Sunday 31 October 2010

Versetul zilei

Am ajuns la cunostinta ca tot ce face Dumnezeu dainuieste in veci, si la ceeace face El nu mai este nimic de adaugat si nimic de scazut, si ca Dumnezeu face asa pentru ca lumea sa se teama de El.

Ecclesiast 3:14

Saturday 30 October 2010

Versetul zilei

Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de minie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase, cari v'ar putea iesi din gura.

Coloseni 3:8

Friday 29 October 2010

Johnny Cash - Cand Omul va veni

Versetul zilei

Adu ca jertfă lui Dumnezeu mulţumiri, şi împlineşte-ţi juruinţele făcute Celui Prea Înalt.

Psalmi 50:14

Thursday 28 October 2010

Versetul zilei

Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.

Iacov 5:8

Wednesday 27 October 2010

Cuvantul fara valoare

Acum cateva zile citeam versetul de mai jos si m-a fulgerat un gand. De multe ori noi intelegem din acest verset ca e de preferat sa evitam sa juram pe ceva. Unii spun chiar ca trebuie evitate orice fel de juraminte.


"Dar Eu vă spun: Să nu juraţi nicidecum; nici pe cer, pentru că este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; "
Matei 5:34

Eu ma gandesc daca nu cumva am putea duce intelegerea acestui verset chiar mai departe de atat. Oare nu ar trebui sa ne gandim si la cum suntem perceputi de oamenii din jurul nostru?


Suntem noi priviti ca niste oameni de incredere? Seriosi? Oameni pe care sa te poti baza ca atunci cand spun ceva se si tin de ceea ce au spus?


Gandeste-te tu, cum percepi un om care iti spune ca la ora x este la tine acasa, si totusi apare cu o intarziere de o ora. Sau nu mai apare deloc si nici macar nu da un telefon sa anunte. Iti place sa interactionezi cu un astfel de om?


Dar tu cum te porti?

Eu cred, ca spiritul versetului cuprinde si acest aspect, al seriozitatii. Al respectului si bunului-simt fata de semenii tai.

Oare nu degeaba ii vorbesti tu despre Dumnezeu unui coleg de birou, daca el tot timpul vede dezorganizare si neseriozitate in viata ta? Ce valoare are cuvantul tau, daca tu tot timpul intarzii la intalnirile stabilite?

Uneori, poti strica tot ceea ce ai construit din cauza modului in care iti organizezi timpul.

Te-ai gandit vreodata serios la asta?

Gandeste-te bine omule la ce marturie aduci celor din jur.

Versetul zilei

Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia!

1 Corinteni 9:16

Tuesday 26 October 2010

Versetul zilei

Isus a răspuns: "Băgaţi de seamă să nu vă amăgească cineva. Căci vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: ,Eu sunt Hristosul', şi ,Vremea se apropie.' Să nu mergeţi după ei.

Luca 21:8

Monday 25 October 2010

Rugaciune saptamana 25 Oct -01 Noiembrie

Pentru saptamana care urmeaza, am ales un motiv sugerat de voi:

"Citesc acum o carte si pe masura ce merg mai daparte cu lectura sunt motivata si prin argumente logice sa iau decizia de a ma pune deoparte pentru Domnul.
La ce ma gandesc:
asa cum scriai si tu in ultimul articol, ma simt fara vlaga, obosita, fara pofta de viata si mai ales fara pofta de slujire, rugaciune, partasie. Cred ca aici intervine cel rau care incearca sa ma abata de la drumul drept. Cred ca este important sa incep sa ii cer lui Dumnezeu sa imi arate lucrurile din viata mea, micile sparturi care ma indeparteaza de El, si cum pot sa fac asta, trebuie sa descopar lucrurile care imi consuma energia, unde imi sunt directionate preocuparile.....poate am lasat portite deschise pentru cel rau : filme, ingrijorari,dezamagiri, lipsa partasiei, rugaciune insuficienta....poate nu il mai vad pe Dumnezeu ca ceea ce este cu adevarat - Atotputernic. Concluzia este ca pentru a putea sa ma pun deoparte pentru El, trebuie mai intai sa incep cu inceputul, cu cercetare si staruinta la El."

Amin!

Versetul zilei

Dumnezeule, sunt uluit, şi mi-e ruşine, Dumnezeule, să-mi ridic faţa spre Tine. Căci fărădelegile noastre s-au înmulţit deasupra capetelor noastre, şi greşelile noastre au ajuns până la ceruri.

Ezra 9:6

Sunday 24 October 2010

Versetul zilei

Tot asa sa lumineze si lumina voastra inaintea oamenilor, ca ei sa vada faptele voastre bune, si sa slaveasca pe Tatal vostru, care este in ceruri.

Matei 5:16

Saturday 23 October 2010

Versetul zilei

Ionatan a zis tinarului care -i purta armele: Vino, si sa patrundem pina la straja acestor netaiati imprejur. Poate ca Domnul va lucra pentru noi, caci nimic nu impiedeca pe Domnul sa dea izbavire printr'un mic numar ca si printr'un mare numar.

1 Samuel 14:6

Friday 22 October 2010

Versetul zilei

Nu voi lucra după mânia Mea aprinsă, nu voi mai nimici pe Efraim; căci Eu sunt Dumnezeu, nu un om. Eu sunt Sfântul în mijlocul tău, şi nu voi veni să prăpădesc.

Osea 11:9

Thursday 21 October 2010

Repetand greselile

De ceva timp, nu am mai scris nimic. Sunt suparat pe mine. Sunt suparat pe mine pentru ca nu am aplicat ceea ce am afirmat in ultimul articol. M-am luat cu treaba, am tot amanat de pe o zi pe alta, pana am realizat ca sunt iar de unde am plecat.

Nu stiu de ce tot timpul repetam greselile, de ce atunci cand spunem niste lucruri nu le facem. E mai usoara delasarea, e mult mai comod sa spui lasa ca fac maine, sau reversul, sa te cufunzi in munca si sa te trezesti ca nu ai facut decat sa pierzi timpul.

Ce e de facut? Cred ca un singur lucru, incerci sa vezi unde ai gresit, stergi cu buretele si o iei de la capat, incercand sa nu mai repeti greselile.

Stiu ca Dumnezeu ma iubeste, stiu ca El intelege prin ce trecem, cateodata poate chiar intelege mai bine ca noi si stiu promisiunile Lui. In aceasta perioada l-am vazut alaturi de mine in fiecare zi. Si atunci, ma intreb de ce nu ma trezesc odata si nu aplic?

Trebuie sa fiu mai atent la nevoile oamenilor din jurul meu, sa fiu mai atent la atitudinea in fata problemelor, pentru ca traiesc cu un scop pe acest pamant, sa fiu un indicator spre El. Atunci cand cineva se uita la mine, sa vada prin mine, spre El. Viata nu are sens altfel. Stiu ca multi oameni afirma aceste lucruri, insa oare cati dintre noi le si aplicam?

Tu ce faci?

Versetul zilei

Calul este pregatit pentru ziua bataliei, dar biruinta este a Domnului.

Proverbe 21:31

Wednesday 20 October 2010

Versetul zilei

Dar treimea aceasta din urma o voi pune in foc, si o voi curati cum se curateste argintul, o voi lamuri cum se lamureste aurul. Ei vor chema Numele Meu, si ii voi asculta; Eu voi zice: ...Acesta este poporul Meu!... Si ei vor zice: ...Domnul este Dumnzeul meu!...

Zaharia 13:9

Tuesday 19 October 2010

Versetul zilei

Pentruca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.

Matei 6:21

Monday 18 October 2010

Rugaciune saptamana 18-25 Octombrie

In saptamana care urmeaza va propun sa ne rugam pentru o dragoste mai mare. Intai fata de semenii nostri si apoi fata de Dumnezeu. Biblia ne invata ca nu putem afirma ca il iubim pe Dumnezeu fara a ne iubi semenii. Suntem noi gata de jertfa, de mila, de dragoste pentru oamenii din jurul nostru?

Versetul zilei

Voi, sa va sfintiti, si sa fiti sfinti, caci Eu sint Domnul, Dumnezeul vostru.

Levitic 20:7

Sunday 17 October 2010

Versetul zilei

Atunci voi lauda Numele lui Dumnezeu prin cintari, si prin laude Il voi preamari. Lucrul acesta este mai placut Domnului, decit un vitel cu coarne si copite!

Psalmi 69:30-31

Saturday 16 October 2010

Versetul zilei

Nu vreau sa cert in veci, nici sa tin o minie necurmata, cind inaintea Mea cad in lesin duhurile, si sufletele pe cari le-am facut.

Isaia 57:16

Friday 15 October 2010

Versetul zilei

Adu-ti dar aminte de unde ai cazut; pocaieste-te, si intoarce-te la faptele tale dintii. Altfel, voi veni la tine, si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti.

Apocalipsa 2:5

Thursday 14 October 2010

Versetul zilei

Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.

Coloseni 3:12

Wednesday 13 October 2010

Versetul zilei

Eu as alerga la Dumnezeu, lui Dumnezeu i-as spune necazul meu. El face lucruri mari si nepatrunse, minuni fara numar.

Iov 5:8-9

Tuesday 12 October 2010

Versetul zilei

Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi, şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!

Isaia 30:18

Monday 11 October 2010

Rugaciune saptamana 11-18 Octombrie

Pentru aceasta saptamana am primit de la voi, un indemn la care nu mai pot spune decat Amin! Si eu ma gandeam la acelasi lucru, cat de important este sa avem echilibru in vietile noastre. Si in relatia cu Dumnezeu si in relatiile cu oamenii din jur. Sa nu uitam ca Domnul doreste mila inainte de jertfa.

"O cerere in rugaciune a lui Agur, din Proverbe capitolul 30; doua lucruri care sunt valabile si astazi pentru noi:
„Doua lucruri Iti cer; nu mi le opri inainte de moarte!
Departeaza de la mine neadevarul si cuvantul mincinos; nu-mi da nici saracie, nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie.
Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepad de Tine si sa zic: Cine este Domnul? Sau ca nu cumva in saracie, sa fur, si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu.”(Prov. 30. 7-9)
Sa ne cercetam in lumina acestui cuvant cu sinceritate si atentie….
Sunt multi carora le lipseste painea, un loc de munca. Domnul sa le pregateasca! Sau altii din prea mult belsug Il negijeaza pe Dumnezeu. Domnul sa le deschida ochiii si la nevoile celor din jur! Sa ne rugam pentru un echilibru in toate, si in viata noastra, iar daca este voia Sa, avand totdeauna din destul sa prisosim in orice fapta buna."

Versetul zilei

Prea iubitilor, sa nu dati crezare oricarui duh; ci sa cercetati duhurile, daca sint dela Dumnezeu; caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi.

1 Ioan 4:1

Sunday 10 October 2010

Versetul zilei

Toate merg la un loc; toate au fost facute din tarina, si toate se intorc in tarina.

Ecclesiast 3:20

Saturday 9 October 2010

Versetul zilei

Nu te teme nici de spaima napraznica, nici de o navalire din partea celor rai; caci Domnul va fi nadejdea ta, si El iti va pazi piciorul de cadere.

Proverbe 3:25-26

Friday 8 October 2010

Versetul zilei

După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

Iacov 2:26

Thursday 7 October 2010

Versetul zilei

Cum se indura un tata de copiii lui, asa Se indura domnul de ceice se tem de El. Caci El stie din ce sintem facuti; Isi aduce aminte ca sintem tarina.

Psalmi 103:13-14

Wednesday 6 October 2010

Versetul zilei

Cine zice ca ramine in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.

1 Ioan 2:6

Tuesday 5 October 2010

Versetul zilei

Atunci Isus le -a zis: Dati dar Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu. Si se mirau foarte mult de El.

Marcu 12:1

Rugaciune saptamana 4-11 Octombrie

Cred ca va intrebati de ce nu am publicat motivul de rugaciune pentru aceasta saptamana. Motivul este simplu, nu am avut o incredintare clara. Nu vreau sa fac ceva doar de dragul de a face. Imi doresc ca aceasta rugaciune sa fie una serioasa, tintita spre zonele unde exista o nevoie clara. Asa ca am decis ca este mai bine ca saptamana aceasta sa nu public un motiv oarecare.
Daca vreti puteti propune voi, daca nu de luni incepem iar sa staruim. Oricum, eu va propun ca ora 23 sa ramana valabila si pentru aceasta saptamana, chiar daca nu avem un motiv comun.

Domnul sa va binecuvanteze


Intre timp am primit un comentariu. Eu unul nu ma simteam vrednic pentru indemnul de saptamana aceasta, dar se pare ca Domnul s-a ocupat de asta.


"Propun in saptamana care urmeaza sa aducem inaintea Domnului tinerii care sunt plini de ravna si "ard" pentru Dumnezeu in lucrarea la care au fost chemati. Sa-i incurajam, sa le fim alaturi si sa-i sustinem in proiectele lor. Domnul sa inflacareze darurile ce le-a pus in ei, sa-si implineasca planul Lui minunat in vietile lor, bucuria si puterea sa-i insoteasca. Dumnezeu sa-i binecuvinteze, sa ramana tari si neclintiti in credinta lor caci mari lupte au de dus in vremurile de acum."

Monday 4 October 2010

Versetul zilei

Cu el este un brat de carne, dar cu noi este Domnul, Dumnezeul nostru, care ne va ajuta si va lupta pentru noi. Poporul a avut incredere in cuvintele lui Ezechia, imparatul lui Iuda.

2 Cronici 32:8

Sunday 3 October 2010

Versetul zilei

Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel, El trece pe ceruri ca sa-ti vina in ajutor, Trece cu maretie pe nori.

Deuteronom 33:26

Saturday 2 October 2010

Versetul zilei

Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi, si v-a lasat o pilda , ca sa calcati pe urmele Lui.

1 Petru 2:21

Friday 1 October 2010

Nicolae Steinhardt - O pseudoproblema

Va recomand urmatorul link, o predica deosebit de interesanta, dupa parerea mea.

http://www.archive.org/details/O_pseudoproblema

Predica este un extras din cartea "Daruind vei dobandi".

Versetul zilei

Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururea stinca inimii mele si partea mea de mostenire.

Psalmi 73:26
 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator