Friday 31 August 2012

Versetul zilei

Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere, și nu mă voi teme de nimic; căci Domnul Dumnezeu este tăria mea și pricina laudelor mele, și El m'a mîntuit.

Isaia 12:2

Thursday 30 August 2012

Versetul zilei

Cine închide ochii, ca să se dedea la gînduri stricate,
cine-și mușcă buzele, a și săvîrșit răul.

Proverbe 16:30

Wednesday 29 August 2012

Versetul zilei

Cercetați ce este plăcut înaintea Domnului, și nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunerecului, ba încă mai de grabă osîndiți-le.

Efeseni 5:10-11

Tuesday 28 August 2012

Versetul zilei

Cei ce cunosc Numele Tău, se încred în Tine,
căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne!

Psalmi 9:10

Monday 27 August 2012

Rugaciune saptamana 27 Aug - 3 Septembrie

In saptamana care urmeaza va propun sa ne rugam pentru intelepciune, pentru intelepciunea de a distinge planul lui Dumnezeu ataunci cand trecem prin incercari. E important sa putem sa ne pastram increderea chiar si atunci cand lucrurile par haotice. Sa ne amintim de poporului Israel care a disperat in momentul in care aveau Marea Rosie in fata si egiptenii in spate. Ei nu l-au laudat pe Domnul decat dupa ce s-au vazut in siguranta pe malul celalalt. Oare ce efect ar fi avut credinta lor in mijlocul incercarii? Sa ii multumeasca Domnului pentru izbavirea ce avea sa vina? Cum ar fi aratat istoria lor? Ar mai fi ratacit 40 de ani in pustie?

Versetul zilei

Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșală, voi, cari sînteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blîndeței. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.

Galateni 6:1

Sunday 26 August 2012

Versetul zilei

Așa dar, omule, oricine ai fi tu, care, judeci pe altul, nu te poți desvinovăți; căci prin faptul că judeci pe altul, te osîndești singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleași lucruri.

Romani 2:1

Saturday 25 August 2012

Versetul zilei

Și voi, copii ai Sionului, bucurați-vă și veseliți-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimete ploaie timpurie și tîrzie, ca odinioară.

Ioel 2:23

Friday 24 August 2012

Lucruri mari si lucruri mici

Auzim atat de des despre cat de mare este Dumnezeul nostru. Cum a creat El acest Univers, cum nimic nu scapa atentiei Sale si chiar asa este. Ne-o confirma Biblia.

Insa vad din ce in ce mai des oameni care aud asta si isi inchipuie ca Dumnezeu nu se ocupa decat de lucruri mari. Asa ca se roaga pentru pace in lume si omit sa se roage pentru familia lor, pentru ei insisi. Ori asta, zic eu, nu este corect.

Biblia ne spune ca Dumnezeu ne este tata. Oare cum se comporta un parinte cu copilul sau? Il intereseaza sau nu si lucrurile mici din viata acestuia? Eu zic ca un parinte normal este interesat de absolut orice lucru din viata copilului sau.

De ce ar fi Dumnezeu altfel?

Sa nu uitam ca Dumnezeu a trait ca om pe acest pamant, stie cu ce ne confruntam, stie cat de slabi suntem si nu cred ca se asteapta de la noi sa fim niste supra-oameni. In fapt Biblia ne incurajeaza sa ne rugam, sa mijlocim si pentru mari si pentru mici, sa ne rugam si pentru nevoile noastre si ne spune ca Dumnezeu intelege foarte bine prin ce trecem. Ba chiar ne incurajeaza sa fim insistenti, sa staruim in rugaciune si ne spune ca Dumnezeu asculta fiecare rugaciune pe care o facem. El iti stie cele mai ascunse dorinte si ganduri. Crezi ca il poti pacali cu rugaciuni "sfinte" despre pacea mondiala sau stiu eu ce alte motive care dau bine in viziunea moderna?

Frazele sforaitoare despre rugaciunea pentru lumea asta, lasandu-te pe tine deoparte dureaza pana la prima incercare, primul moment in care dai cu capul de pragul de sus.

Nu e rau sa te rogi pentru tara ta, pentru lumea in care traiesti dar, mi se pare gresit sa ignori rugaciunea personala, sa aduci viata ta la picioarele Lui. Esti om, nu robot. Dumnezeu se asteapta sa fii om, cu toata slabiciunea care te caracterizeaza.

Oare Dumnezeu cauta bolovani sau inimi?




Versetul zilei

Sînteți așa de nechibzuiți? După ce ați început prin Duhul, vreți acum să sfîrșiți prin firea pămîntească?

Galateni 3:3

Thursday 23 August 2012

Versetul zilei

Și, din pricina înmulțirii fărădelegii, dragostea celor mai mulți se va răci.
Dar cine va răbda pînă la sfîrșit, va fi mîntuit.

Matei 24:12-13

Wednesday 22 August 2012

Versetul zilei

Nu, mîna Domnului nu este prea scurtă ca să mîntuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Fața Lui și-L împiedecă să v'asculte!

Isaia 59:1-2

Tuesday 21 August 2012

Versetul zilei

Fiecare să dea după cum a hotărît în inima lui: nu cu părere de rău, sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubește Dumnezeu."

2 Corinteni 9:7

Monday 20 August 2012

Rugaciune saptamana 20-27 August

Pentru saptamana care urmeaza motivele de rugaciune sunt propuse de voi.
Primul motiv:
"Sa aducem multumiri lui Dumnezeu pentru oamenii care, intr-un moment al vietii noastre s-au daruit pe sine pentru ca noi sa crestem spiritual, sa ne indeplinim obiectivele si sa depasim momente dificile ale vietii noastre…si sa fim si noi la randul nostru un sprijin pentru cei care ne inconjoara."

Si continuam sa ne rugam pentru Mihai Nesu, care face progrese. Slava Domnului.

" http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qrjaiV_QHTw
inca un pas important ....sa nu abandonam rugaciunea pentru acest suflet care vrea sa lupte si sa invinga.
,,Rugaciunea facuta cu credinta va MANTUI pe cel bolnav ,si Domnul il va insanatosi''Amin !"

Versetul zilei

Domnul a răspuns: „Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă."

Exodul 33:14

Sunday 19 August 2012

Versetul zilei

Căci așa ne-a poruncit Domnul: «Te-am pus ca să fii Lumina Neamurilor, ca să duci mîntuirea pînă la marginile pămîntului."

Fapte 13:47

Saturday 18 August 2012

Versetul zilei

Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El,
și copiii lui au un loc de adăpost la El.

Proverbe 14:26

Friday 17 August 2012

Versetul zilei

Cheamă-Mă în ziua necazului,
și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!

Psalmi 50:15


Thursday 16 August 2012

Versetul zilei

Voia lui Dumnezeu este sfințirea voastră: să vă feriți de curvie;
fiecare din voi să știe să-și stăpînească vasul în sfințenie și cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile, cari nu cunosc pe Dumnezeu.

1 Tesaloniceni 4:3-5

Wednesday 15 August 2012

Versetul zilei

Mai bine un copil sărac și înțelept decît un împărat bătrîn și fără minte, care nu înțelege că trebuie să se lase îndrumat;

Eclesiastul 4:13

Tuesday 14 August 2012

Lupta cu pacatul

Un prieten m-a intrebat doua lucruri la care initial nu am stiut sa raspund: "De ce este asa grea lupta cu pacatul, cu ispita?" si "Cum stii cand un gand rau vine din firea ta pacatoasa sau de la satan?"

Biblia ne spune ca Domnul ne da putere sa luptam, ca nici o ispita nu este peste puterile noastre. Si totusi, de cele mai multe ori nu simtim asta. Recunosc ca am fost in situatia asta de foarte multe ori.

Cum putem explica acest verset atunci? 


Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.  1 Corinteni 10:13

Sincer este o intrebare care m-a framantat si pe mine multa vreme. Pavel ne spune ca noi cateodata facem ceea ce nu vrem:

 
Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească; dar eu sunt pământesc, vândut rob păcatului.
Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.

Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.

Şi atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.

Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.

Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!

Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.

Găsesc, dar, în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine.

Fiindcă, după omul dinăuntru, îmi place Legea lui Dumnezeu;

dar văd în mădularele mele o altă lege care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob legii păcatului care este în mădularele mele.  Romani 7:14-23

Marturisesc ca si aceste versete mi-au fost neclare multe vreme.

Insa cred ca putem gasim cheia raspunsului in natura duala a pacatului si in ceea ce ne descopera Biblia despre fiecare lupta in parte. 

Ce ne spune Biblia despre aceasta batalie? In noi se bat doua firi, firea pamanteasca si cea duhovniceasca. Langa noi se bat doua forte, Domnul si satana. Toate aceste lupte par a se duce simultan.

Asa cum ne promite in Corinteni, Dumnezeu este alaturi de noi si are grija sa contrabalanseze forta celui rau. Noi nu suntem suficient de puternici pentru a rezista satanei, doar prin puterile noastre, asa ca Dumnezeu intervine si echilibreaza balanta. Puterii demonice se opune puterea dumnezeiasca. Daca nu ar face asta liberul arbitru nu ar mai exista. Noi nu am putea decat sa pacatuim, pentru ca Biblia ne spune ca singuri nu putem face fata satanei, care o experienta de mii de ani in corupere si o putere mult mai mare decat a noastra.

Insa in acelasi timp si noi ne luptam cu noi insine. Si aici, cred eu, este cheia. Lupta cu puterea demonica nu o ducem noi, o duce El. Avem un scut, o protectie. Cealalta batalie este insa mult mai grea, pentru ca pe aceea trebuie sa o ducem noi. E lupta cu propria fire pacatoasa. Aici intervine liberul arbitru. Putem alege sa ascultam de firea pacatoasa sau de firea duhovniceasca. Si de aici pornesc sentimentele contradictorii, luptele sfasietoare si noptile nedormite. Fiecare om lupta cu el insusi, cea mai dificila batalie a vietii sale. E mult mai usor sa lupti cu ceva exterior, decat sa te bati cu tine insuti. O parte din tine vrea sa faca pacatul, o parte din tine e dezgustata. Care va castiga? Aceea pe care o hranesti. Gandeste-te bine la ceea ce faci zi de zi, hranesti tu firea ta pacatoasa sau firea duhovniceasca? Nu te ascunde dupa mersul la biserica, conteaza mai mult cum mergi la biserica. Te duci sa barfesti, sa te vada lumea ca ai fost acolo, sa iti adormi constiinta? Imi pare rau sa iti spun, dar asta iti hraneste firea pacatoasa. Nu e decat o spoiala de credinciosie, fariseism modern.

Vreau sa te rog sa te opresti si sa te gandesti la ceea ce faci zi de zi. Cum iti petreci timpul? Ce vorbesti cu prietenii? Poate nu iti dai seama, insa toate aceste lucruri mici iti erodeaza puterea de lupta, te slabesc si te fac vulnerabil. Nu mai intru in discutia asta, sunt enorm de multe predici pe aceasta tema.

Eu cred ca lupta ni se pare asa grea  pentru ca ne asteptam sa o duca altcineva pentru noi. Interpretam Biblia in sensul pe care ni-l dorim, Domnul va lupta pentru noi. Nu stiu daca este corecta aceasta viziune. Eu unul cred ca Domnul va lupta pentru noi, insa nu cu noi insine. Va lupta si il va pune pe satan la respect, insa batalia cu noi insine este a noastra. Nu poti fi spectator, trebuie sa intri in pe campul de lupta si sa muncesti pentru biruinta.

Referitor la a doua intrebare: "Cum stii cand un gand rau vine din firea ta pacatoasa sau de la satan?". Personal cred ca aici intram pe taramul intrebarilor nerelevante. Eu unul nu am gasit un raspuns pentru aceasta intrebare, pentru ca nu mi s-a parut niciodata ca are vreun rost sa ma gandesc la asa ceva. Important este sa identifici acel gand pacatos si sa iti iei masuri de precautie. E mai putin relevant de unde vine acel gand, odata ce ai stabilit ca el nu e bun. Iti irosesti timpul incercand sa identifici sursa si scapi din vedere ce e mai important - lupta impotriva gandului. Si asta, cel mai probabil, va duce la caderea in acel gand pacatos. Personal mi se pare o capcana, una foarte inteligenta, insa in esenta ramane o cursa.

Voi ce parere aveti? Sunt curios daca v-ati lovit de aceste intrebari si ce raspunsuri ati gasit.

Versetul zilei

Doamne, împăratul se bucură de ocrotirea puternică, pe care i-o dai Tu. Și cum îl umple de veselie ajutorul Tău!
I-ai dat ce-i dorea inima,
și n'ai lăsat neîmplinit ce-i cereau buzele.

Psalmi 21:1-2

Monday 13 August 2012

Rugaciune saptamana 13-20 August

Pentru saptamana care urmeaza va propun sa continuam sa ne rugam pentru Romania. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa rezolve asa cum stie El situatia actuala. Este evident ca lucrurile au degenerat enorm si ca oamenii care ar trebui sa conduca cu intelepciune si-au pierdut orice fel de ratiune. Ambele parti duc, dupa parerea mea, un razboi bazat pe ura in care nu mai conteaza decat victoria cu orice cost. Ori asta nu e bine pentru Romania. Haideti sa staruim in rugaciune.

Versetul zilei

Nu v'a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit și mijlocul să ieșiți din ea, ca s'o puteți răbda.

1 Corinteni 10:13

Sunday 12 August 2012

Versetul zilei

Căci toți sînteți fii ai lui Dumnezeu, prin credința în Hristos Isus.

Galateni 3:26

Saturday 11 August 2012

Versetul zilei

Așa vorbește Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijinește pe un muritor și își abate inima dela Domnul!

Ieremia 17:5

Friday 10 August 2012

Versetul zilei

Împliniți legile Mele, păziți poruncile Mele și împliniți-le; și veți locui fără frică în țară.

Leviticul 25:18

Thursday 9 August 2012

Versetul zilei

Dar, după cum este scris: „Lucruri, pe cari ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s'au suit, așa sînt lucrurile, pe cari le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc."

1 Corinteni 2:9

Wednesday 8 August 2012

Versetul zilei

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvîrșită.

Romani 12:2

Tuesday 7 August 2012

Versetul zilei

Dumnezeu este stînca mea,
la care găsesc un adăpost,
scutul meu și puterea care mă mîntuiește, turnul meu cel înalt și scăparea mea. Mîntuitorule! Tu mă scapi de sîlnicie.

2 Samuel 22:3

Monday 6 August 2012

Rugaciune saptamana 6-13 August

Dupa cum vedem, tensiunile si luptele politice s-au prelungit. Haideti sa continuam sa ne rugam pentru tara asta. In acelasi timp as vrea sa va propun sa va alegeti o persoana cunoscuta, un prieten, un coleg si sa va rugati pentru acea persoana. Este biblic si f important sa nu ne concentram rugaciunile numai pentru nevoile noastre ci si pentru nevoile celor din jur.

Versetul zilei

și Azaria s'a dus înaintea lui Asa, și i-a zis: Ascultați-mă, Asa, și tot Iuda și Beniamin! Domnul este cu voi cînd sînteți cu El; dacă-L căutați, Îl veți găsi; iar dacă-L părăsiți, și El vă va părăsi.

2 Cronici 15:2

Sunday 5 August 2012

Versetul zilei

Urmați dar pilda lui Dumnezeu ca niște copii prea iubiți.

Efeseni 5:1

Saturday 4 August 2012

Versetul zilei

Și umblarea după lucrurile firii pămîntești, este moarte, pe cînd umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace.

Romani 8:6

Friday 3 August 2012

Versetul zilei

Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, cari sînt ale lui Dumnezeu.

1 Corinteni 6:20

Thursday 2 August 2012

Versetul zilei

El izbăvește și mîntuiește, El face semne și minuni în ceruri și pe pămînt. El a izbăvit pe Daniel din ghirele leilor!

Daniel 6:27

Wednesday 1 August 2012

Versetul zilei

Fiindcă n'au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștința lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.

Romani 1:28

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator