Thursday 27 January 2011

Indoiala? Un lucru rau?

De cate ori te-ai indoit de ceea ce simti, de ceea ce gandesti? Este un lucru rau?

Eu nu cred asta. Un om care nu isi pune la indoiala propriul rationament, sentimentele, perceptiile nu cred ca isi foloseste mintea. De ce spun asta? Cum altfel poti invata lucruri noi si evolua, daca nu cautand raspunsurile pe care nu le ai? Evaluand ceea ce simti si gandesti, bineinteles folosind etalonul corect?


Avand de ales intre doi crediniciosi, unul absolut sigur pe el si unul care are indoieli, as spune ca intotdeauna cel al doilea va fi cel ce va avea o credinta mai puternica. De ce? Pentru ca, paradoxal, indoiala iti cimenteaza trairea! Avand indoieli automat vei cauta raspunsuri, iar acestea odata gasite nu fac decat sa te intareasca.

De multe ori ne uitam in jur, si simtim ca suntem inferiori celor care par sa afiseze o credinta neclintita, insa nu este asa!

Nu trebuie sa te simti inferior privind la un om care pare sa aiba o credinta neclintita. Nu se stie pe ce se bazeaza credinta lui si nu stii cum la prima problema totul se va prabusi ca un castel de carti. Insa nici nu te complace in indoiala, ea trebuie vindecata prin cautarea raspunsurilor, altfel nu va face decat sa iti erodeze trairea, ceea ce va duce la prabusire.

Nu mai fugi de indoiala, trateaza-o!

1 comment:

  1. Adevarat……nu trebuie sa asteptam sa fim mereu hraniti de altcineva, in loc sa ne apucam sa rupem noi bucata de paine necesara…ca sa-i descoperim adevaratul gust..
    “Avand indoieli automat vei cauta raspunsuri, iar acestea odata gasite nu fac decat sa te intareasca” E frumos cand gasim aceste raspunsuri prin trairea noastra, adica din experiente…ne intaresc credinta si mai mult.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator