Tuesday 30 November 2010

Versetul zilei

Voi pleca, Mă voi întoarce în locuinţa Mea, până când vor mărturisi că sunt vinovaţi şi vor căuta Faţa Mea. Când vor fi în necaz, vor alerga la Mine.

Osea 5:15

Monday 29 November 2010

Rugaciune saptamana 29 Noiembrie - 6 Decembrie

Am primit o sugestie pe mail, sa ne rugam pentru in mod special pentru femeile din statele musulmane, persecutate pentru credinta crestina. Chiar saptamana trecuta una dintre ele a scapat de executie in ultimul moment. Haideti sa staruim pentru ele, ca Dumnezeu sa le pazeasca si sa le intareasca prin toate incercarile de zi cu zi. Nu cred ca noi putem realiza pe de-a intregul cum este sa traiesti zilnic in teroare, stiind ca in orice clipa poti ajunge la inchisoare pentru credinta ta.

Versetul zilei

Lasă mânia, părăseşte iuţimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău.

Psalmi 37:8

Sunday 28 November 2010

Versetul zilei

Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, cari se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gind il facem rob ascultarii de Hristos.

2 Corinteni 10:5

Saturday 27 November 2010

Versetul zilei

Apoi am zis: "Ce faceţi voi nu este bine. N-ar trebui să umblaţi în frica Dumnezeului nostru, ca să nu fiţi de ocara neamurilor vrăjmaşe nouă?

Neemia 5:9

Friday 26 November 2010

Versetul zilei

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima, şi-L laud prin cântările mele.

Psalmi 28:7

Thursday 25 November 2010

Versetul zilei

şi a zis: "Doamne, Dumnezeul lui Israel! Nu este Dumnezeu ca Tine, nici sus în ceruri, nici jos pe pământ: Tu ţii legământul şi îndurarea faţă de robii Tăi, care umblă înaintea Ta din toată inima lor"

1 Imparati 8:23

Wednesday 24 November 2010

Ce stim? Cat aplicam?

"Nu e destul sa stii, trebuie sa si aplici, nu e destul sa vrei, trebuie sa si faci"  J.W. Goethe

Cel putin la nivel declarativ, stim foarte multe lucruri despre cum sa trecem prin incercari. Cam toata lumea se pricepe sa dea sfaturi altora, insa cand vine vorba de propria viata, parca toata aceasta "cunostinta" dispare. E mult mai usor sa dai sfaturi altora decat sa aplici.Toate aceste lucruri au fost spuse de mii de ori, sub variate forme, insa parca intotdeauna raman la capitolul "Principii bune si neaplicate".

Te-ai intrebat vreodata de ce?

Nu pretind ca am adevarul absolut, insa am observat cateva lucruri la mine. In primul rand faptul ca tind sa fiu preocupat de problema, sa ma afund prea mult in ea. Atunci cand lucrezi la o problema matematica si te impotmolesti, este recomandat sa stergi tot si sa pornesti iarasi de la zero, cu datele initiale ale problemei. De ce nu am aplica asta si in alte aspecte ale vietii?

Ce stim?

1. Dumnezeu ne iubeste, chiar daca nu intotdeauna simtim asta.
2. Totul se intampla cu un scop, incercarea nu vine degeaba. Odata iesiti din ea, suntem mai puternici, mai aproape de Domnul.
3. Nici o incercare nu este prea grea, imposibil de dus. Chiar daca asa pare, Dumnezeu este acolo chiar si atunci cand nu Il simtim.
4. Iesirea din problema este doar o problema de timp, Biblia ne spune ca solutia este deja pregatita.
5. Biblia ne indeamna sa facem liniste in inimile noastre, sa ne incredem in ceea ce ni s-a promis si il laudam pe Domnul. Sa Ii multumim si sa Il laudam.

Cu totii stim aceste lucruri, insa le credem? Toata lumea vorbeste despre ele, suna frumos. Credem noi din toata inima ca sunt adevarate? Crezi tu ca sunt adevarate?

Daca raspunsul este afirmativ, faci si urmatorul pas? Le aplici?

Daca ne uitam la istorisirea trecerii evreilor prin mare, in timpul exodului din Egipt, gasim o analogie perfecta. Dumnezeu facuse minuni uriase in vietile lor, le facuse promisiuni clare, ei se gaseau cu marea in fata iar cu armata egipteana in spate. Ce au facut? Au inceput sa se planga, sa carteasca, sa uite ce Dumnezeu mare era alaturi de ei. Si-au adus aminte de El doar dupa ce s-au vazut scapati. Doar atunci au inceput sa il laude pe Dumnezeu, credinta le-a reaparut miraculos.Oare nu ar fi fost o minunata dovada de credinta sa ii vedem laudandu-l pe Dumnezeu pentru izbavirea ce avea sa vina?


Te-ai gandit vreodata ce parere a avut Dumnezeu despre comportamentul lor?

De fapt rezultatele acestui mod de viata se vad in capitolele urmatoare, cum dadeau de greu cum incepeau sa se teama, sa carteasca.

Data viitoare cand dai de greu, fii diferit, revino la datele initiale ale problemei. Nu te mai uita atat la problema, la ceea ce simti, adu-ti aminte de promisiunile pe care le ai, recapituleaza ceea ce stii si exerseaza-ti credinta. Muta-ti ochii spre Cel care poate rezolva imposibilul, multumeste-i pentru izbavirea care stii ca va veni, si cufunda-te in lauda. Nu e usor, e chiar impotriva firii si simtamintelor noastre, insa nu tocmai asta este ideea?


Versetul zilei

Ci, fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredinţeze Evanghelia, căutăm să vorbim aşa ca să placem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.

1 Tesaloniceni 2:4

Tuesday 23 November 2010

Versetul zilei

David a zis lui Natan: "Am păcătuit împotriva Domnului!" Şi Natan a zis lui David: "Domnul îţi iartă păcatul, nu vei muri.

2 Samuel 12:13

Monday 22 November 2010

Gandeste-te la versuri

Rugaciune saptamana 22 - 29 Noiembrie

Subiectul de rugaciune din saptamana care urmeaza vine de la voi. Si cred ca este unul bine tintit, in vietile multor crestini am observat ca a intervenit, cel putin in unele perioade rutina. Pasiunea de a face un lucru mic pentru Dumnezeu a amortit, inima a devenit mai putin simtitoare, si cred ca si eu sunt in aceasta situatie. Haideti sa ne uitam bine in urma si inaintea noastra si incepand cu aceasta saptamana sa ne rugam pentru evolutie si nu pentru constanta.

"Sa ne rugam Domnului sa ne dea putere sa coboram din corabia obisnuintei indreptandu-ne atentia dupa vocea Sa, in lucrarea la care ne cheama. Este vremea sa ne ridicam si sa facem lucruri noi. Sa parasim confortul propriei corabii si sa ne avantam, ca si Petru altadata, indemnati de glasul Celui ce ne cheama si sa pasim pe apa. Trebuie sa coboram in fiecare zi cate putin din barca. Sa incepem cerandu-I intelepciune pentru a vedea unde trebuie sa ne “udam picioarele” in ziua aceea. Si chiar daca vom avea de a face cu vantul sau furtuna, El va intinde mana si ne va ridica. Este nevoie de curaj, putere si intelepciune. Domnul sa ajute si pe cei mai slabi , dar si pe cei tari!"

Versetul zilei

În adevăr El a fost răstignit prin slăbiciune; dar trăieşte prin puterea lui Dumnezeu. Tot astfel şi noi suntem slabi în El, dar, prin puterea lui Dumnezeu, vom fi plini de viaţă cu El faţă de voi.

2 Corinteni 13:4

Sunday 21 November 2010

Versetul zilei

Tu auzi rugaciunile celor ce sufar, Doamne! Le intaresti inima, Iti pleci urechea spre ei

Psalmi 10:17

Saturday 20 November 2010

Versetul zilei

De aceea, prea iubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica.

1 Corinteni 15:58

Friday 19 November 2010

Versetul zilei

Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv.

Luca 6:36

Thursday 18 November 2010

Versetul zilei

Domnul a adus pe Iov iarăşi în starea lui de la început, după ce s-a rugat Iov pentru prietenii săi. Şi Domnul i-a dat înapoi îndoit decât tot ce avusese.

Iov 42:10

Wednesday 17 November 2010

Versetul zilei

Nu te teme, caci Eu sint cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sint Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.

Isaia 41:10

Tuesday 16 November 2010

Versetul zilei

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.

1 Petru 5:7

Monday 15 November 2010

Cand crezi ca faci bine

Ascultam acum ceva vreme, o predica intitulata "Cand mersul la biserica face mai mult rau decat bine". Ieri ma gandeam la un subiect asemanator, "cand vorbitul despre Dumnezeu face mai mult rau decat bine". E posibil?

Eu cred ca da. De ce? Biblia ne incurajeaza sa evanghelizam, sa le vorbim tuturor despre Dumnezeu. Si bine face. Si atunci ce poate fi rau in asta? Sau mai bine spus, cum poti gresi facand asta?

In ziua de astazi oamenii sunt obisnuiti sa auda cuvinte frumoase, care nu au nimic in spate. Politicienii promit de toate, cu toate ca pana si ei stiu ca nimeni nu ii crede, oamenii promit tot felul de lucruri si nu se mai tin de cuvant, flutura principii care suna bine si traiesc asa cum ii taie capul. Si nu la fel fac si multi "crestini"?

Trambiteaza sus si tare despre Dumnezeul lor, despre cat de mare si de neatins este El. Asa de mare incat nici ei nu au habar cine este de fapt. Si majoritatea oamenilor vor fi de acord, suna frumos acest Dumnezeu, insa daca este de neatins de ce sa se mai oboseasca? E bun de pus in rama ca o diploma pe perete, de trecut la principii bune dar imposibil de aplicat.

Boala vorbitului mult si frumos si traitului putin si prost este peste tot.

Vorbesti despre un Dumnezeu, poate la locul de munca, poate la scoala, si totul suna frumos, insa oamenii se uita si mai adanc. La cum vorbesti, la cum te imbraci, cum te porti, pe scurt cum traiesti. Si din pacate, toate vorbele frumoase pe care tu le-ai spus, toata evanghelizarea pe care o "raportezi" cu mandrie, valoreaza zero barat. Oamenii carora tu le-ai vorbit au vazut inca un om care spune si nu face. Si atunci ce ai reusit? Sa faci rau sau bine?

Iti propun o abordare diferita, incearca sa traiesti mai mult si sa vorbesti mai putin. Stiu ca toata lumea vorbeste despre asta, si fiecare se preface ca asculta, insa doar aude. Aude, se gandeste ca bine a zis cel care a vorbit despre asta, si minunea tine pana a doua zi. Cand o ia de la capat. A asculta presupune si a baga la cap si a aplica.

Nu mai bine taci, si arati prin traire spre Dumnezeul tau? Eu cred ca oamenii pot intelege si isi doresc un Dumnezeu care se tine de cuvantul dat, un Dumnezeu punctual, un Dumnezeu care stie sa rada dar si sa planga, un Dumnezeu care stie sa fie atent la nevoile oamenilor. Oare nu acesta este Dumnezeu?

Oare nu cumva noi il complicam pe Dumnezeu si il facem de neatins?

Totul se rezuma la a iubi. E atat de simplu, iubeste-L pe Dumnezeu, iubeste-l pe semenul tau. De ce ratacim noi in necunostinta?

PS: Predica poate fi ascultata aici.

Rugaciune saptamana 15 - 22 Noiembrie

Va propun ca in aceasta saptamana sa ne aducem aminte de fratii nostri, de acei oameni care traiesc in teroare doar datorita faptului ca sunt crestini. Persecutati, discriminati, poate si mai rau, doar pentru credinta lor. Haideti sa ii aducem in fata Domnului pe toti acesti oameni, fie ei simpli credinciosi sau slujitori. In atatea colturi ale lumii se intampla lucruri inimaginabile si noi sa stam nepasatori?

Versetul zilei

Fereşte-te să faci rău, căci suferinţa te îndeamnă la rău.

Iov 36:21

Sunday 14 November 2010

Versetul zilei

Petru şi apostolii ceilalţi, drept răspuns, i-au zis: Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!

Fapte 5:29

Saturday 13 November 2010

Versetul zilei

Totuşi, Dumnezeu este Împăratul meu, care din vremuri străvechi dă izbăviri în mijlocul acestei ţări.

Psalmi 74:12

Friday 12 November 2010

Cu Dumnezeu pe buze...

Aud din ce in ce mai des oamenii pomenind cuvantul Dumnezeu. E bine, e rau?

Cred ca e rau atunci cand acest cuvant este folosit ca un tic verbal. Atunci cand iti exprimi mirarea prin cuvintele "Doamne Isuse", oare ce simte cel pe care tu il pomenesti? Chiar la unii oameni am senzatia ca au inlocuit o injuratura cu aceste cuvinte. Si sigur, e bine sa nu injuri, dar poate fi bine sa dai drumul gurii asa oricum?  Atunci cand tu esti cu Dumnezeu pe buze, inima si mintea ta unde sunt? La El? Nu mai bine taci?

Ce inseamna a lua numele Lui in desert? Eu cred ca facem asta de fiecare data cand folosim aceste cuvinte, intr-un context nepotrivit. Oare degeaba ni se spune ca omul va da socoteala pentru fiecare cuvant nefolositor?

Daca va trebui sa platim pentru fiecare cuvant nefolositor, oare ce ne aduce o vorba pacatoasa?

In nenumarate locuri din Biblie ni se spune sa veghem asupra cuvintelor care ne ies pe gura. Si de multe ori nu facem acest lucru, decat pana la un punct. Sa nu injuram. In rest nu prea suntem atenti la ceea ce ne iese pe gura, barfa, cuvinte nefolositoare, promisiuni neonorate, etc. Suntem noi oare constienti ca vom da socoteala si pentru acestea?

Esti tu constient(a) de asta?

Versetul zilei

Moise a zis: "Predaţi-vă azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului şi fratelui vostru, pentru ca binecuvântarea Lui să vină astăzi peste voi!

Exod 32:29

Thursday 11 November 2010

O, poate maine

Costache Ioanid

O, poate mâine vom pleca
spre-acele zări senine.
Și ce-am putut aici lucra?
Ce dragoste? Cât bine?

În urma vieții lui Isus
stă turmă lângă turmă!
Dar noi, cu ce vom merge sus?
Și ce lăsăm în urmă?

Isus ne-a dat un Ghetsimani!
O Golgotă! Un nume,
ce timp de două mii de ani,
a-mbogățit o lume!

Cuvântul care ni L-a spus
și azi în inimi scurmă …
Dar noi, cu ce vom merge sus?
Și ce lăsăm în urmă?

Cu fiecare strop de plâns,
cu fiecare rană,
Isus comori de har a strâns
și nimburi de coroană!

O primăvară ne-a adus,
ce-n veci nu se mai curmă!
Dar noi, cu ce vom merge sus?
și ce lăsăm în urmă?
* www.resursecrestine.ro*

Tu ce lasi azi in urma ta omule?

Versetul zilei

Isus a răspuns: "Tu zici: ,Dacă poţi!'... Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!"

Marcu 9:23

Wednesday 10 November 2010

Versetul zilei

Tu, fiu al omului, sa nu te temi de ei, nici sa nu te sperii de cuvintele lor; si macar ca ei sint niste maracini si spini linga tine, si macar ca locuiesti impreuna cu niste scorpii, totus nu te teme de cuvintele lor si nu te spaiminta de fetele lor, caci sint o casa de indaratnici.

Ezechiel 2:6

Tuesday 9 November 2010

Versetul zilei

Nu vă mai încredeţi dar în om, în ale cărui nări nu este decât suflare: căci ce preţ are el?

Isaia 2:22

Monday 8 November 2010

Rugaciune saptamana 8 - 15 Noiembrie

"Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn. Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă," 1 Petru 3:15

As vrea ca acesta sa fie indemnul de rugaciune pentru saptamana care urmeaza. Am observat ca din ce in ce mai multi oameni au tendinta sa se vada pe ei insisi mai presus de oamenii din lume, mai buni. Doar pentru ca ei frecventeaza o biserica au impresia ca sunt mai buni. Sa nu uitam ca nimic din ceea ce avem nu este de la noi si nu avem nici un merit, nu suntem cu nimic mai speciali decat alti oameni. Mai mult, o astfel de atitudine poate indeparta oamenii de Dumnezeu. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne controleze inimile si bisericile, sa ne rugam ca aceasta atitudine sa dispara din biserici.

Versetul zilei

Cine vorbeşte de la sine, caută slava lui însuşi; dar cine caută slava Celui ce l-a trimis, acela este adevărat, şi în el nu este strâmbătate.

Ioan 7:18

Sunday 7 November 2010

Versetul zilei

Puţin lucru sunt mângâierile lui Dumnezeu pentru tine, şi cuvintele care-ţi vorbesc atât de blând?...

Iov 15:11

Saturday 6 November 2010

Versetul zilei

Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul!

1 Corinteni 9:24

Friday 5 November 2010

Versetul zilei

Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.

Matei 23:23

Thursday 4 November 2010

Versetul zilei

Voi să-Mi fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt, Eu, Domnul; Eu v-am pus de o parte dintre popoare, ca să fiţi ai Mei.

Levitic 20:26

Wednesday 3 November 2010

Versetul zilei

Iată, Eu sunt Domnul, Dumnezeul oricărei făpturi. Este ceva de mirat din partea Mea?

Ieremia 32:27

Tuesday 2 November 2010

Versetul zilei

Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu nici un chip nu va intra în ea."

Luca 18:17

Monday 1 November 2010

Rugaciune saptamana 1 - 8 Noiembrie

Ma bucur sa vad sugestiile voastre, ma bucur sa vad ca mergem inainte cu aceasta rugaciune. Pentru saptamana care urmeaza, motivul de rugaciune este tot propus de voi, foarte actual si de care ne lovim cu totii:
"Sa cerem Domnului, prin rugaciune, puterea de a veghea asupra vorbirii noastre. De ne dam sau nu seama, am constatat ca cel mai mult, des si usor gresim in vorbire. Si chiar daca regretam mai tarziu, cuvintele nu mai pot fi retrase...Ele pot fi balsam si mangaiere, sau dimpotriva, sageti otravite. Sa ne rugam sa putem administra cuvintele astfel incat vorbirea sa ne fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, asa cum ne invata Domnul Isus.
"Pune, Doamne, o straja inaintea gurii mele, si pazeste usa buzelor mele!"(Psalm 141.3) pentru ca oridecateori voi fi provocat la manie, cearta,etc, sa raspund cu duhul blandetei, iar cel rau sa nu aiba biruinta asupra mea! "

Versetul zilei

Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua, şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat,
şi a zis: "Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat, şi Domnul a luat, - binecuvântat fie Numele Domnului!" 

Iov 1:20-21
 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator