Monday 19 April 2010

Gaura din acoperis

După câteva zile, Isus S-a întors în Capernaum. S-a auzit că este în casă,
şi s-au adunat îndată aşa de mulţi că nu putea să-i mai încapă locul dinaintea uşii. El le vestea Cuvântul.
Au venit la el nişte oameni, care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi.
Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei unde era Isus, şi, după ce l-au spart, au pogorât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul.
[...]Şi îndată, slăbănogul s-a sculat, şi-a ridicat patul, şi a ieşit afară în faţa tuturor; aşa că toţi au rămas uimiţi, şi slăveau pe Dumnezeu, şi ziceau: "Niciodată n-am văzut aşa ceva!"
Isus a ieşit iarăşi la mare. Toată mulţimea venea la El; şi El învăţa pe toţi.
Marcu 2:1-13

De cate ori ai citit aceste versete? De cate ori nu am auzit predicandu-se din aceste versete? Dar exista si un tablou "ascuns" aici.

Biblia ne spune ca Isus era intr-o casa, nu stim a cui. Omul acela si-a pus casa la dispozitia Domnului. In timp ce El predica, cei patru oameni au spart acoperisul si l-au coborat pe slabanog, pentru a fi vindecat. Domnul l-a vindecat, si Biblia ne spune ca slabanogul si-a luat patul si a plecat. Ce au facut cei patru? Nu stim, probabil au plecat si ei, bucurosi, impreuna cu prietenul lor. Dupa un timp, vedem ca Domnul Isus a iesit la mare, urmat de multimea de oameni. Insa Biblia nu ne spune ce s-a intamplat cu omul in a carui casa s-a petrecut o mare minune.

Daca ar fi sa judecam dupa ce vedem in zilele noastre, probabil ca el a ramas sa repare singur gaura din acoperis, mult dupa ce toti oamenii plecasera. De cate ori nu dam fuga cand e vorba sa primim ceva, sa ne hranim spiritual si apoi "spargem usa" pentru ca avem lucruri importante de facut. Si nu ne mai uitam inapoi. Am uitat ce ne-a spus Domnul Isus:

Deci, dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora.
Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu.
Adevărat, adevărat, vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis.
Dacă ştiţi aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceţi.
Ioan 13:14-17

Cum poti sa ii slujesti lui Dumnezeu fara a sluji si oamenilor din jurul tau? Celor din casa ta, in primul rand, si apoi celor ce pare Dumnezeu i-a pus in viata ta. Fie ei crestini, fie nu. Cum vor fi ei castigati pentru Domnul? Prin declaratii pompoase sau prin modul in care iti traiesti viata?

Domnul Isus ne-a spus ca vom fi recunoscuti ca ucenici ai lui, prin faptul ca vom avea si vom arata dragoste pentru toti oamenii. Facem noi asta? De multe ori e mai usor sa slujesti altora si preferi sa faci asta decat sa strangi din dinti si sa slujesti si in casa ta, acolo unde poate esti cel mai putin apreciat. Dar esti tu gata sa te jertfesti? Esti tu un ascultator care consuma si nu ofera nimic inapoi? Sau un ucenic?

Ajuta-ne Doamne sa fim ucenici si nu "consumatori"!

3 comments:

  1. E usor sa consumi, sa privesti la efortul altora, sa stai in pozitia de spectator sau critic.Si chiar a sluji lui Dumnezeu, inseamna oare numai un rol, o pozitie intr-o biserica?
    Dragostea celor mai multi s-a racit, altfel "gaura din acoperis" ar fi astupata la loc cu grija. Avem exemplul de smerenie al Domnului Isus, dar numai o inima plina de iubirea Sa poate sa inteleaga si sa implineasca aceste lucruri. El nu ne vrea niste "ascultatori uituci, ci niste implinitori cu fapta", altfel ne vom insela singuri.

    ReplyDelete
  2. este de apreciat, totusi, credinta celor patru oameni... Eu m-as bucura sa vad cativa oameni vindecati, gata sa umble... cu costul unor tigle sparte. si a unor barne ridicate. si daca ma gandesc bine, casele acelea nu aveau tigle.

    ReplyDelete
  3. Bineinteles ca e de apreciat credinta lor, si faptul ca au actionat. Problema nu o reprezinta faptul ca s-a spart un acoperis si nici nu conteaza daca era din tigla sau din alt material. Era vorba de despre faptul ca de multe ori noi consumam ce ne trebuie si "dupa noi potopul". S-a uitat cineva in urma? S-a gandit cineva la omul care a ramas cu o gaura in acoperis? La cum va dormi o familie sub cerul descoperit?

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator