Monday 21 June 2010

Rugaciune saptamana 21 - 28 Iunie

Saptamana va propun sa staruim pentru neprihanire. Cred ca sfintirea este voia lui Dumnezeu pentru noi si mai cred ca neprihanitul va sta in picioare intotdeauna, prin harul lui Dumnezeu. Si chiar daca s-ar intampla sa cada, Dumnezeu il va ridica. Sa ne rugam ca Dumnezeu, prin glasul constiintei sa ne arate care sunt punctele noastre negative si sa ne ajute sa le indreptam.

Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta, cum l-ai înconjura cu un scut.
Ps. 115:13

Si continuam sa ne rugam pentru tara noastra.

6 comments:

  1. Fara harul Domnului nu am fi cu nimic mai deosebiti de oricare alt suflet fara sperante si condus de orice vant de invatatura. Dar, cred ca cel mai mare har este faptul ca” suntem socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau”(Romani 3.24), macar ca “nu este nici un om neprihanit”(Romani 3.10).
    Puncte negative sunt multe; tindem sa le vedem doar pe cele care ni se pare ca deranjeaza. Poate ar fi mai bine sa le asternem pe o foaie ca sa reflectam mai profund..
    Am observat ceva…cand cerem lui Dumnezeu o slefuire a caracterului nostru, El chiar o face, folosind mijloace la care niciodata poate nu ne-am fi gandit. Nu ne dam seama imediat, uneori trebuie sa treaca chiar perioade indelungate. Cu siguranta rezultatul este de mare pret in ochii Celui care modeleaza.
    Da, sa ne rugam pentru indreptare, pentru ca am cunoscut ca El da si vointa si infaptuirea si ca poate face nespus mai mult decat cerem sau gandim noi.

    ReplyDelete
  2. V-ati gandit la neprihanirea lui Iov? este o povestire despre cautarea disperata a neprihanirii oferita doar de Dumnezeu.

    ReplyDelete
  3. Explica mai pe larg ce ai vrea spui. Nu sunt sigur ca inteleg corect ideea pe care vrei sa o subliniezi.

    ReplyDelete
  4. De multe ori Iov s-a simtit indreptatit sa spuna cat de curate erau trairile lui inaintea lui Dumnezeu si se pare ca facuse tot ce atarna de el ca om sa aiba o constiinta curata... pana cand a descoperit ca daca neprihanirea omului(laudabila si ea) nu este imbracata in Neprihanirea oferita de Dumnezeu, nu se poate apropia de EL .Daca neprihanirea omului da posibilitatea ca urechea sa auda vorbindu-se despre El, neprihanirea lui Dumnezeu permite ochiului sa il vada. Momentul cand Iov l-a vazut pe Dumnezeu vorbeste despre o inima curatita. Matei 5:8 "Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!"

    ReplyDelete
  5. Despre Iov chiar Domnul a spus ca este neprihanit. Despre noi, despre mine unul cel putin, nu cred ca se poate spune acest lucru. Atunci cand am dat acest indemn ma gandeam la neprihanirea data de Dumnezeu, prin credinta si sfintirea pe care El o lucreaza in noi. Dar cum lucreaza Domnul in noi, daca nu aratandu-ne prin glasul constiintei care sunt punctele slabe?

    ReplyDelete
  6. Multumesc! Departe gandul de mine sa ma compar cu Iov. Stiu ca sunt si astazi oameni asemeni lui, care nu se dau inapoi de la jertfa pentru a sta aproape de Dumnezeu. Ma bucur ca ati definit primul pas spre neprihanire: micimea noastra, cercetarea launtrica in fata nemarginitului si Luminii, insa...
    "Si ca s-ajung doritul tau exemplu,
    Iti daruiesc intreaga mea faptura,
    S-o curatesti de tot ce este zgura
    Si s-o preschimbi in stralucitu-ti templu".

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator