Sunday 12 April 2009

De ce este importanta dragostea in trairea crestina?

V-ati intrebat vreodata de ce apostolul Pavel ne spune ca fara dragoste suntem nimic?

1 Corinteni 13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

De ce Dumnezeu pune atata pret pe dragoste?

Cred ca aceasta este trasatura fundamentala a lui Dumnezeu. Biblia ne spune ca DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE!

1 Ioan 4:8 Cine nu iubeşte, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.

Cum putem arata altora ca Isus locuieste in inima noastra? Am putea sa recitam versete din Biblie, sa avem o fervoare religioasa ( post, rugaciune, mers la biserica, etc ) care sa fie vizibila si in exterior.

Ca in majoritatea lucrurilor, cred ca raspunsul cel mai bun esti si cel mai simplu. In mod logic, daca Dumnezeu este dragoste, atunci trebuie ca un crestin sa manifeste aceasta dragoste si sa o traiasca. Nu este posibil ca Isus sa locuiasca in inima ta si acest lucru sa nu se vada in exterior. Poate nu reusesti sa arati asta, dar macar incerci? Te lupti?

Daca dragostea ta pentru semeni nu se vede in exterior si nici macar nu simti nevoia de a lupta pentru a ajunge sa o practici asupra oamenilor din jurul tau, este momentul sa te gandesti foarte serios la acest lucru si sa faci o evaluare a vietii tale spirituale. Cel mai probabil ceva este in neregula in viata ta!

Asa cum ne spune si apostolul, fara dragoste suntem nimic, adica fara Dumnezeu.

1 Corinteni 13:1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
1 Corinteni 13:2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
1 Corinteni 13:3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

Eu personal trec printr-o incercare care imi testeaza exact acest lucru. Si constat cu tristete, ca nu arat aceasta dragoste asa cum ar trebui. Cati dintre voi nu ati trecut prin aceleasi lucruri? Mie imi este greu sa manifest aceasta dragoste fata de un membru al familiei, iar Domnul Isus manifesta aceasta dragoste pentru cei care il torturau. Doamne cat de mic si neputincios ma simt!

Si nu numai Domnul era capabil de asemenea dragoste. Chiar noi oamenii suntem capabili si Dumnezeu ne-a dat exemple precum Richard Wurmbrand. Si nu doar unul, ci sute, poate mii de oameni de-a lungul timpului au manifestat acelasi fel de dragoste pe care ne-o purta Domnul Isus.

Viata noastra pe acest pamant este o lupta spirituala continua, nu renunta chiar daca ti se pare niciodata nu vei reusi sa iti iubesti semenii, asa cum ar trebui. Domnul Isus este langa tine si te va ajuta daca iti doresti sa reusesti.

Isaia 49:15 Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu nici un chip:

Vreau sa inchei cu un indemn adresat noua de Duhul Sfant prin intermediul apostolului Pavel:

1 Corinteni 14:1 Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi.

Este primul lucru pe care ne indeamna sa il urmarim. Observati formularea "Urmariti dragostea. Umblati si dupa darurile duhovnicesti". In primul rand dragostea si apoi celalalte.



1 comment:

  1. Frumoasa initiativa, acest blog. Intradevar, DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
    http://www.schituldarvari.ro/index.php?page=invatatura&id=51

    http://www.schituldarvari.ro/index.php?page=invatatura&id=46

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator