Thursday 9 April 2009

Esti tu gata pentru Imparatie?

În vremea aceea, când se strânseseră noroadele cu miile, aşa că se călcau unii pe alţii, Isus a început să spună ucenicilor Săi: "Mai întâi de toate, păziţi-vă de aluatul Fariseilor, care este făţărnicia.

Luca 12:1

Cum arata acest aluat? Ce este fatarnicia?

Viclenia este una din trasaturile omului fatarnic:

Luca 11:29 Pe când noroadele se strângeau cu grămada, El a început să spună: "Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decât semnul proorocului Iona.

O alta trasatura este incercarea de a arata o fata placuta lumii, chiar daca situatia in interior este cu totul alta:

Luca 11:39 Dar Domnul i-a zis: "Voi, Fariseii, curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înăuntrul vostru este plin de jefuire şi de răutate.

Mandria este o alta caracteristica:

Luca 11:43 Vai de voi, Fariseilor! Pentru că voi umblaţi după scaunele dintâi la sinagogi, şi vă place să vă facă lumea plecăciuni prin pieţe!

Dorinta de a isi impune modul de gandire:

Luca 11:52 Vai de voi, învăţători ai Legii! Pentru că voi aţi pus mâna pe cheia cunoştinţei: nici voi n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre, i-aţi împiedicat să intre."

Lacomia este o alta trasatura:

Matei 23:14 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi mâncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osândă.

Oare in cate dintre acestea ne incadram si noi? Poate nu in toate, dar in cateva cu siguranta se incadreaza multi oameni. Te-ai gandit vreodata?

Iata modelul pe care ni-L arata Domnul Isus :

Matei 18:2 Isus a chemat la El un copilaş, l-a pus în mijlocul lor,
Matei 18:3 şi le-a zis: "Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

Ca niste copilasi? Da, ca niste copilasi in privinta rautatii, fatarniciei, lacomiei. Domnul nu are nevoie de oameni care sa nu gandeasca, ci de oameni curati.

Esti tu asa?

Matei 5:20 Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a Fariseilor, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

1 comment:

  1. Lumea in intelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu. Adevarat.
    Sa devenim ca niste copilasi si sa fim dependenti doar de Cuvantul Domnului.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator