Wednesday 18 February 2009

Isus = Mesia ?

Unii spun ca Isus a fost doar un om. Altii spun ca a fost Fiul lui Dumnezeu. Evreii il asteapta pe Mesia. Tot ei insa il batjocoresc pe Isus. Cine a fost Isus cu adevarat? A fost Mesia pe care il asteapta poporul evreu?

Cred ca nu putem afla acest lucru decat intr-un singur fel, analizand cartile acceptate si de crestini si de evrei, adica Vechiul Testament. Sunt peste 300 de profetii care il descriu pe Mesia asteptat de poporul evreu, unele care contin chiar si date si informatii extrem de precise.

Isaia a revelat ca Mesia se va naste dintr-o fecioara, si chiar numele Lui:

Isaia 7:14 De aceea Domnul însuşi vă va da un semn: Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).

Tot Isaia a aratat cum va fi tratat el de catre semeni:

Isaia 53:1 Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
Isaia 53:2 El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un Lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
Isaia 53:3 Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
Isaia 53:4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.
Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
Isaia 53:6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui; dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
Isaia 53:7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie, şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
Isaia 53:8 El a fost luat prin apăsare şi judecată; dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
Isaia 53:9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nici o nelegiuire şi nu se găsise nici un vicleşug în gura Lui.
Isaia 53:10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă... Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
Isaia 53:11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu, şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
Isaia 53:12 De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte, şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.

Mica a specificat foarte clar, locul nasterii sale:

Mica 5:2 Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.

Geneza, Ieremia, Isaia si Ezechiel vorbesc despre descendenta Lui, din Avraam, Isaac, semintia lui Iuda, casa lui David, iata doar doua citate:

Geneza 49:10 Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, Nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, Până va veni Şilo, Şi de El vor asculta popoarele.

Ieremia 23:5 "Iată vin zile, zice Domnul, când voi ridica lui David o Odraslă, neprihănită. El va împărăţi, va lucra cu înţelepciune, şi va face dreptate şi judecată în ţară.
Ieremia 23:6 În vremea Lui, Iuda va fi mântuit, şi Israel va avea linişte în locuinţa lui; şi iată Numele pe care i-L vor da: ,Domnul, Neprihănirea noastră!"

Psalmii au prevestit tradarea Lui, acuzarea de catre martori mincinosi, felul in care urma sa moara ( cu mainile si picioarele strapunse, desi crucificarea nu fusese inventata la acea vreme, cum vor trage la sorti pentru camasa Sa) si invierea Sa ( nu va putrezi ci se va inalta la cer):

Psalmii 22:16 Căci nişte câini mă înconjoară, o ceată de nelegiuiţi dau târcoale împrejurul meu, mi-au străpuns mâinile şi picioarele:
Psalmii 22:17 toate oasele aş putea să mi le număr. Ei, însă, pândesc şi mă privesc;
Psalmii 22:18 îşi împart hainele mele între ei, şi trag la sorţ pentru cămaşa mea.

Daniel a profetit si el despre cum va fi tratat si chiar a indicat anul exact in care El va fi omorat. Tot Vechiul Testament contine profetii care s-au implinit intr-un singur om: Isus Hristos!!! Cercetati si va veti convinge!!

Un matematician, Peter W. Stoner chiar a calculat probabilitatea ca Isus sa fie acela despre care se vorbeste in Vechiul Testament.
Asa cum am spus la inceput, sunt peste 300 de profetii referitoare la Mesia. Potrivit calculelor acestui matematician, probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :
1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000.
Tot el dadea urmatoarea ilustratie, daca am avea atatea monede, acestea ar acoperi suprafata statului Texas intr-un strat gros de 61 cm. Sa presupunem ca marcam o moneda din toata aceasta multime. Daca am trimite un om legat la ochi sa cutreiere intreg statul, sa se aplece si sa aleaga o singura moneda, ce sanse ar avea sa o aleaga exact pe cea marcata?

Deci daca pentru 8 profetii, este imposibil sa apara o persoana care sa le implineasca, cu atat mai putin pentru 300 de profetii.

Si totusi cineva le-a implinit, ISUS HRISTOS!!!!!

Vreau sa va incurajez sa cercetati aceste lucruri si sa nu ma credeti pe mine. Gasiti mai jos doua link-uri unde gasim liste cu profetiile facute si implinirea lor. Luati Biblia si verificati toate aceste lucruri.

http://www.godandscience.org/apologetics/prophchr.html

http://mb-soft.com/believe/txh/proph.htm

O sa inchei cu un indemn bazat tot pe Scripturi, nu credeti ce va spun altii, ci cercetati voi insiva:

Faptele apostolilor 17:11 Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată râvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa.

2 comments:

  1. F.frumos eu cred in totul ca DOMNUL ISUS este fiul lui Dumnezeu si ca va veni din nou pe pamint,multumesc in numele DOMNUL ISUS ptr.cel ce a scris aceasta inf.
    DOMNUL SA FIE CU VOI CU toti
    RODICA --TEXAS- U.S.A

    ReplyDelete
  2. foarte frumos si adevarat Dumnezeu sa va binecuvinteze si pana la sfarsit sa ne incredem in Domnul nostru Isus Hristos.El este cu noi asa cum ne-a promis.Amin Pacea Domnului sa fie cu noi.Dumnezeu ne iubeste.Mirabela

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator