Thursday 9 February 2012

Versetul zilei

Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.

Efeseni 6:2,3

2 comments:

  1. Perfect! La aceasta m-am gandit si eu... initial... dar cum ramane cu o posibila contradictie: daca parintii iti interzic sa te dedici credintei, bisericii, LUI? Daca parintii iau in deradere convingerile tale si te opresc "sa o iei pe calea bisericii"? Daca te reneaga...?
    Daca nu vor sa mai stie de tine? Cum ii mai cinstesti atunci? Pe cine urmezi? Pe Cine?
    Cum se impaca acest verset cu Matei 10: 34-39?
    Cu multumiri anticipate pt un posibil raspuns...

    ReplyDelete
  2. Buna intrebare. Discutia este destul de lunga, dar o sa incerc sa raspund aici, urmand sa dezvoltam pe mail, daca mai sunt intrebari.

    Sincer si eu mi-am pus aceasta problema, pentru ca parintii mei au fost impotriva intoarcerii mele la Dumnezeu, asimiland-o unei convertiri la o alta religie, pierzand esenta. Chiar am fost confruntat si eu cu problema renegarii de catre familie. Desi ma iubeau foarte mult nu puteau accepta asta, erau speriati, nu intelegeau ce se intampla si le era frica ca mi s-a spalat creierul si ca o sa devin un sectant habotnic, etc....

    In primul rand, noi avem o datorie fata de Dumnezeu. Biblia ne spune ca noi trebuie sa il cautam pe El si sa ne dedicam Lui. Cred ca aceasta este datoria principala si nu intra in contradictie cu acest verset. Aici este si legatura cu Matei 10, acolo ni se spune clar ca prioritatea este Dumnezeu si ca de multe ori oamenii cei mai apropiati se vor intoarce impotriva noastra.

    Sa iti cinstesti parintii, nu inseamna sa ii asculti orbeste atunci cand ei gresesc. Sa iti cinstesti parintii inseamna sa le asculti sfaturile si sa le cantaresti, sa nu le vorbesti urat, sa ii ajuti atunci cand au nevoie de asta, sa nu ii batjocoresti sau sa ii tratezi umilitor. Insa si parintii tai sunt datori sa te respecte pe tine, sa iti respecte deciziile, chiar daca nu sunt de acord cu ele.

    Am incerca sa raspund pe scurt, daca vrei putem discuta mai mult pe e-mail.

    Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te intareasca.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator