Wednesday 29 February 2012

Versetul zilei

Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: „Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite.

Isaia 57:15

Tuesday 28 February 2012

Versetul zilei

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea."

Ioan 16:33

Monday 27 February 2012

Incercarea si motivele ei

Cei care au citit si primele postari pe acest blog stiu ca eu am parcurs o cale mai putin obisnuita spre pocainta. Pentru mine parcursul logic a fost foarte important, sa studiez logica biblica, sa incerc sa inteleg.

In acelasi fel am incercat sa inteleg rostul si posibele motivatii ale problemelor si suferintelor care vin peste tine, in viata de crestin. Am mai vorbit in alte articole despre cum cred eu ca trebuie sa gestionam o astfel de situatie, in acest articol as vrea sa va impartasesc cateva din motivele gasite de mine, fara pretentia de a le prezenta pe toate.

Cred ca pe primul loc ar trebui sa  se situeze motivul "pedepsei". Am folosit acest termen pentru ca l-am auzit din gura multora: "Dumnezeu ma pedepseste pentru ca..." sau si mai rau: "Dumnezeu il pedepseste pentru ca...". Eu unul nu cred ca acest motiv exista in realitate, nu cred ca Dumnezeu pedepseste urmarind sa suferim. Da, incercarea sau suferinta pot aparea ca rezultat al unui pacat, insa nu mi se pare corect sa aruncam asupra Lui efectele faptelor noastre. Domnul poate ingadui sa suferim rezultatul actiunilor noastre insa scopul este pur educativ. In acelasi mod in care un tata isi lasa, controland totodata intensitatea, copilul sa sufere efectul unor actiuni, pentru ca lectia sa se impregneze cat mai bine. Eu unul, atunci cand eram copil, cel mai repede invatam o lectie atunci cand ma dadeam cu capul de pragul de sus, parintii imi spuneau una, eu faceam ce vroiam si cand ajungeam si la partea efectelor bagam la cap de ce nu a fost bine ce am facut si invatam lectia pentru viitor. In acelasi mod cred ca Domnul lucreaza cu noi, ne mai lasa sa platim si oalele sparte, pentru ca altfel nu am invata nimic si data viitoare ne-am comporta la fel.

Un alt termen, foarte intalnit, este cel al "incercarii" - Dumnezeu te incearca, te pune in situatia asta ca sa vada cum stai, unde esti. Iarasi nu stiu cat de adevarata este aceasta viziune. Oare Dumnezeu, Creatorul cerului si al pamantului, nu stie care este nivelul la care te situezi? Cat de pocait esti tu? Care este starea inimii tale? Eu cred ca El stie mai bine decat noi, El stie exact cat de pocaiti suntem, cata neiertare este in inima noastra, cate ganduri murdare avem. Si daca El stie toate aceste lucruri, care este scopul "incercarii"? Eu cred ca scopul nu este ca El sa vada in ce stare suntem ci sa ne faca pe noi constienti de starea in care suntem. Sa vedem noi cat de slabi si pacatosi suntem si cata nevoie avem sa ne apropiem de El. Gandeste-te, cand ai cea mai buna viziune asupra starii tale? Atunci cand totul iti merge bine si esti linistit?

Aceasta incercare, zic eu, mai poate veni si atunci cand Dumnezeu stie ca o putem duce si o foloseste pentru exemplul altora. Hai sa ne uitam un pic la exemplul lui Iov, Dumnezeu stia ce fel de om era Iov si totusi ingaduie satanei sa il loveasca, facand din Iov un fel de lectie si pentru satana dar si pentru Bildad, Elifaz si Tofar. Si cred ca in locul celor trei prieteni ne putem pune si noi, atunci cand ne grabim sa aruncam cu piatra si sa facem pe sfintii si cunoscatorii, atunci cand un om este cazut si are nevoie de o vorba buna si nu de morala. Pentru ca nu stiu daca tu, cel care dai lectii, esti mai bun decat omul incercat. Poate el este incercat pentru ca tu sa deschizi ochii si sa vezi diferenta intre tine si el. Insa ne este mult mai usor sa condamnam, sa acuzam si sa ne vedem pe noi ca sfinti.

Gandeste-te la aceste lucruri atunci cand urmatoarea problema va veni peste tine, sau peste un prieten de al tau.

Rugaciune saptamana 27 Feb - 5 Martie

In saptamana care urmeaza va propun sa ne luam un timp de auto-analiza. De multe ori ne rugam pentru altii, suntem mai receptivi la slabiciunile altora, pentru ca e mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia, decat barna din ochiul tau. E mai usor sa te rogi pentru ca un prieten sa se pocaiasca, decat sa te uiti la tine si sa te pocaiesti si tu. Asa ca va propun ca in saptamana asta sa meditam si sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne arate care sunt zonele la care noi insine trebuie sa lucram, pentru a deveni niste oameni dupa placul Sau. Dupa mine asta e cea mai grea rugaciune, ai curaj sa pleci pe acest drum? Sa afli cu adevarat ceea ce ai de schimbat in viata ta?

Versetul zilei

Dar Iov i-a răspuns: „Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?" În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui.

Iov 2:10

Sunday 26 February 2012

Versetul zilei

Când se toceşte fierul şi rămâne neascuţit, trebuie să-ţi îndoieşti puterile; de aceea la izbândă ajungi prin înţelepciune.

Ecclesiastul 10:10

Saturday 25 February 2012

Versetul zilei

După aceste întâmplări, cuvântul Domnului a vorbit lui Avram într-o vedenie şi a zis: „Avrame, nu te teme; Eu sunt scutul tău şi răsplata ta cea foarte mare."

Geneza 15:1

Friday 24 February 2012

Versetul zilei

În Tine, Doamne, îmi caut scăparea: să nu rămân de ruşine niciodată! Scapă-mă în dreptatea Ta şi izbăveşte-mă! Pleacă-Ţi urechea spre mine şi ajută-mi. Ps 71:1,2

Thursday 23 February 2012

Versetul zilei

Isus le-a răspuns: „Lucrarea pe care o cere Dumnezeu este aceasta: să credeţi în Acela pe care L-a trimis El."

Ioan 6:29

Wednesday 22 February 2012

Versetul zilei

Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea lui! Adevărat vă spun că el se va încinge, îi va pune să şadă la masă şi se va apropia să le slujească.

Luca 12:37

Tuesday 21 February 2012

Versetul zilei

Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.

Galateni 5:13

Monday 20 February 2012

Rugaciune saptamana 20-27 Februarie

Saptamana care urmeaza va propun sa staruim pentru misionarii din Africa. Multi sunt in zone in care se lupta cu vrajitoria si puterile intunericului, tari in care canibalismul inca se mai practica, traiesc intr-un razboi continuu. Hai sa ii ajutam cu ceea ce putem, rugaciunea.

Versetul zilei

Este o cinste pentru om să se ferească de certuri; dar orice nebun se lasă stăpânit de aprindere.

Proverbe 20:3

Sunday 19 February 2012

Versetul zilei

Căci firea pământească pofteşte împotriva Duhului, şi Duhul împotriva firii pământeşti: sunt lucruri potrivnice unele altora, aşa că nu puteţi face tot ce voiţi.

Galateni 5:17

Saturday 18 February 2012

Versetul zilei

Să iubeşti, dar, pe Domnul Dumnezeul tău şi să păzeşti întotdeauna învăţăturile Lui, legile Lui, rânduielile Lui şi poruncile Lui.

Deuteronom 11:1

Friday 17 February 2012

Versetul zilei

Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu."

Luca 18:27

Thursday 16 February 2012

Versetul zilei

Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos.

Filipeni 1:6

Wednesday 15 February 2012

Versetul zilei

Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera.

2 Corinteni 9:6

Tuesday 14 February 2012

Versetul zilei

Eu vă spun: pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl va mărturisi şi Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu.

Luca 12:8

Monday 13 February 2012

Rugaciune saptamana 13-20 Februarie

In saptamana care urmeaza as vrea sa ne rugam pentru Romania, pentru oamenii care sunt prinsi in nameti, prizonieri in propriile case. Vedem cum afara a inceput sa ninga si mai rau, haideti sa ii ajutam in rugaciune si daca putem sa ii ajutam si cu alimente, haine, apa, fiecare dupa posibilitatile sale. Mult sau putin nu conteaza, putinul tau poate face diferenta, te indemn sa ajuti in rugaciune si sa faci si un pas mai departe.

Versetul zilei

Mulţi oameni îşi trâmbiţează bunătatea; dar cine poate găsi un om credincios?

Proverbe 20:6

Sunday 12 February 2012

Versetul zilei

Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă, şi Îţi vom aduce în loc de tauri, lauda buzelor noastre.

Osea 14:2

Saturday 11 February 2012

Versetul zilei

Fiţi, dar, îndelung răbdători, fraţilor, până la venirea Domnului. Iată că plugarul aşteaptă roada scumpă al pământului, şi îl aşteaptă cu răbdare, până primeşte ploaie timpurie şi târzie.

Iacov 4:7

Friday 10 February 2012

Versetul zilei

Faceţi, dar, roade vrednice de pocăinţa voastră şi nu vă apucaţi să ziceţi în voi înşivă: „Avem pe Avraam ca tată!" Căci vă spun că Dumnezeu din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam.

Luca 3:8

Thursday 9 February 2012

Versetul zilei

Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.

Efeseni 6:2,3

Wednesday 8 February 2012

Versetul zilei

El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin.

Isaia 40:29

Tuesday 7 February 2012

Versetul zilei

Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti.

Ieremia 33:3

Monday 6 February 2012

Rugaciune saptamana 6 - 13 Februarie

In saptamana care urmeaza va propun sa aducem o jertfa de multumire Domnului, pentru familiile noastre. Nu e intotdeauna usor, pentru ca de cele mai multe ori parintii sau fratii nostri ne ranesc cel mai mult. De la ei avem asteptari mari si atunci cand ne dezamagesc durerea este mare. Insa am fost pusi in aceste familii cu un scop, pentru a ne forma caracterul si pentru a fi un sprijin. Haideti sa multumim Domnului pentru aceasta, oricat de greu ne-ar fi.

Versetul zilei

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.

Romani 12:2

Sunday 5 February 2012

Versetul zilei

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii."

Ioan 8:12

Saturday 4 February 2012

Versetul zilei

Domnul însuşi va merge înaintea ta, El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!

Deuteronom 31:8

Friday 3 February 2012

Versetul zilei

Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.

Matei 24:24

Thursday 2 February 2012

Versetul zilei

Nu, Dumnezeu nu leapădă pe omul fără prihană şi nu ocroteşte pe cei răi.

Iov 8:20

Wednesday 1 February 2012

Versetul zilei

Fraţilor, nu fiţi copii la minte; ci la răutate fiţi prunci; iar la minte fiţi oameni mari.

1 Corinteni 14:20

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator