Monday 31 May 2010

Rugaciune saptamana 31Mai - 06 Iunie

Am primit o sugestie pentru tema de rugaciune in saptamana urmatoare. Cred ca este o tema extraordinara si cred ca este nevoie de noi in rugaciune, sa mijlocim pentru cei in suferinta. Si sa nu ne oprim doar la a mijloci, sa si facem un efort pentru cel de langa noi, sa nu stam pe margine, sa fim langa oamenii care au nevoie de noi.


"Exista multa suferinta pe pamant si parca ea se adanceste din ce in ce. Sunt multi frati care se confrunta cu suferinte in trup si suferinte sufletesti, oameni pentru care durerea pare ca nu mai conteneste, nu inteleg de ce si se simt epuizati in asteptarea unei izbaviri.
Ei au nevoie de rugaciune; sa-l rugam pe Dumnezeul milei sa-si reverse indurarile peste ei, sa-i imbrace cu putere pentru a trece biruitori prin aceasta "vale a plangerii", caci numai El poate mangaia, lega rani si vindeca.
Probabil ca fiecare ati trecut prin astfel de momente grele in viata si daca acum sunteti bine este numai datorita unui Brat puternic care v-a ocrotit si scos din situatii critice.
Sa facem chiar mai mult decat o rugaciune, daca este nevoie sa nu intarziem sa dam si o mana de ajutor, sau un cuvant de incurajare unui suflet disperat, sau o vizita pentru ca cel ce trece prin durere sa simta ca nu este singur.
"Bucurati-va cu cei ce se bucura, plangeti cu cei ce plang. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii."(Rom 12.15,16)"

2 comments:

  1. Rugaciunea pentru cei aflati in suferinta a fost binevenita. Am intalnit in aceste zile mai mult ca oricand oameni cu atat de multe probleme, atatea suferinte, oameni aflati intre viata si moarte, familii indurerate care au facut tot ce era posibil omeneste si acum asteapta...o minune. Ce poti sa faci in astfel de cazuri? Cuvintele suna sec si se lovesc de ziduri...nu pot alina, insa El poate si am adus inaintea Sa toate acestea.
    Stiu ca nu intamplator am avut aceasta tema, Domnul a pregatit-o pentru cei din jurul nostru...pentru ca sunt atatia care au nevoie de ea.
    Va multumesc pentru aceasta initiativa, va multumesc tuturor celor care participati. Este un lucru extraordinar sa stii ca nu esti singur!

    ReplyDelete
  2. Sa ridicam altare de mijlocire, de rugaciune pentru tinerii nostri. Sa fie niste lumini in mijlocul intunericului ce a cuprins aceasta lume, sa nu se compromita, sa fie o mireasma a lui Hristos. Ei au nevoie de modele de urmat, de aceea sa ne purtam cu intelepciune, sa cautam sa-i indreptam dupa Cuvant cu mangaiere si rabdare. Sa luam seama la indemnul dat de apostolul Pavel catre tanarul Timotei in 1Tim 6.11-14. Ii vedem de multe ori desnadajduiti, frustrati si neantelesi de familie si chiar de biserica, sunt atrasi de diferitele tentatii ce-i imbie cu oferte daunatoare la tot pasul. Sa ne rugam pentru ei.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator