Monday 6 April 2009

Cu ce drept judeci pe fratele tau?

Ioan 8:3 Atunci cărturarii şi Fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului,
Ioan 8:4 şi au zis lui Isus: "Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia.
Ioan 8:5 Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?"
Ioan 8:6 Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos, şi scria cu degetul pe pământ.
Ioan 8:7 Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis: "Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea."
Ioan 8:8 Apoi S-a plecat iarăşi, şi scria cu degetul pe pământ.
Ioan 8:9 Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor, şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc.
Ioan 8:10 Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?"
Ioan 8:11 "Nimeni, Doamne", I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.")

Toata lumea cunoaste aceasta istorie, insa cati dintre noi ne-am gandit ce vrea sa ne spuna Dumnezeu prin aceasta pilda?

Vedem ca fariseii aduc in fata Domnului o femeie pacatoasa. Pedeapsa pentru curvie,in vremea aceea, era lapidarea. La prima vedere fariseii nu fac decat sa aplice legea, pe care ei insasi o respectau cu cea mai mare strictete. Insa, in alte versete biblice putem vedea cum erau ei cu adevarat, in fata lui Dumnezeu:

Matei 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi sunteţi ca mormintele văruite, care, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.

Acest lucru este intarit si de comportarea lor, atunci cand Domnul le-a raspuns, ei s-au simtit mustrati in cugetul lor si au renuntat la pedepsirea acelei femei.

De cate ori nu procedam si noi ca acesti farisei, atunci cand un om greseste fata de noi? Sa nu uitam ca in fata Domnului Sfant, noi suntem cu totii pacatosi.

Romani 3:23 Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Ce putem invata din aceasta pilda? Toti suntem pacatosi, nu exista pacatos mai mare si pacatos mai mic. Ce drept ai tu sa judeci pe fratele tau? Cat de repede ne gandim noi sa ii pedepsim pe altii si cat de usor ne consideram pe noi sfinti. Domnul ne arata aici ca trebuie sa privim la noi, sa ne punem vietile in ordine si sa nu ne raportam la cei din jurul nostru, pentru ca de cele mai multe ori, suntem la fel de pacatosi si nu avem nici un drept sa ii judecam sau sa ii osandim.

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator