea asta intreaga ce-o lasati intunecata
sa se piarda-n ratacire de Hristos instreinata
far-sa-i aratati Lumina cu o viata-adevarata!
Far-sa-i dati o marturie prin viata si prin fapta
ca traiti in curatie
si-I cunoasteti Calea Dreapta!
Caci in loc de-apostolie si lucrarea cea curata
voi traind in fardelege faceti slujba vinovata
pentru care nu-i uitare nici iertare niciodata!

Voi va pierdeti...
raul creste...
iadul rade si petrece
Cand veti intelege oare?
- Caci e ceasul doisprezece!

*www.resursecrestine.ro*

Sa nu uiti niciodata!

Ce ar trebuie sa constientizeze fiecare om? Si nu numai in aceasta perioada, dar in orice zi!

Isaia 53:1 Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
Isaia 53:2 El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
Isaia 53:3 Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
Isaia 53:4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Isaia 53:6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
Isaia 53:7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
Isaia 53:8 El a fost luat prin apăsare şi judecată; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
Isaia 53:9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nici o nelegiuire şi nu se găsise nici un vicleşug în gura Lui.
Isaia 53:10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă... Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
Isaia 53:11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu, şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
Isaia 53:12 De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte, şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.

Isus, a luat pacatele sale asupra noastra si ne ofera in dar mantuirea!

Nu exista cuvinte pentru a exprima dragostea pe care Dumnezeu ne-o poarta! A murit in chinuri pe o cruce, atunci cand El putea foarte usor sa se coboare de acolo. De ce a ramas? De ce si-a dat viata? Pentru tine si pentru mine. Pentru ca suntem pacatosi pana in maduva oaselor si numai prin harul Sau putem fi salvati. Pentru ca a vrut sa vezi cat te iubeste de mult. PE TINE.

Sa nu uiti niciodata asta. TU esti pretios in ochii lui Dumnezeu. Fa-i o bucurie si poarta-te ca un copil al Sau.

Cu ce ramâi? - Traian Dorz

Cu ce rămâi din toate
Spre câte-n lume-alergi
Cu tine-n veşnicie
Ce iei să duci când mergi?

Cu ce rămâi din banii
Pe care-i strângi zgârcit
Când moartea o să-ntrebe
Tu pentru ce-ai trăit?

Ce ce rămâi din câte
podoabe cauţi şi-mbraci
Când mulţi n-aveau nici zdrenţe
Ci tremurau săraci?

Cu ce rămâi din slava
Deşartă ce ţi-ai strâns
Când o să vină focul!
Cu scrâşnete şi plâns?

Cu ce rămâi din câtă
Grăsime-mpovărezi
Sau din frumuseţea care
Găteşti şi subţiezi?

Cu ce rămâi în urma
Cumplitului pârjol
Când toate-arzând, pleca-vei
Sărac, nebun şi gol?

Când Domnul o să vină
Cu slavă sau cu munci
Când tot ce-ai azi pieri-va
Cu ce rămâi atunci?

*www.resursecrestine.ro*

Versetul zilei

"Voi să mergeţi după Domnul, Dumnezeul vostru, şi de El să vă temeţi; poruncile Lui să le păziţi; de glasul Lui să ascultaţi; Lui să-I slujiţi, şi de El să vă alipiţi."

Deuteronomul 13:4

Thursday 16 April 2009

Cui apartine inima ta?

Alex Tascu - Inima mea





www.radiohope.info

Versetul zilei

"Dar Dumnezeu scapă pe cel nenorocit prin nenorocirea lui, şi prin suferinţă îl înştiinţează.
Şi pe tine te va scoate din strâmtoare, ca să te pună la loc larg, în slobozenie deplină, şi masa ta va fi încărcată cu bucate gustoase."

Iov 36:16

Wednesday 15 April 2009

Ce relevanta are ceea ce simtim in trairea crestina?

De multe ori am auzit, in jurul meu, fraze de genul "am simtit prezenta Domnului in camera, am un gand de la Domnul, Domnul mi-a vorbit (printr-un verset)" si altele asemanatoare.

O perioada chiar am avut niste frustrari legate de faptul ca eu nu am astfel de revelatii foarte des si mi se parea ca eu gresesc undeva sau e ceva in neregula cu mine. Daca eu nu am astfel de experiente si altii au, inseamna ca e ceva in neregula cu mine. Poate nu sunt pe calea cea buna.

Inainte de a continua cu ceea ce vreau sa spun, tin sa fac o precizare, cred ca tarie ca Dumnezeu ne vorbeste prin multe lucruri ( versete, experiente, rugaciune, etc). Vreau sa subliniez ideea ca noi, din inflacarare, ii atribuim lui Dumnezeu niste experiente care poate vin doar din mintea si inima noastra.

Daca noi suntem niste fii ai lui Dumnezeu, nu cred ca El ne vorbeste din 5 in 5 minute. Copilul trebuie sa se maturizeze, sa creasca si asta nu se poate face decat daca el este educat sa gandeasca sanatos. Am vazut parinti care isi rasfata copiii si ii cocolosesc si intotdeauna rezultatul este dezastruos. De ce ar proceda Dumnezeu altfel cu noi?

Cred cu tarie ca daca avem o inima sincera in fata lui Dumnezeu, se poate ca Dumnezeu sa nu ne raspunda la rugaciuni, la semnele pe care le cerem, dar in mod sigur El nu ne va lasa sa gresim.

Eu unul va pot spune ca viata ma s-a complicat enorm de cand m-am intors la Dumnezeu. Acum nu fac ce vreau eu, ci pun pe primul loc ce ar vrea Domnul sa fac. Nu regret nici o clipa decizia pe care am luat-o, a fost cea mai buna decizie a vietii mele, sa ma intorc la Dumnezeu.

Dar de multe ori, atunci cand ii ceream calauzire nu am primit nici un raspuns. A trebuit sa iau o decizie si am incercat sa iau aceasta decizie, incercand sa imi dau seama ce ar vrea Dumnezeu sa fac. De cele mai multe ori, ma simteam ca un orb care bajbaie prin intuneric si se loveste de tot felul de obiecte. Nu este cea mai placuta experienta. Dar pot sa va spun ca nici macar o data, Dumnezeu nu m-a lasat sa gresesc si sa fac o prostie.

Adevarat este ca Domnul nu ne va lasa niciodata.

Isaia 49:15 Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu nici un chip:

Dar, pentru a deveni niste fiinte care sa aiba responsabilitati si insarcinari, in vesnicie alaturi de Dumnezeu, trebuie sa devenim maturi spiritual ( pilda talantilor ).

Poate unii au avut alte experiente si Dumnezeu chiar ii conduce pas cu pas si au tot felul de revelatii. Eu stiu prin ce am trecut eu si asta nu inseamna ca acesta este adevarul absolut.

Ideea acestui articol este de a sublinia ca trebuie sa evaluam tot ce simtim, pentru ca:

Ieremia 17:9 "Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?

Chiar apostolul Pavel ne spune :

1 Tesaloniceni 5:21 Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun.

Inainte de a te grabi si a spune ca ai avut o experienta supranaturala cu Domnul, cerceteaza bine, pentru ca poti foarte usor darama pe altul si chiar si tie iti poti face un rau. Am vazut oameni care erau foarte bucurosi atunci cand aveau experiente cu Dumnezeu si atunci cand au intrat intr-o stare de pustie spirituala au fost daramati. Cred ca tocmai din acest motiv Dumnezeu vrea sa devenim maturi spirituali, independenti ( vezi articolul "Pe ce se sprijina credinta ta?" )

Versetul zilei

"Luaţi seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, şi mulţi să fie întinaţi de ea."

Evrei 12:15

Tuesday 14 April 2009

Pe ce se sprijina credinta ta?

Daca cineva incepe sa creada fara ca mai inainte sa se fi pocait, el va continua sa se sprijine pe o autoritate si in viata cea noua. Va fi o autoritate necontrolata pentru el cartea sfanta a religiei sale; vor avea autoritate pentru el crezurile si obiceiurile confesiunii din care face parte. Pentru el, orice discutie se curma atunci cand poate afirma despre un lucru: "Asa a zis intemeietorul religiei careia ii apartin, asa scrie in cartea cutare". El nu cerceteaza cu mijloace independente masura in care poate da crezare deplina cuvintelor celui care este autoritate pentru el.

Sufletul a pierdut, astfel, darul cel mai pretios primit din partea lui Dumenzeu - si anume independenta sa. Or, Dumnezeu doreste atat de mult ca sufletul sa-si pastreze independenta, incat El insusi nu pretinde credit in nici o chestiune doar pe simplul fapt ca El este Dumnezeu. In Biblie, El, Stapanul aduce dovezi pentru afirmatiile Sale, face semne si minuni pentru a convinge, argumenteaza, spune sufletelor: "Judecati voi insiva intre Mine si voi!". Ba mai mult, ni se arata in Biblie cazuri cand suflete de oameni biruie pe Dumnezeu prin dreptatea cererilor lor. (Fetele lui Telofhad, Moise si altii).

* "Oglinda sufletului omenesc" de R. Wurmbrand"*

Versetul zilei

Apoi a zis omului: "Iata, frica de Domnul, aceasta este intelepciunea; departarea de rau, este pricepere."

Iov 28.28

Monday 13 April 2009

Versetul zilei

Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.

Coloseni 3:13

Sunday 12 April 2009

De ce este importanta dragostea in trairea crestina?

V-ati intrebat vreodata de ce apostolul Pavel ne spune ca fara dragoste suntem nimic?

1 Corinteni 13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

De ce Dumnezeu pune atata pret pe dragoste?

Cred ca aceasta este trasatura fundamentala a lui Dumnezeu. Biblia ne spune ca DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE!

1 Ioan 4:8 Cine nu iubeşte, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

Cum putem arata altora ca Isus locuieste in inima noastra? Am putea sa recitam versete din Biblie, sa avem o fervoare religioasa ( post, rugaciune, mers la biserica, etc ) care sa fie vizibila si in exterior.

Ca in majoritatea lucrurilor, cred ca raspunsul cel mai bun esti si cel mai simplu. In mod logic, daca Dumnezeu este dragoste, atunci trebuie ca un crestin sa manifeste aceasta dragoste si sa o traiasca. Nu este posibil ca Isus sa locuiasca in inima ta si acest lucru sa nu se vada in exterior. Poate nu reusesti sa arati asta, dar macar incerci? Te lupti?

Daca dragostea ta pentru semeni nu se vede in exterior si nici macar nu simti nevoia de a lupta pentru a ajunge sa o practici asupra oamenilor din jurul tau, este momentul sa te gandesti foarte serios la acest lucru si sa faci o evaluare a vietii tale spirituale. Cel mai probabil ceva este in neregula in viata ta!

Asa cum ne spune si apostolul, fara dragoste suntem nimic, adica fara Dumnezeu.

1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
1 Corinteni 13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
1 Corinteni 13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Eu personal trec printr-o incercare care imi testeaza exact acest lucru. Si constat cu tristete, ca nu arat aceasta dragoste asa cum ar trebui. Cati dintre voi nu ati trecut prin aceleasi lucruri? Mie imi este greu sa manifest aceasta dragoste fata de un membru al familiei, iar Domnul Isus manifesta aceasta dragoste pentru cei care il torturau. Doamne cat de mic si neputincios ma simt!

Si nu numai Domnul era capabil de asemenea dragoste. Chiar noi oamenii suntem capabili si Dumnezeu ne-a dat exemple precum Richard Wurmbrand. Si nu doar unul, ci sute, poate mii de oameni de-a lungul timpului au manifestat acelasi fel de dragoste pe care ne-o purta Domnul Isus.

Viata noastra pe acest pamant este o lupta spirituala continua, nu renunta chiar daca ti se pare niciodata nu vei reusi sa iti iubesti semenii, asa cum ar trebui. Domnul Isus este langa tine si te va ajuta daca iti doresti sa reusesti.

Isaia 49:15 Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu nici un chip:

Vreau sa inchei cu un indemn adresat noua de Duhul Sfant prin intermediul apostolului Pavel:

1 Corinteni 14:1 Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.

Este primul lucru pe care ne indeamna sa il urmarim. Observati formularea "Urmariti dragostea. Umblati si dupa darurile duhovnicesti". In primul rand dragostea si apoi celalalte.



Versetul zilei

"Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine."

Isaia 54:10

Saturday 11 April 2009

Versetul zilei

"Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!
Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape."

Filipeni 4:5

Friday 10 April 2009

Viata bazata pe ce stii sau pe ce simti?

Ordinea in care Scriptura pune lucrurile este: sa cunosti adevarul, sa il crezi, sa traiesti in acord cu el si sa lasi ca emotiile tale sa fie un rod al increderii in Dumnezeu si al ascultarii de El. Ce viata ai duce daca ai crede ceea ce simti in loc sa crezi in adevar? Viata ta ar fi la fel de neconcludenta ca simturile.


* "Biruinta asupra intunericului" - Neil T. Anderson"

Un gand destul de interesant, zic eu. Cu ajutorul Domnului va urma si un articol pe aceasta tema.

Versetul zilei

"Tu, îndreaptă-ţi inima spre Dumnezeu, întinde-ţi mâinile spre El.
Depărtează-te de fărădelege, şi nu lăsa nedreptatea să locuiască în cortul tău.
Şi atunci, îţi vei ridica fruntea fără teamă, vei fi tare şi fără frică;"

Iov 11:15

Thursday 9 April 2009

Esti tu gata pentru Imparatie?

În vremea aceea, când se strânseseră noroadele cu miile, aşa că se călcau unii pe alţii, Isus a început să spună ucenicilor Săi: "Mai întâi de toate, păziţi-vă de aluatul Fariseilor, care este făţărnicia.

Luca 12:1

Cum arata acest aluat? Ce este fatarnicia?

Viclenia este una din trasaturile omului fatarnic:

Luca 11:29 Pe când noroadele se strângeau cu grămada, El a început să spună: "Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decât semnul proorocului Iona.

O alta trasatura este incercarea de a arata o fata placuta lumii, chiar daca situatia in interior este cu totul alta:

Luca 11:39 Dar Domnul i-a zis: "Voi, Fariseii, curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înăuntrul vostru este plin de jefuire şi de răutate.

Mandria este o alta caracteristica:

Luca 11:43 Vai de voi, Fariseilor! Pentru că voi umblaţi după scaunele dintâi la sinagogi, şi vă place să vă facă lumea plecăciuni prin pieţe!

Dorinta de a isi impune modul de gandire:

Luca 11:52 Vai de voi, învăţători ai Legii! Pentru că voi aţi pus mâna pe cheia cunoştinţei: nici voi n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre, i-aţi împiedicat să intre."

Lacomia este o alta trasatura:

Matei 23:14 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osândă.

Oare in cate dintre acestea ne incadram si noi? Poate nu in toate, dar in cateva cu siguranta se incadreaza multi oameni. Te-ai gandit vreodata?

Iata modelul pe care ni-L arata Domnul Isus :

Matei 18:2 Isus a chemat la El un copilaş, l-a pus în mijlocul lor,
Matei 18:3 şi le-a zis: "Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

Ca niste copilasi? Da, ca niste copilasi in privinta rautatii, fatarniciei, lacomiei. Domnul nu are nevoie de oameni care sa nu gandeasca, ci de oameni curati.

Esti tu asa?

Matei 5:20 Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

Tu, cel ce-auzi

de Traian Dorz

Tu, cel ce-auzi Cuvântul
oare te gândeşti acum
că-n curând aici în lume
vei sfârşi al vieţii drum?

Gându-acesta ce te-ncearcă
vrea să facă să-nţelegi
ce viaţă te aşteaptă
după moartea ce-ţi alegi.

Dac-aici tu cauţi slava
Celui care te-a creiat,
după moartea trecătoare
vei fi viu cu-adevărat.

Însă dacă ţie-n viaţă
glasul Lui ţi-a fost străin
după azi, te-aşteaptă tristă
noaptea veşnicului chin!

Ah, alege nemurirea
fericită cu Hristos
până n-ai s-ajungi în chinuri
de-unde-n veci să nu fii scos.

*preluat de pe www.resursecrestine.ro*

Versetul zilei

"Eu în ei, şi Tu în Mine; - pentru ca ei să fie în chip desăvârşit una, ca să cunoască lumea că Tu M-ai trimis, şi că i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine."

Ioan 17:23

Wednesday 8 April 2009

Revolutie in Republica Moldova?

Nu e foarte clar ce se intampla acolo. Insa cred ca ar trebui sa ne rugam ca in primul rand sa nu mai fie varsare de sange. Ce va fi pe viitor vom vedea. Domnul sa lucreze si sa nu permita pierderea de vieti omenesti

Versetul zilei

David a răspuns lui Gad: "Sunt într-o mare strâmtoare! Oh! mai bine să cădem în mâinile Domnului, căci îndurările Lui sunt nemărginite; dar să nu cad în mâinile oamenilor!"

2 Samuel 24:14

Tuesday 7 April 2009

Te-ai gandit vreodata?

Dumnezeu face reprosuri oamenilor: "Norodul acesta Ma cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine." Adica vorbim mult lui Dumnezeu si despre Dumnezeu. Dar totul este o imbatare cu cuvinte. Cand spunem "Dumnezeu", nu avem o persoana concreta inaintea ochilor inimii; cand vorbim despre religie, nu ne simtim cu adevarat legati; cand palavragim despre credinta, nu staruim ca aceasta credinta sa fie cea adevarata prin care se dobandeste mantuirea.

Cuvintele au luat locul realitatilor - iata un mare defect al mecanismului sufletesc, defect pe care pocainta il inlatura, invatandu-l pe om sa vorbeasca putin, ceea ce nu se refera atat la numarul cuvintelor, cat la examinarea staruitoare ca in dosul fiecarui cuvant pe care-l rostesc sau accept sa stea o realitate.

Incolo, multi tinichigii se numesc "Croitoru", multi pagani se numesc "crestini" si asa mai departe. Sa tinem minte ca marele preot care l-a osandit pe Isus se numea Ana, care in ebraica inseamneaza "induratorul!!". Si ce om dornic de sange era, in ciuda numelui sau frumos!

*din "Oglinda sufletului omenesc" de R Wurmbrand*

Versetul zilei

Isus i-a zis: "Nu ţi-am spus că, dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?"

Ioan 11:40

Monday 6 April 2009

Cu ce drept judeci pe fratele tau?

Ioan 8:3 Atunci cărturarii şi Fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului,
Ioan 8:4 şi au zis lui Isus: "Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia.
Ioan 8:5 Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?"
Ioan 8:6 Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos, şi scria cu degetul pe pământ.
Ioan 8:7 Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis: "Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea."
Ioan 8:8 Apoi S-a plecat iarăşi, şi scria cu degetul pe pământ.
Ioan 8:9 Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor, şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc.
Ioan 8:10 Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?"
Ioan 8:11 "Nimeni, Doamne", I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.")

Toata lumea cunoaste aceasta istorie, insa cati dintre noi ne-am gandit ce vrea sa ne spuna Dumnezeu prin aceasta pilda?

Vedem ca fariseii aduc in fata Domnului o femeie pacatoasa. Pedeapsa pentru curvie,in vremea aceea, era lapidarea. La prima vedere fariseii nu fac decat sa aplice legea, pe care ei insasi o respectau cu cea mai mare strictete. Insa, in alte versete biblice putem vedea cum erau ei cu adevarat, in fata lui Dumnezeu:

Matei 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.

Acest lucru este intarit si de comportarea lor, atunci cand Domnul le-a raspuns, ei s-au simtit mustrati in cugetul lor si au renuntat la pedepsirea acelei femei.

De cate ori nu procedam si noi ca acesti farisei, atunci cand un om greseste fata de noi? Sa nu uitam ca in fata Domnului Sfant, noi suntem cu totii pacatosi.

Romani 3:23 Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Ce putem invata din aceasta pilda? Toti suntem pacatosi, nu exista pacatos mai mare si pacatos mai mic. Ce drept ai tu sa judeci pe fratele tau? Cat de repede ne gandim noi sa ii pedepsim pe altii si cat de usor ne consideram pe noi sfinti. Domnul ne arata aici ca trebuie sa privim la noi, sa ne punem vietile in ordine si sa nu ne raportam la cei din jurul nostru, pentru ca de cele mai multe ori, suntem la fel de pacatosi si nu avem nici un drept sa ii judecam sau sa ii osandim.

Versetul zilei

"Ştim că Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi; ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acela îl ascultă."

Ioan 9:31

Sunday 5 April 2009

Versetul zilei

"El va păzi paşii preaiubiţilor Lui, Dar cei răi vor fi nimiciţi în întuneric; Căci omul nu va birui prin putere."

1 Samuel 2:9

Saturday 4 April 2009

Pasind incet cu fruntea-nsangerata

de Traian Dorz


Pasind incet cu fruntea-nsangerata
Hristos suia pacatul tuturor;
urma, strigand, multimea-nfuriata,
cerand amarul pret ispasitor.

Plangeau cei dragi cu inimi sfasiate
cand El spunea de cruntul viitor;
ce-amar plativa trufasa cetate
acest pofetic pret ispasitor!

Ajuns in varf, batut pe cruce-n cuie
El se ruga iertand pacatul lor -
caci nu e grai in veac si veac sa spuie
ce crunt si-amar e-un pret ispasitor.

Pe cruce-n jos curgand tacut siroaie
spre josnicul pamant ucigator,
spala pe om de moarte si noroaie
Dumnezeiescul pret ispasitor.

Rabdand cu El sta Maica Lui zdrobita
cu ucenicul sfantului fior,
cutremurati de Taina profetita
ce scump si-amar e-un pret ispasitor.

...Doar tu nu vezi, doar tu ramai departe,
doar tu privesti la tot nepasator -
o, nu te temi c-ai sa platesti prin moarte
in veac amarul pret ispasitor?

*www.resursecrestine.ro*

Versetul zilei

"Domnul mi Se arată de departe: ,Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!"

Ieremia 31:3

Friday 3 April 2009

Te-am mintit

de Traian Dorz

Cand cu-a mele buze negre
Al Tau Nume l-am rostit
O, de cate ori Isuse
Te-am mintit.

Te minteam atunci cand mila
Aratam la cel lipsit
Caci pe-ascuns cu rautate
l-am vorbit!

Te-am mintit atunci Isuse
mila Ta cand o cerseam
caci pe altul fara mila
prigoneam.

Te minteam in fata lumii
cand ma inchinam smerit
caci cu mana cealalta
l-am lovit!

O, de-atatea ori in viata
Cand smerit sa par voiam
eram doar de ochii lumii,
Te minteam!

Dar de-atatea ori in viata
Cand in Fata Ta privesc,
am vazut ca Tu stii bine
ca mintesc...

Astazi lacrimile-amare
ce le vars necontenit
vor putea sa spele oare
ce-am mintit?

*preluat de pe www.resursecrestine.ro*

Un gand

Nenorocirea cea mai mare nu este ca oamenii spun minciuni, ci faptul ca oamenii sunt minciuni, ca primesc si raspandesc drept adevar ceea ce nu este rezultatul unei gandiri obiective, logice, unite cu dragostea, ci rezultatul unor complexe, unor simpatii sau antipatii datorate unor imprejurari intamplatoare.
Invinuirea adusa de Domnul Isus unora, ca vin la El pentru paini si pesti, ramane in picioare si fata de cei care nu urmaresc interese materiale. Fiecare vine dupa lucrurile care-i sunt pe plac si-si astupa urechile cand adevarul obiectiv intra in conflict cu simpatiile sau antipatiile lui.


*preluat din "Oglinda sufletului omenesc" de R Wurmbrand*

Versetul zilei

"faceţi-mi bucuria deplină, şi aveţi o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând."

Filipeni 2:2

Thursday 2 April 2009

Un Dumnezeu iubitor ar trimite atatia oameni in iad?

Ateii afirma ca crestinismul nu poate fi adevarat deoarece un Dumnezeu iubitor, nu ar trimite miliarde de oameni in iad. Desi la prima vedere pare o afirmatie logica, acesti oameni, pornesc de la cateva presupuneri care nu sunt adevarate pentru Dumnezeul Bibliei.

Adevarata dragoste nu este permisiva

Prima presupunere falsa este ca dragostea ingaduie ca persoana care este obiectul ei, sa se poarte oricum isi doreste. Insa acest tip de dragoste permisiva nu este dragoste. Daca dumneavoastra ati permite astfel de manifestari copiilor dumneavoastra, ei ar deveni niste persoane rasfatate si egoise, incapabile de a iubi alte persoane. Dumnezeii permisivi, prinsi in propriile lor intrigi, care permit oamenilor sa faca orice doresc fara a suporta consecintele actelor lor, pot fi gasiti in religiile pagane. Dumnezeul biblic vrea ca noi sa Il iubim si sa ne iubim aproapele, mai presus de orice.

Matei 22:36 "Învăţătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?"
Matei 22:37 Isus i-a răspuns: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău."
Matei 22:38 "Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă.
Matei 22:39 Iar a doua, asemenea ei, este: ,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.'
Matei 22:40 În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii."

Legile morale date de Dumnezeu au un scop


Dumnezeul care a creat universul este evident un Dumnezeu al ordinii. Legile care guverneaza universul fizic sunt atat de exacte incat putem calcula pozitia viitoare a stelelor, planetelor si galaxiilor cu milioane de ani inainte. Ne-ar oferi un Dumnezeu, capabil de o asemenea exactitate, legi morale care sa fie intamplatoare sau schimbatoare? Nu pare posibil si nu este compatibil cu Creatorul pe care Il vedem oglindit in realitatea creatiei. Asadar, legile morale bine definite sunt in concordanta cu Dumnezeul creator. Biblia ne confirma si ea, acest lucru. In concluzie, principalul scop al acestor legi morale este de a ne invata ceea ce Dumnezeu ne cere, pentru a intra in imparatia Sa. Aceste legi ne ingaduie sa convietuim pe acest pamant, fara a ne face rau unii altora. De fapt, daca noi am indeplini perfect toate aceste legi morale, am trai in armonie perfecta.

Liberul arbitru ne permite sa il respingem pe Dumnezeu

Dumnezeu ne-a creat ca fiinte spirituale pentru a Isi exprima dragostea, iar aceste fiinte au liber arbitru pentru a-Si putea exprima aceasta dragoste. Bineinteles, liber arbitru permite fiintelor create sa Il respinga pe Dumnezeu si planurile Sale. Din pacate, majoritatea oamenilor nu accepta regulile stabilite de Dumnezeu si nu doresc sa traiasca in acord cu ele. Majoritatea oamenilor isi doresc sa isi traiasca viata dupa cum cred de cuviinta, fara ca Dumnezeu sa se amestece. Cumva, ei simt ca Dumnezeu ii va primi in imparatia Sa, doar pentru ca ei s-au purtat la fel de bine, sau chiar mai bine, decat ceilalti oameni de pe pamant. Singura problema cu acest rationament, este ca Dumnezeu nu acorda note. Toti cei ce intra in imparatia Sa trebuie sa fie sfinti, deoarece nici un pacat nu este ingaduit in prezenta lui Dumnezeu. Asta inseamna ca oamenii trebuie sa fie dispusi sa isi supuna voia, voii lui Dumnezeu, pentru a putea intra in rai. Bineinteles, ca toti oamenii sunt pacatosi si nu indeplinesc cerintele Lui. De aceea, Dumnezeu ne-a oferit sansa stergerii pacatelor si de schimbare complete a vietii noastre pacatoase. Acest lucru este posibil prin jertfirea Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos. Isus a primit pedeapsa pe care noi o meritam si ne-a oferit recompensa pe care nu o meritam, viata vesnica. Prin acceptarea lui Isus ca Domn si Mantuitor, toate pacatele noastre sunt iertate, si Isus lucreaza pentru a ne conforma imaginii Sale ( daca Ii permitem acest lucru ).

Isaia 53:4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Isaia 53:6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.


Oamenii aleg iadul in locul ascultarii de Dumnezeu

De ce nu ne-a creat Dumnezeu perfecti pe toti, pentru a intra in rai? Ar fi chiar crud din partea lui Dumnezeu sa faca asta, din moment ce multi oameni prefera iadul in locul alternativei (ascultarea de Dumnezeu). Oamenilor le place sa traiasca in pacat si sa nu dea socoteala nimanui. Ei stiu ca daca il accepta pe Isus ca Domn si Mantuitor, va fi necesar sa isi schimbe vietile si sa renunte la o parte din independenta.

Concluzie

In zilele noastre, exista mai multe dovezi in favoarea existentei lui Dumnezeu decat au fost vreodata in trecut. Multe dintre acestea vor fi prezentate pe acest blog. In plus, in toata lumea este propovaduita Evanghelia ( Vestea Buna ) si mantuirea pe care Isus o ofera in dar. Desi acest dar este "gratis", te va costa pacatul tau, egoismul si mandria. Din moment ce nici una din aceste trasaturi nu este permisa in rai, cei care insista in a le pastra nu pot intra in rai, si vor trai departe de Dumnezeu, intr-un loc numit iad. Asadar, toti cei ce merg in iad o fac in mod voluntar, preferand iadul unei vieti traite in ascultare de Dumnezeul drept si sfant.

Putem spune :"Iadul e dovada respectului şi dragostei din partea lui Dumnezeu pentru om. Daca nu L-ai vrut în viaţa asta, de ce să te oblige să stai o veşnicie alături de El în cer?"

Tradus de Crestinul
Originalul: http://www.godandscience.org/apologetics/hell.html

Un nou blog

Un nou blog a aparut in peisajul crestin romanesc. Dumnezeu si stiinta isi doreste sa raspunda, dintr-un punct de vedere bazat pe argumente logice si stiintifice, intrebarilor si obiectiilor legate de existenta lui Dumnezeu.

Adresa este: http://dumnezeusistiinta.blogspot.com/

Cugetare

Cand interesele noastre materiale sunt legate de o anumita credinta sau stare de lucruri, si cand naruirea acestora ar dauna prestigiului la care tinem atat de mult in ingamfarea noastra, credinta aceasta devine de nezdruncinat in sufletele noastre, oricat ar fi de absurda. Sufletul tine cu orice pret sa se respecte pe sine insusi, de aceea nu va admite niciodata, nici macar in singuratate, ca slujeste unei credinte care are in vedere interesele materiale sau prestigiul care decurge din ea.

"Oglinda sufletului omenesc", Richard Wurmbrand

Versetul zilei

"Vegheaţi dar, pentru că nu ştiţi în ce zi va veni Domnul vostru."

Matei 24:42

Wednesday 1 April 2009

Rugaciune

Rugaciune tinuta la deschiderea Camerei Reprezentantilor din statul Kansas, in anul 1996, de catre Joe Wright. Atunci cand pastorul Wright a fost rugat sa deschida sesiunea cu o rugaciune, toata lumea se astepta la obisnuitele “politeturi”. Iata ce au primit in schimb:

Parinte Ceresc, venim in fata Ta astazi sa Iti cerem iertare si sa Iti cerem calauzire si indrumare. Stim ca in Cuvantul Tau e scris, “Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele rău,” (Isaia 5:20), dar asta este exact ceea ce am facut noi. Ne-am pierdut echilibrul spiritual si ne-am inversat sistemul de valori. Marturisim asta.

Am ridiculizat adevarul absolut din Cuvant si l-am numit Pluralism.

Am exploatat saracii si am numit asta loterie,

Am recompensat lenea si am numit-o protectie sociala,

Am ucis copii nenascuti si am numit asta alegere,

I-am impuscat pe cei care sustineau avortul si am numit asta justificabil,

Am neglijat sa ne disciplinam copii si am numit asta construirea respectului de sine,

Am abuzat de putere si am numit asta politica,

Am ravnit la bunurile vecinului si am numit asta ambitie,

Am poluat totul cu erezii si pornografie si am numit-o liberate de exprimare,

Am ridiculizat valorile onorate de stramosii nostri si am numit asta iluminare.

Cauta-ne Doamne azi si priveste in inimile noastre; curata-ne de orice pacat si elibereaza-ne. Calauzeste si binecuvanteaza acesti oameni care au fost trimisi sa ne indrume spre Tine. Iti cer acest lucru in Numele Fiului Tau, Mantuitorul viu, Isus Cristos. Amin


Care a fost efectul acestei rugaciuni? Oamenii au inceput sa paraseasca sala in semn de protest.

De ce oare nu suportam sa ni se aduca aminte cat de pacatosi suntem?


Versetul zilei

"Nu se va zice: ,Uite-o aici', sau: ,Uite-o acolo!' Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru."


Luca 17:21
 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator