Wednesday 14 April 2010

De ce vin la biserica?

Ti-ai pus vreodata, in mod responsabil, aceasta intrebare?

Ce te motiveaza, cu ce gand faci acest act constient?

Am auzit la cineva motivatia: "vin sa ma intalnesc cu Dumnezeu, simt ca aici ma umplu cu putere". Si suna foarte frumos, insa mie mi se pare trist. Vii aici sa te intalnesti cu Dumnezeu? Sa te umpli cu putere? Si in rest ce faci? Consumi ceea ce acumulezi in doua ore petrecute la biserica? E trist si grav. Nu cred ca poti acumula ceva in cateva ore si sa nu pierzi acel ceva in mai putin timp decat ai acumulat. Adica in maxim alte doua ore esti iar gol. Iar la pamant. Iar te chinui sa te ridici. De asta spun ca e grav si trist.

De ce vii la biserica?

De ce ar trebui sa vii? Care ar fi motivele corecte?

Cred ca fiecare dintre noi trebuie sa isi caute propriile motive. Dar cu grija si cu atentie, sa fim siguri ca venim cu o motivatie corecta.

Alta varianta pe care am auzit-o: "vin sa ii slujesc lui Dumnezeu. Cant la cor, in grupul de inchinare..."

Ar fi o varianta corecta crestine, daca in timpul dintre cantari nu ai da sms-uri non-stop si nu ai susoti cu cel din dreapta si cu cea din stanga. Deci de ce vii?

Biblia ne spune ca Dumnezeu vrea inima noastra, toata inima noastra. Nu o particica, nu mare parte din inima noastra, ci TOATA inima. Si atunci, cum ii dai tu inima lui Dumnezeu, daca Il cauti numai cand vii la biserica? Cum e slujirea ta in fata lui Dumnezeu, daca atunci cand nu esti in fata, nu mai canti sau nu mai spui poezii, nu mai ai nici un pic de respect pentru Dumnezeu?

Vii doar sa fii vazut? Pentru ca te-ai obisnuit? Pentru ca ti-ai format un grup de prieteni? Pentru ca e "la moda"? Pentru ca tu "slujesti" Domnului prin ceea ce faci acolo?

Nu e suficient ca vii, important este si cum vii, de ce vii si ce faci cat timp esti acolo. Gandeste-te bine, nu la cum iti inchipui tu ca te vede Dumnezeu cand vii la biserica, ci la cum te vede EL cand vii la biserica.

Deci, de ce vii?

1 comment:

  1. Aceia care apartin "Bisericii celor ce sunt scrisi in ceruri de Dumnezeu"(Evrei 12.23), indiferent ca se afla sau nu intr-o biserica ("cladire"), ei sunt Biserica, adica parte din Trupul Domnului Isus si "fiecare in parte madulare unii altora"(Romani 12.5) fiind "ziditi impreuna ca sa fie un locas al lui Dumnezeu, prin Duhul"(Efes.2.22)
    De multe ori este confundat sensul spiritual al Bisericii cu "lacasurile facute de maini omenesti", in care graul a crescut impreuna cu neghina si numai la vremea secerisului se va face alegerea, caci multi sunt chemati, dar putini alesi.
    Biserica poate fi un indrumator, un ajutor in intelegerea si aplicarea Cuvantului care este viu si lucrator, locul partasiei( acolo unde exista legatura dragostei fratesti), loc al laudei si bucuriei, dar care nu poate suplini lipsa de hrana spirituala necesara cresterii si maturizarii zilnice.
    Sa nu uitam a privi spre Capul Bisericii, iar daca suntem parte a Trupului se va cunoaste prin faptul ca ne purtam si ca madulare unii altora.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator