Tuesday 31 May 2011

Versetul zilei

David a fost în mare strâmtorare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toţi erau amărâţi în suflet, fiecare din pricina fiilor şi fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui.

1 Samuel 30:6

Monday 30 May 2011

Rugaciune

Va propun ca in saptamana care urmeaza sa ne rugam pentru toti copiii, fie ei crestini sau necrestini. Au parte de atat de multe ispite astazi (droguri, pornografie, etc) incat este foarte greu, daca nu imposibil, sa aleaga cu discernamant modul in care este bine sa isi traiasca viata. Haideti sa ne rugam pentru ei, pentru sufletele si mintile lor.

Versetul zilei

Iudeu nu este acela care se arată pe din afară că este iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe din afară, în carne.

Romani 2:28

Sunday 29 May 2011

Versetul zilei

Căci bunătate voiesc, nu jertfe, şi cunoştinţă de Dumnezeu, mai mult decât arderi de tot!

Osea 6:6

Saturday 28 May 2011

Versetul zilei

Înţelepciunea face pe om răbdător şi este o cinste pentru el să uite greşelile.

Proverbe 19:11

Friday 27 May 2011

Versetul zilei

În mijlocul multelor necazuri prin care au trecut, bucuria lor peste măsură de mare şi sărăcia lor lucie au dat naştere la un belşug de dărnicie din partea lor.

2 Corinteni 8:2

Thursday 26 May 2011

Versetul zilei

La Domnul Dumnezeul nostru însă este îndurarea şi iertarea, căci împotriva Lui ne-am răzvrătit!

Daniel 9:9

Wednesday 25 May 2011

Tacerea si credinta

Ce facem atunci cand ajungem in fata incercarii? Este un subiect despre care am mai scris, dar totusi de actualitate in fiecare zi.

Te rogi sau intri in panica? Ai pace sau esti nelinistit?

Vreau sa impartasesc cu voi cateva lucruri pe care le-am observat citind povestea profetului Daniel si a celor 3 tineri.  (Daniel cap 3 si 6) Cred ca e vorba de niste lectii pentru noi toti si nu strica o reimprospatare a memoriei.

In ambele situatii cei despre care vorbim s-au confruntat cu incercarea suprema, pierderea vietii. Insa ce m-a impresionat la ei a fost modul cum au tratat aceasta situatie. Nu s-au plans, nu au intrat in panica, ci au privit inainte cu calm si incredere in Dumnezeu.

Nu il vedem pe Daniel disperat si infricosat de perspectiva mortii, si nici razbunator atunci cand este scos din groapa. El doar Il lauda pe Dumnezeul care l-a scapat si isi sustine nevinovatia. Nu isi acuza parasii. 

Iar raspunsul pe care cei trei tineri il dau calaului lor este dezarmant: "Dumnezeu ne poate scapa si chiar daca nu o face..."  Cati dintre noi ar putea, cu toata sinceritatea, sa vorbeasca asa in fata mortii? Eu unul nu stiu daca as putea. Ma vad atat de mic pe langa ei, imi este atat de greu sa imi gasesc pacea in incercari mai mici decat cele prin care au trecut acesti oameni.

Stau si ma gandesc ce credinta au avut acesti oameni si cat de slab sunt eu pe langa ei. Nu au intrat in panica, nu s-au lamentat, nu s-au clatinat in credinta lor, au privit cu calm si credinta incercarea care era pusa inaintea lor.

Tu cum esti? Te poti asemana cu ei?

Si daca nu, ce e de facut ca sa ajungem acolo?

Versetul zilei

Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl;

Ioan 14:12

Tuesday 24 May 2011

Versetul zilei

Noaptea, Domnul a zis lui Pavel într-o vedenie: „Nu te teme; ci vorbeşte şi nu tăcea,
căci Eu sunt cu tine; şi nimeni nu va pune mâna pe tine, ca să-ţi facă rău: vorbeşte, fiindcă am mult norod în această cetate.”

Fapte 18:9,10 

Monday 23 May 2011

Rugaciune

In saptamana care a trecut am vazut cu totii isteria provocata de "Apocalipsa". Trist si grav este ca acei oameni, desi pretind ca propovaduiesc Biblia arata foarte clar ca nu au habar de ceea ce este scris in ea:

"Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. 
Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe, aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului.
În adevăr, cum era în zilele dinainte de potop, când mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
şi n-au ştiut nimic, până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului omului." Matei 24.


Va propun ca in saptmana care urmeaza sa ne rugam pentru o minte limpede, luminata de Dumnezeu, care sa nu cada prada unor astfel de inselatorii, o minte plina de adevaratul Cuvant, sa putem discerne voia si mesajul Domnului.

Versetul zilei

Şi Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.”

1 Samuel 16:7

Sunday 22 May 2011

Versetul zilei

El schimba vremurile si împrejurarile; El rastoarna si pune pe împarati; El da întelepciune înteleptilor si pricepere celor priceputi!

Daniel 2:21

Saturday 21 May 2011

Versetul zilei

Cînd si-a venit Petru în fire, a zis: "Acum vad cu adevarat ca Domnul a trimes pe îngerul Sau, si m'a scapat din mîna lui Irod si dela tot ce astepta poporul Iudeu."

Fapte 12:11

Friday 20 May 2011

Versetul zilei

Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri

2 Timotei 2:23

Thursday 19 May 2011

Versetul zilei

Toate aceste lucruri doar mâna Mea le-a făcut şi toate şi-au căpătat astfel fiinţa – zice Domnul. – Iată spre cine Îmi voi îndrepta privirile: spre cel ce suferă şi are duhul mâhnit, spre cel ce se teme de cuvântul Meu.

Isaia 66:2

Wednesday 18 May 2011

Om de caracter sau...

De ceva timp ma tot gandesc la aceasta tema pentru un articol. Toti am vrea sa fim vazuti ca oameni de caracter, insa as vrea sa vedem ce inseamna cu adevarat caracterul si sa discutam despre cateva trasaturi.

Conform Dex-ului caracterul este: "Ansamblul însusirilor fundamentale psihice-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în ideile si în acțiunile sale."

Ce inseamna in termeni practici?


Sa ai cuvant. Asa cum spune Biblia, cuvantul tau sa fie unul pe care semenii tai sa se poata baza, atunci cand ai spus ca faci un lucru, sa il si faci. De exemplu, atunci cand imprumuti bani de la cineva sa ii dai inapoi la timp. Nu sa te fofilezi dupa tot felul de scuze sau si mai rau, sa nu mai raspunzi la telefon. Sau atunci cand spui ca vei face un lucru sa il si faci si sa il faci bine, nu de mantuiala.


Sa ai bun simt. Sa stii ca nu se cade sa deranjezi pe cineva la ora 23 pentru o problema minora, sa stii sa multumesti atunci cand cineva iti intinde o mana de ajutor, sa iti ceri scuze atunci cand ai gresit, sa fii un om integru care sa nu se murdareasca pentru un profit rapid si lista poate continua la nesfarsit.

De fapt cred ca stim cu totii cum ar trebui sa ne comportam. Sunt sute daca nu mii de predici pe aceasta tema si totusi nu ascultam. Ne declaram de acord cu mesajul lor insa facem tot ca noi. 

Nu stiu cati dintre voi v-ati confruntat cu astfel de situatii, insa eu am patit-o de foarte multe ori cu oameni din biserica. 


Poate suna prea dur, insa am ajuns sa ma pazesc de oamenii care frecventeaza biserica mai ceva decat de ceilalti. Nu e o realitate pe care sa iti doresti sa o spui in public, dar totodata sunt sigur ca multi dintre noi suntem patiti. 


Asta nu inseamna ca mersul la biserica este ceva rau, sau ca nu sunt si oameni de caracter. Sunt, doar ca mult mai putini decat cei care se declara crestini si se comporta sub orice critica.


As vrea sa te rog, acum cand citesti aceste randuri, sa iti iei cateva minute deoparte de orice si sa te gandesti bine din care categorie faci parte.


Om cu caracter sau om?

Versetul zilei

Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.

Psalmi 20:7

Tuesday 17 May 2011

Versetul zilei

De aceea, lăsaţi-vă de minciună: „Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, pentru că suntem mădulare unii altora.

Efeseni 4:25

Monday 16 May 2011

Rugaciune

In ultima vreme am observat o concentrare din ce in ce mai mare pe denominatiuni. Parca uitam ca Dumnezeu nu apartine unei denominatiuni, ca nu exista adevar absolut pe acest pamant. Eu unul cred ca fiecare denominatiune are plusurile si minusurile ei si ca o cearta care apare ca urmare a unei discutii despre care denominatiune e "mai corecta" nu are decat un singur deznodamant, indepartarea si mai mare de Adevar. Cearta si vorba in zadar reprezinta niste capcane in care picam asa de usor si din care iesim atat de greu. Eu as vrea sa ne rugam pentru intelepciunea de a nu cadea in capcana polemicilor sterile.

Versetul zilei

Primiţi bine pe cel slab în credinţă şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice.

Romani 14:1

Sunday 15 May 2011

Versetul zilei

Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi.

Iosua 1:5

Saturday 14 May 2011

Versetul zilei

Nu mustra pe cel batjocoritor, ca să nu te urască; mustră pe cel înţelept, şi el te va iubi!

Proverbe 9:8

Friday 13 May 2011

Versetul zilei

Dumnezeu a făcut ca Daniel să capete bunăvoinţă şi trecere înaintea
căpeteniei famenilor dregători.

Daniel 1:9

Probleme blog

Imi cer scuze pentru intarzierea cu care sunt trimise postarile, dar
se pare ca platforma Blogger are ceva probleme. In ultimele 2 zile nu
am putut accesa blogul pentru a mai scrie ceva.

Thursday 12 May 2011

Versetul zilei

Depărtează-te de fărădelege şi nu lăsa nedreptatea să locuiască în cortul tău.
Şi atunci, îţi vei ridica fruntea fără teamă, vei fi tare şi fără frică;

Iov 11:14,15

Wednesday 11 May 2011

Versetul zilei

Moise a zis poporului: „Nu vă înspăimântaţi; căci Dumnezeu a venit tocmai ca să vă pună la încercare şi ca să aveţi frica Lui înaintea ochilor voştri, pentru ca să nu păcătuiţi.”

Exod 20:20

Tuesday 10 May 2011

Versetul zilei

Stăpânilor, daţi robilor voştri ce le datoraţi şi ce li se cuvine, căci ştiţi că şi voi aveţi un Stăpân în cer.

Coloseni 4:1

Monday 9 May 2011

Rugaciune

Am aflat, citind un articol pe Resurse Crestine, ca pastorul David Wilkerson a plecat dintre noi pe data de 27 Aprilie. Eu unul cred ca lumea are nevoie de mai multi oameni ca el si cred ca este momentul sa ne rugam ca Dumnezeu sa ridice pe altii in locul sau, oameni asemenea lui care sa poata actiona ca un far inspre Hristos.

Versetul zilei

Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.


Ioan 15:5

Sunday 8 May 2011

Versetul zilei

Căci, cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El

Filipeni 1:29

Saturday 7 May 2011

Versetul zilei

În toate necazurile lor n-au fost fără ajutor, şi Îngerul care este înaintea feţei Lui i-a mântuit; El însuşi i-a răscumpărat, în dragostea şi îndurarea Lui, şi necurmat i-a sprijinit şi i-a purtat în zilele din vechime.

Isaia 63:9

Friday 6 May 2011

Versetul zilei

 Stim ca Dumnezeu n'asculta pe pacatosi; ci, daca este cineva temator de Dumnezeu si face voia Lui, pe acela îl asculta.

Ioan 9:31

Thursday 5 May 2011

Versetul zilei

Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite, cuvântul Domnului este curăţat; El este un scut pentru toţi cei ce caută adăpost în El.

2 Samuel 22:31

Wednesday 4 May 2011

Multumim!

Va multumim tuturor celor care v-ati rugat, Carina este bine si a fost externata ieri. Slava Domnului!

Versetul zilei

Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei şi nici bisericile lui Dumnezeu.

1 Corinteni 11:16

Tuesday 3 May 2011

Versetul zilei

Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

Ioan 3:17

Monday 2 May 2011

Rugaciune

Va propun ca in aceasta saptamana sa ne aducem aminte de fratii nostri, prigoniti pentru cresinta lor. Sunt atat de multi oameni care nu au siguranta ca vor vedea si ziua de maine, care in orice clipa pot fi arestati, tortutati sau omorati. Dumnezeu sa ii pazeasca.

Versetul zilei

Nimeni nu va putea sa stea impotriva ta, cit vei trai. Eu voi fi cu tine, cum am fost cu Moise; nu te voi lasa, nici nu te voi parasi.

Iosua 1:5

Sunday 1 May 2011

Versetul zilei

Smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.

Iacov 4:10
 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator