Friday 6 March 2009

de la Vladimir Pustan - Smecheria de la urma (666, cipuri, etc)

Un prieten mi-a scris ca sa cunoasca punctul meu de vedere cu privire la semnul fiarei si la vremurile apocaliptice.
Eu am crescut in biserica si copilaria mi-a fost marcata de predici, cantari si poezii care puneau accent pe vremurile viitoare.
Pozitia bisericii in care am crescut era posttribulationista, adica Biserica va trece prin necazul cel mare, fiind rapita dupa. Atat de grozav erau zugravite chinurile la care va fi supusa Biserica, incat stateam inspaimantati, iar noptile ne erau tulburate de cosmaruri. Ma vedeam in fata semnului cu mama de mana.
A trecut ceva timp pana sa ma dumiresc. Ceva lipsea din predici. Lipseau cerul si bucuriile viitoare. Cei ce predicau necazul, fara cer, erau sadomasochisti. Era un fel de Ev Mediu intors pe dos. Fiara era cu multe capete, iar semnul era desenat pe metal inrosit in foc ce era pus pe frunte.
Iar timpul a trecut... Biserica pe care o cunosc acum e pretribulationista sau nu mai stie nici ea cum e. Unii cred ca Hristos va veni inaintea necazului cel mare, altii dupa.
Cert este ca nu se mai predica despre necaz. Dar nici despre cer. Oamenii nu se mai infricoseaza de fiara si nu se mai extaziaza cu gandul la paradis. O masa amorfa si plictisita cu solutii materialiste.
Fratii din America s-au speriat in urma cu zece ani de niste predici apocaliptice. Stiti ce au facut? Si-au adunat conserve si mancare impachetata in vid, ingramadind totul in magazii, sa le ajunga sapte ani de necaz.
Smecheria diavolului consta in regie. Adica, oameni buni, priviti la cipurile din urechile vacilor, la numerele de cod de pe produse, la cele de pe carduri si carti de identitate si infricosati-va! Ingroziti-va, dar mai ales filosofati pe tema aceasta. Pierdeti vremea in discutii sterile, in certuri aprige de la amvon. Dezlegati taina trambitei, a lui 666, a Armaghedonului, adunati conserve, numai sa nu va pocaiti. Sau daca o faceti, sa o faceti de frica si nu din dragoste de Dumnezeu.
Normal ca nu-mi place sa stiu ca celularul meu e ascultat, ca sunt inregistrat intr-un numar, ca totul e pe computer, ca viata mea e verificata, scanata, amprentata.
Dar nu eu fac jocurile...
Eu cred cu tarie ca Hristos va veni intaintea necazului cel mare, ca-i va lasa jos pe toti penticostalii si baptistii nepocaiti sa-si manance conservele cu maini pline de cipuri, stand la taclale cu fratii adventisti care le vor explica inca o data despre Papa, Duminica si altele. Oricum, lumea aceasta e un grajd si oamenii deja sunt vite cu cipuri.

Priviti la cer! Acolo e casa noastra. Maranatha!

*preluat din "Dulcele sarut al singuratatii" de Vladimir Pustan*

4 comments:

  1. E interesant articolul.
    Dar cum se potriveste cu versetul care spune ca "la cea din urma trambita, trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii iar noi vom fi schimbati"? Daca in Apocalipsa sunt 7 trambite, inainte de a 7-a mai sunt 6.
    Daca biserica ar fi rapita inainte de necaz, atunci de ce mai vin avertizari referitoare la inchinarea inaintea fiarei si primirea semnului ei pe mana dreapta sau pe frunte si promisiuni pentru cei care nu se vor inchina si nu vor primi semnul?
    "Cine va rabda pana la sfarsit va fi mantuit"
    "Celui ce va birui..."
    E drept ce spunea fr. Pustan, nu trebuie sa transformam Biblia in film de groaza si motiv de cosmaruri pentru copii. Promisiunile lui Dumnezeu pentru noi sunt "nespus de mari si scumpe"! Focalizarea noastra sa ramana pe Hristos!

    Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun!

    ReplyDelete
  2. Cred ca fratele Pustan se refera mai mult la starea bisericii. Nu conteaza asa de mult daca rapirea va fi inainte sau dupa, e o problema secundara. El trage un semnal de alarma, multi dintre noi nu sunt pregatiti pentru rapire, oricand ar veni ea si pe deasupra pierd timpul in dispute sterile cu privire la modul de interpretare. Mesajul articolului este: LASATI CERTURILE SI POCAITI-VA.
    Asa cum ai spus si tu "Focalizarea noastra sa ramana pe Hristos!".

    ReplyDelete
  3. in primul rand trebuie sa avem pe HRISTOS sa traim pentru HRISTOS si sa ne dam viata pentru HRISTOS dar ce este dureros ca acesti pastori care spun ca ei il au pe Hristos isi dau cu parerea ca rapirea va fi inainte la mijloc sau dupa necazul cel mare dar inainte de a vorbi in necunostinta de cauza a vorbi interpretari omenesti mai bine ar cere de la DOMNUL intelepciune si pricepere si numai dupa aceea sa vorbeasca altfel pot sa induca in eroare.
    Multi invata dar nu sau invatat pe ei vorbesc dar vorbesc de la ei si nu ca ia trimis DOMNUL de aceea spun sar putea ca rapirea sa aiba loc in loc sa fie siguri sau sa ceara la DOMNUL SAI lumineze daca nu inteleg anumite profetii din biblie

    ReplyDelete
  4. Priviti la cer! Acolo e casa noastra. Maranatha!.....de aceea nu strangeti bogătii pe lumea asta...dati saracilor...caci bogătia noastra ..a unora este sus in ceruri...deci citim...dam lectii...invatam pe altii...dar noi strangem bogatii pe lumea asta....

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator