Sunday 31 January 2010

Versetul zilei

"Incredinteaza-ti soarta in mina Domnului, increde-te in El, si El va lucra,"

Psalmi 37:5

Saturday 30 January 2010

Domnul Isus ne-a promis

Versetul zilei

Dar Domnul Dumnezeu M-a ajutat; de aceea nu M-am ruşinat, de aceea Mi-am făcut faţa ca o cremene, ştiind că nu voi fi dat de ruşine.

Isaia 50:7

Friday 29 January 2010

Versetul zilei

Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?"
"Nimeni, Doamne", I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti."

Ioan 8:10,11

Thursday 28 January 2010

Versetul zilei

Un om care se împotriveşte tuturor mustrărilor, va fi zdrobit deodată şi fără leac.

Proverbele 29:1

Wednesday 27 January 2010

Ai ostenit

de Costache Ioanid

Ai ostenit de truda
urcuşului curat
Sau de-al ispitei umblet
ţi-e trupul ruinat?

De gînduri înţelepte
ai păru-ncărunţit.
Sau urma stricăciunii
pe chip ţi s-a lăţit?

Cu cei buni spre răsplată
îţi cheltui anii tăi?
sau pierzi a ta viaţă
de-a valma cu cei răi?

De la o zi la alta
mai de Hristos te ţii.
Sau dintr-un ceas în altul
mai cu Satan devii?

Încearcă-te, încearcă-ţi
trăirea vieţii azi.
Mai tare creşti în Domnul,
sau tot mai tare scazi?

Versetul zilei

Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.
Adu-ţi dar aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te, şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine, şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.

Apocalipsa 2:4,5

Tuesday 26 January 2010

Versetul zilei

Ferice de robii aceia, pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun, că el se va încinge, îi va pune să şadă la masă, şi se va apropia să le slujească.

Luca 12:37

Monday 25 January 2010

Serbările Cireșarii - Palatul Copiilor - 22 ianuarie 2010

Intregul program de la Palatul Copiilor din 22 ianuarie poate fi vizualizat aici

Versetul zilei

În îndurarea Ta fără margini, nu i-ai părăsit în pustie, şi stâlpul de nor n-a încetat să-i călăuzească ziua pe drum, nici stâlpul de foc să le lumineze noaptea drumul, pe care aveau să-l urmeze.

Neemia 9:19

Sunday 24 January 2010

Vladimir Pustan - Asa, o lumina in Ierusalim

Predica o puteti asculta aici

Versetul zilei

Stiu, Doamne, ca soarta omului nu este in puterea lui; nici nu sta in puterea omului, cind umbla, sa-si indrepte pasii spre tinta. Pedepseste-ma, Doamne, dar cu masura, si nu in minia Ta, ca sa nu ma nimicesti!

Ieremia 10:23-24

Saturday 23 January 2010

Vladimir Pustan - David, omul dupa inima lui Dumnezeu

Predica poate fi ascultata aici

www.ciresarii.ro

Versetul zilei

Doamne, Dumnezeul lui Israel, Tu eşti drept; căci astăzi noi suntem o rămăşiţă de robi izbăviţi. Iată-ne înaintea Ta ca nişte vinovaţi, şi din această pricină nu putem sta înaintea Ta.

Ezra 9:15

Friday 22 January 2010

Florin Ianovici - Gropile noastre de toate zilele


florin ianovici - Gropile noastre de toate zilele
Asculta mai multe audio Diverse

Versetul zilei

Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.

Apocalipsa 3:16

Thursday 21 January 2010

Cristian Barbosu - Cum cunoastem voia lui Dumnezeu


Cristian Barbosu - Cum stiu voia lui Dumnezeu
Asculta mai multe audio Diverse

Florin Ianovici - Iosif din Arimateea, riscand totul pentru Dumnezeu


Florin Ianovici - Iosif din arimateea riscand totul pentru Dumnezeu!
Asculta mai multe audio Diverse

Vladimir Pustan - Ce invatam de la Iosua

Predica poate fi ascultata aici

www.ciresarii.ro

Versetul zilei

Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.

Luca 6:31

Wednesday 20 January 2010

Versetul zilei

Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.
Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

Coloseni 3:2,3

Tuesday 19 January 2010

Jupiter, Regele Planetelor si marturie a Creatorului

Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar. Aceasta planeta mamut, este de peste 1300 de ori mai mare decat Pamantul. Si are o masa mai mare de 2.5 ori decat masele combinate ale tuturor celorlalte planete, din sistemul nostru solar. Cum a aparut aceasta planeta? Biblia ne spune ca Jupiter, impreuna cu toate celelalte corpuri ceresti, a fost creat in ziua a 4-a a Creatiei (Geneza 1:14-19).

Totusi, astronomii evolutionisti neaga aceasta marturie biblica. Ei pretind ca Jupiter a fost creat, prin procese naturale, cu aproape 4.6 miliarde de ani in urma. Din pacate pentru ei, Jupiter prezinta probleme enorme pentru cei care doresc sa nege crearea sistemului nostru solar.


Un gigant gazos


Spre deosebire de Pamant, care este in mare parte solid, Jupiter este o planeta preponderent gazoasa. Poate avea un mic nucleu solid, nu se stim sigur. Jupiter este la o distanta de 5 ori mai mare fata de Soare, decat Pamantul. Din cauza acestei distante vaste, Jupiter apare noaptea pe cer, ca o stea de un alb stralucitor. Totusi, multumita diametrului sau enorm, chiar si un telescop modest va arata ca nu este o stea, ci o planeta – arata ca un disc, in vreme ce stelele arata ca niste puncte luminoase.

Cea mai faimoasa caracteristica a planetei este Marele Punct Rosu. Este un sistem enorm, o furtuna extrem de violenta, mai mare chiar decat Pamantul! Aceasta furtuna s-a dezlantuit continuu, timp de cel putin 300 de ani. Din cat de mult stim, ar putea sa existe inca de la crearea planetei.


Cum poate exista Jupiter?


Jupiter este mai mult decat un obiect frumos, pe cer. Chiar existenta sa, ridica niste intrebari pentru cei care vor sa creada in originea evolutionista a universului nostru. Explicatia clasica evolutionista, pentru existenta sistemului nostra solar, este ca s-a format dintr-un nor de gaz si praf cosmic. Acum 4,6 miliarde de ani, acest nor s-a contractat sub forma unui disc. Praful s-a condensate in granule, acestea se presupune ca s-au unit pentru a forma roci de mici dimensiuni, si aceste roci, la randul lor, s-au unit pentru a forma roci de mari dimensiuni. Dar, o mare problema a acestei teorii este ca pietrele care se misca cu o viteza foarte mare, au tendinta sa ricoseze si nu sa se uneasca.

Conform evolutionistilor, planetele solide ca Venus si Pamant, s-au format atunci cand aceste roci s-au ciocnit si s-au sudat impreuna. Gigantii gazosi ca Jupiter si Saturn, s-au format initial in acelasi mod. Dar, in contrast cu planetele aflate mai aproape de centrul sistemului solar, acestea erau destul de departe de soare pentru ca gheata sa condenseze. In consecinta, o masa suplimentara s-a putut acumula, de peste 10 ori mai mult material decat contine Pamantul. Cu ajutorul acestei gheti, aceasta acumulare avea o gravitatie atat de mare incat gazul a fost atras spre ele, in final formand planetele pe care le vedem astazi. Datorita faptului ca acumularea de fragmente solide a devenit miezul acestor planete gazoase, aceasta idee este numita “modelul acumularii miezului”.

Acest model este prezentat si astazi pe toate canalele stiintifice. Cu toate acestea, oamenii de stiinta stiu de mult timp ca acest model nu este adevarat.


Un model falsificat


Aceasta teorie are cel putin patru probleme fatale.

Problema 1 Teoria face predictii foarte clare despre compozitia chimica a planetei Jupiter. Cu toate acestea, in 1995, sonda Galileo a lansat un modul care a analizat atmosfera planetei Jupiter. Evolutionistii au fost socati sa descopere ca atmosfera continea concentratii mari de argon, xenon si krypton. Modelele evolutioniste spun ca aceste elemente nu pot exista acolo, in concentratii atat de mari.

Asa cum a explicat un astronom evolutionist:

“Jupiter este planeta cea mai mare. Dar rezultatele.... ne arata acum, ca de fapt nu stim aproape nimic despre cum sau unde s-a format.

Problema 2 Aceasta teorie presupune ca Jupiter are un miez solid, de mari dimensiuni ( de 10 pana la 30 de ori mai mare decat masa intregului Pamant). Dar Galileo a descoperit ca miezul lui Jupiter nu poate fi atat de mare, nici pe departe. In cel mai bun caz, ar fi doar de 6 ori mai mare decat Pamantul. Si chiar exista posibilitate ca el sa nu existe deloc.

Problema 3 Acest model necesita cel putin 10 milioane de ani, pentru ca destul roci si gaz sa se acumuleze pentru a forma Jupiter. Unii oameni de stiinta cred ca ar dura chiar mai mult, cateva sute de milioane de ani. Dar totodata oamenii de stiinta, recunosc ca un disc de gaz si praf nu avea cum sa reziste atata timp, in jurul soarelui nostru. Multi oameni de stiinta cred ca un astfel de disc, s-ar fi disipat in mai putin de 5 milioane de ani, nelasand suficient timp pentru formarea lui Jupiter.

Problema 4 Chiar daca acest disc, format din praf cosmic si gaz, ar fi rezistat atata timp, tot nu s-ar fi putut forma Jupiter. Simulari computerizate recente, au dezvaluit o eroare fatala in aceasta teorie. Pe masura ce gigantii gazosi s-au format in interiorul discului, ei ar fi interactionat gravitational cu praful ramas in disc. Aceste interactiuni, ar fi tras planetele in curs de formare, inspre interiorul sistemului solar, inspre Soare.

Asadar, Jupiter si Saturn s-ar fi deplasat spre interiorul sistemului, lovindu-se de Soare. Si asta s-ar intampla “repede” in termeni evolutionisti, doar 300.000 de ani de la inceperea procesului de formare.

Evident, conform evolutionismului, Jupiter nu ar trebui sa existe. Nu este de mirare ca evolutionistii fac astfel de declaratii:

“Formarea lui Jupiter este de mult timp o problema pentru teoreticieni.”

Sau:

“Nu cred ca existenta lui Jupiter ar fi putut fi prezisa, dacar nu ar fi fost observata.”

Cand respingi adevarul, trebuie sa accepti o minciuna.

Evolutionistii au respins invatatura biblica a Creatiei. Prin urmare, ei trebuie sa accepte “cea mai buna” alternativa evolutionista. Chiar daca modelul lor a fost infirmat de dovezi, “trebuie” sa fie adevarat. In multiple randuri, modelul evolutionist a fost demascat ca fiind fals. Asa cum se plangea un evolutionist recent, “...aproape orice teorie despre formarea planetelor a fost dovedita ca fiind falsa.” Un altul spunea, “Ceea ce am invatat in ultimii ani este ca modelul standard nu poate functiona.”

Totusi, evolutionistii se agata de acest model, in ciuda dovezilor coplesitoare impotriva lui. Nu sunt dispusi sa accepte ca Jupiter arata maretia Creatorului.

In adevar, marimea lui Jupiter, frumusetea si grandoarea sa constituie o minunata marturie despre maretia Creatorului nostru – Dumnezeul Bibliei, care nu numai ca a facut stelele si planetele, ci chiar si pe noi!


*tradus cu acordul autorului*

Originalul il gasiti aici

Catalin & Ramona - Cred

Versetul zilei

Şi Isus i-a zis: "Du-te, credinţa ta te-a mântuit." Îndată orbul şi-a căpătat vederea, şi a mers pe drum după Isus.

Marcu 10:52

Monday 18 January 2010

Ciresarii la Palatul Copiilor

Vineri 22 ianuarie 2010 la Palatul Copiilor din Bucureşti, începând cu ora 18 sunteti invitati la un timp de partasie cu pastorii Vladimir Pustan si Florin Ianovici.

Versetul zilei

Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută.

Plangeri 3:25

Sunday 17 January 2010

Versetul zilei

Domnul a trimis la ei prooroci să-i întoarcă înapoi la El, dar n-au ascultat de înştiinţările pe care le-au primit.

2 Cronici 24:19

Saturday 16 January 2010

Versetul zilei

Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică?

Psalmii 27:1

Friday 15 January 2010

Versetul zilei

Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut, şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi tu.

Romani 11:22

Thursday 14 January 2010

O observatie foarte interesanta

Gasiti aici un articol foarte interesant. Se pare ca este din in ce mai evident si mai usor de observat ce se intampla crestinilor din toata lumea.

Versetul zilei

Şi Petru şi-a adus aminte de vorba, pe care i-o spusese Isus: "Înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori." Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar.

Matei 26:75

Wednesday 13 January 2010

Versetul zilei

Şi dacă a văzut Domnul că s-au smerit, cuvântul Domnului a vorbit astfel lui Şemaia: "S-au smerit, nu-i voi nimici, nu voi zăbovi să le vin în ajutor, şi mânia Mea nu va veni asupra Ierusalimului prin Şişac;

2 Cronici 12:7

Tuesday 12 January 2010

Cat te costa dragostea?

Un misionar sosit din Uganda a povestit urmatoarele

Biserica lui avea o zi a darniciei, dar in loc sa-si trimita darurile la vreme pentru a fi impodobit locasul de inchinaciune, ei le-au adus duminica dimineata. Cand serviciul s-a terninat si misionarul statea privind multimea de daruri aduse la adunare, i s-a parut ca aude un zgomot.Privind pe culoarul dintre banci, el zari o fetita. Misionarul o intreba:

— Vrei sa vorbesti cu mine?

Foarte timida, fetita iesi in fata bisericii si spuse:
— Domnule, va rog, as vrea sa dau si eu ceva, si, varandu-si mana in haina saracacioasa, scoase o punga.

O deschise si scoase unul dupa altul cativa pumni cu banuti de argint pana cand gramada de pe masa a ajuns sa valoreze mai mult decat darurile tuturor celorlalti la un loc.

Misionarul spuse: — Nu trebuia sa faci acest lucru. Spune-ne de unde ai luat banii si-i vom duce inapoi (crezand ca fetita a furat banii)!

Copilul izbucni in lacrimi: — Sunt toti ai mei. Misionarul a exclamat: — Nu pot fi ai tai. Tu esti prea saraca.

Adevarul a iesit la iveala: Fata s-a vandut pe sine ca sclava pentru ca sa dea banii la Biserica.

A te sacrifica pe tine insuti lui Dumnezeu, a deveni asa cum ar fi Dumnezeu daca ar trai El aici in lume, iata ce asteapta Dumnezeu de la noi, si iata cum il putem simti pe Dumnezeu viu in mijlocul nostru...


*preluat de pe www.resursecrestine.ro*

Versetul zilei

De ce-Mi ziceţi: ,Doamne, Doamne!' şi nu faceţi ce spun Eu?

Luca 6:46

Monday 11 January 2010

Versetul zilei

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.

Ioan 14:27

Sunday 10 January 2010

Versetul zilei

Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunerecul?

2 Corinteni 6:14

Saturday 9 January 2010

Versetul zilei

Totus, macarca pacatosul face de o suta de ori raul si staruieste multa vreme in el, eu stiu ca fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu, si au frica de El.

Ecclesiast 8:12

Friday 8 January 2010

Versetul zilei

Asa ca sa nu va temeti de ei. Caci nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit, si nimic tainuit care nu va fi cunoscut.

Matei 10:26

Thursday 7 January 2010

Versetul zilei

Vina smerirea, tu te vei ruga pentru ridicarea ta: Dumnezeu ajuta pe cel cu ochii plecati.

Iov 22:29

Wednesday 6 January 2010

Versetul zilei

Caci nu in arcul meu ma incred, nu sabia mea ma va scapa; ci Tu ne izbavesti de vrajmasii nostri, si dai de rusine pe cei ce ne urasc.

Psalmi 44:6-7

Tuesday 5 January 2010

Versetul zilei

In vremea aceea a venit Ioan Botezatorul, si propovaduia in pustia Iudeii. El zicea: ,,Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape.

Matei 3:1-2

Monday 4 January 2010

Versetul zilei

Caci chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si cimpiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mintuirii mele!

Habacuc 3:17-18

Sunday 3 January 2010

Versetul zilei

Este o cinste pentru om sa se fereasca de certuri; dar orice nebun se lasa stapinit de aprindere.

Proverbe 20:3

Saturday 2 January 2010

Versetul zilei

Si din scaunul de domnie a iesit un glas, care zicea: Laudati pe Dumnezeul nostru, toti robii Lui, voi cari va temeti de El, mici si mari!

Apocalipsa 19:5

Friday 1 January 2010

Versetul zilei

Cind am auzit, Doamne, ce ai vestit, m'am ingrozit. Insufleteste-Ti lucrarea in cursul anilor, Doamne! Fa-Te cunoscut in trecerea anilor! Dar, in minia Ta, adu-ti aminte de indurarile Tale!

Habacuc 3:2
 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator