Monday 10 May 2010

Rugaciune saptamana 10-17 Mai

Am stat si m-am gandit aseara la motivul de rugaciune pentru aceasta saptamana. Pentru ce sa ne rugam? Am primit de la o sora din grupul nostru un indemn care mi-a placut foarte mult, iata-l mai jos:
Dupa ce ne-am rugat ca Duhul Sfant sa rodeasca in noi dragostea, as propune in continuare un post, dar nu unul oarecare, ci acel post placut lui Dumnezeu, conform Isaia 58 "ca sa ni se auda strigatul sus". Este un post de lucrurile care ne impiedica sa-L cautam pe Dumnezeu. Prea adesea, intram in greva foamei pentru ca vrem sa auzim vocea lui Dumnezeu, dar ne continuam vietile ocupate si aglomerate. Postul adevarat este atunci cand ne abtinem de la ceva, cu scopul de a-L cauta pe Dumnezeu mai atent.
Nu va fi usor... tocmai de aceea avem nevoie de putere de la Domnul.
Sa cugetam la Isaia 58, sa rupem orice legatura care ne desparte de prezenta lui Dumnezeu, sa ne cercetam fiecare in camaruta noastra, rugandu-ne pentru implinirea acestui post in vietile noastre, prin care nu doar noi vom fi atinsi, cat mai ales cei cu care relationam.

Insa, cu ingaduinta surorii care a adus acest indemn, as vrea sa lasam pentru saptamana viitoare aceasta cauza. De ce? Am inceput sa recitesc aseara "Adu-ti aminte de fratii tai" de Richard Wurmbrand. Cati frati si cate surori avem, pentru care o simpla cantare poate insemna o condamnare la puscarie, sau la moarte? Cati crestini sunt prigoniti chiar acum, cand citim aceste randuri? Nu stim cati oameni se roaga si mijlocesc pentru toti acesti oameni, poate multi, poate putini, insa nu cred ca aceasta rugaciune sufera amanare. Haideti sa ne lasam pe noi deoparte in aceasta saptamana si sa mijlocim pentru cei care au disperata nevoie de izbavire. Si daca in tot acest timp, aplicam si indemnul de mai sus, cu atat mai bine. Rugaciunea noastra va fi si mai puternica.

In Coreea de Nord, foarte puţini muncitori au
parte de o zi de odihnă: toată lumea munceşte de la
1 ianuarie până la 31 decembrie. Sărbătorile revo-
luţionare sunt marcare de o creştere a producţiei.
Numai boala este pentru cineva un motiv obiectiv
pentru a sta acasă.
Intr-un mare bazin carbonifer unde lucrau vreo
40 000 de muncitori, s-a remarcat la un moment dat,
că circa 1 200 dintre aceştia se îmbolnăveau mereu,
însă numai duminicile. Devenind bănuitoare, au-
torităţile au cercetat lucrurile şi au descoperit că, rând
pe rând, muncitorii respectivi se adunau în case par-
ticulare sau, atunci când starea vremii o permitea, în
păduri. Pastorii lor rosteau titlul unei cântări creşti-
neşti, însă nimeni nu cânta, pericolul de a fi auziţi
fiind evident. Fiecare participant citea, în tăcere,
cântările aflate în culegerile de imnuri scrise de mână.
După aceea se rugau, dar în cea mai profundă linişte.
Pastorul citea câteva versete din Biblie şi rosteau un
scurt cuvânt de îndemnare asupra căruia toţi cei
prezenţi meditau adânc. In final, se despărţeau în
grupuri mici, având grijă să nu fie observaţi de cineva.
Un număr de 45 de creştini, consideraţi a fi capii
acestei grupări au fost împuşcaţi.

Haideti sa aplicam indemnul pe care ni-l da Duhul prin Pavel:
Nimeni să nu-şi caute folosul lui, ci fiecare să caute folosul altuia. 1 Corinteni 10:24

2 comments:

  1. Intr-adevar ei au nevoie...mare nevoie de sustinerea noastra, care avem harul de a ne bucura de libertate acum (desi nu se stie pentru cata vreme). Suntem datori sa-i aducem inaintea Domnului pentru ca numai El le poate da putere, rabdare si biruinta in suferinta.
    Nu demult am citit cartea Silviei Temniceriu "Dumnezeu imi cunoaste masura" si am vazut cum Dumnezeu da putere deosebita celor care sufera dupa voia Sa (Domnul s-o sprijineasca pe aceasta sora care si acum se confrunta cu mari suferinte in trup).
    Ne lamentam deseori pentru lucruri minore, oh...daca ne-am gandi in acele momente la suferintele crunte pe care semenii nostrii in lume le traiesc pentru numele Domnului Isus ar trebui sa ne plecam rusinati pentru ca nu suntem vrednici.
    Daca material nu-i putem ajuta, cel putin sa o facem in rugaciune...
    "Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala."(Fapt.4.29)

    ReplyDelete
  2. o Doamne cat vom plati pentru fiecare minut petrecut fara rost,daca vom da socoteala si pentru fiecare cuvant nefolositor,,,,oare vom putea sta in picioare?

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator