Tuesday 10 July 2012

Gandeste-te omule

 Vad din ce in ce mai mult in jurul meu oameni care au renuntat sa mai gandeasca. Preiau idei de ici de colo si le propaga mai departe. Poate unele sunt bune, poate altele nu sunt asa bune, pana la urma nici asta nu e atat de important. Grav este ca oamenii inceteaza sa mai gandeasca. Si nu ma refer aici la gandurile despre ce haine poarta in ziua urmatoare, ci la viata lor, la ceea ce se intampla cu adevarat, la cum isi traiesc viata.

E mult mai usor sa iti asumi ce iti spune pastorul, sau alta persoana, si sa nu te gandesti foarte mult la asta. De ce sa iti mai bati capul sa analizezi, cand practic poti scapa de raspundere? Pentru ca asta se intampla de fapt, renunti sa mai gandesti tu si crezi ca poti pasa raspunderea celui care ti-a comunicat acel lucru. Daca iese prost crezi ca ai o scuza, asa ai fost invatat, asa ti s-a spus.

Oare de asta avem creier? Sa il lasam nefolosit?

Biblia ne invata sa cercetam toate lucrurile, chiar si invatatura pe care ti-o da pastorul la biserica. Nu trebuie sa iei de bun tot ce spune, este si el om si poate gresi. El va plati pentru invatatura gresita si, poate e o surpriza, tu vei plati pentru ca ai aplicat acea invatatura. Faptul ca pastorul ti-a dat o invatatura gresita nu te scuteste de raspundere, datoria ta era sa treci prin filtrul gandirii si al Bibliei ceea ce el ti-a spus.

Si principiul asta se aplica la toate informatiile pe care le primesti si la orice domeniu. Nu poti scapa de raspundere. Ai responsabilitatea sa iei deciziile dupa ce le-ai analizat, dupa ce ti-ai folosit creierul cu care te-a inzestrat Dumnezeu. Nu poti arunca responsabilitatea pe umerii altuia, este pe umerii tai si va ramane acolo.


Te indemn sa iei o pauza, sa te gandesti la cate decizii ai luat in viata pe baza informatiilor date de altii - sperand ca sunt bune. Cate informatii ai impartasit altora, fara sa le fi trecut prin filtrul gandirii tale si sa le analizezi? Oare e bine sau e rau?

Dumnezeu te-a inzestrat cu creier si o minte sanatoasa ca sa le folosesti. Pe El nu il deranjeaza ca iti pui intrebari, ca vrei sa intelegi mai mult, ca analizezi lucrurile, ba din contra vrea asta. Vrea sa treci totul prin filtrul biblic, sa verifici totul si sa te asiguri ca atunci cand faci ceva, cand iei o decizie, este cea corecta si nu decizia servita de altii.

Domnul nu cauta robotei care sa nu gandeasca, sa mearga incolonati frumos duminica la biserica pentru o cantare si o predica in timpul careia sa motaie, el vrea oameni care sa isi foloseasca mintea cu care El i-a inzestrat. Sa isi foloseasca acea minte pentru a lua decizii corecte, pentru a face bine celor de langa ei, pentru a raspandi Imparatia intr-un mod inteligent.

Te indemn si ma indemn, sa nu mai fugim de raspundere, sa ne gandim bine la ceea ce facem si spunem.


1 comment:

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator