Thursday 1 April 2010

Un gand

In ultima vreme, asistam la atacuri din ce in ce mai puternice la adresa crestinismului. Multe dintre acestea, de obicei cele mai virulente si cele mai mediatizate, sunt pur si simplu puerile si pot fi demontate cu notiuni simple de logica. Insa, in acelasi timp, apar tot mai multi oameni din afara asa-zisului "mediu crestin" care demonteaza aceste articole/carti/documentare. Exemple ar fi multe, Zeitgeist, un documentar penibil, care la o simpla cautare pe Google apare ca fals in proportie de 90%, documentarul despre descoperirea mormantului lui Isus, o alta mare farsa, si lista poate continua la nesfarsit. Am dat azi peste un articol care "demonteaza" unul din ultimele "best-seller-uri" scrise pentru a pune la indoiala veridicitatea Bibliei, The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ (Canongate, 2010) de Philip Pullman. Nu inteleg cum oamenii pot sa scrie, sa citeasca si sa creada ceva evident bazat pe o logica/argumentatie mai mult decat discutabile. Va recomand articolul "Bunul Isus şi Hristos cel josnic".

3 comments:

  1. traim in zilele din urma cand ... 2 Timotei capitolul 3 este foarte valabil

    ReplyDelete
  2. Corect, perfect adevarat ce spui. Insa nu poti sa nu te uiti in jurul tau si sa nu te miri cat de mult cauta oamenii sa fie orbi. Parca ei cauta sa fie din ce in ce mai orbi. Biblia vorbeste despre asta si trebuie sa ne asteptam la asa ceva, dar parca tot nu te astepti la chestii atat de evidente.

    ReplyDelete
  3. Intr-adevar , pentu noi este mare mirarea pentru ca ei desi au ochi nu vad, deoarce “dumnezeul veacului acestuia” i-a orbit astfel incat ei numesc raul bine si intunericul lumina si ilogic il prefera pe Baraba in locul Domnului Isus. E dureros pentru noi sa asistam la astfel de atacuri in care numele Domnului este batjocorit, cand fortele raului cauta “sa insele daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi „(Matei 24.24). Slava Domnului ca toti alesii Sai vor ramanea in picioare .

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator