Friday 24 August 2012

Lucruri mari si lucruri mici

Auzim atat de des despre cat de mare este Dumnezeul nostru. Cum a creat El acest Univers, cum nimic nu scapa atentiei Sale si chiar asa este. Ne-o confirma Biblia.

Insa vad din ce in ce mai des oameni care aud asta si isi inchipuie ca Dumnezeu nu se ocupa decat de lucruri mari. Asa ca se roaga pentru pace in lume si omit sa se roage pentru familia lor, pentru ei insisi. Ori asta, zic eu, nu este corect.

Biblia ne spune ca Dumnezeu ne este tata. Oare cum se comporta un parinte cu copilul sau? Il intereseaza sau nu si lucrurile mici din viata acestuia? Eu zic ca un parinte normal este interesat de absolut orice lucru din viata copilului sau.

De ce ar fi Dumnezeu altfel?

Sa nu uitam ca Dumnezeu a trait ca om pe acest pamant, stie cu ce ne confruntam, stie cat de slabi suntem si nu cred ca se asteapta de la noi sa fim niste supra-oameni. In fapt Biblia ne incurajeaza sa ne rugam, sa mijlocim si pentru mari si pentru mici, sa ne rugam si pentru nevoile noastre si ne spune ca Dumnezeu intelege foarte bine prin ce trecem. Ba chiar ne incurajeaza sa fim insistenti, sa staruim in rugaciune si ne spune ca Dumnezeu asculta fiecare rugaciune pe care o facem. El iti stie cele mai ascunse dorinte si ganduri. Crezi ca il poti pacali cu rugaciuni "sfinte" despre pacea mondiala sau stiu eu ce alte motive care dau bine in viziunea moderna?

Frazele sforaitoare despre rugaciunea pentru lumea asta, lasandu-te pe tine deoparte dureaza pana la prima incercare, primul moment in care dai cu capul de pragul de sus.

Nu e rau sa te rogi pentru tara ta, pentru lumea in care traiesti dar, mi se pare gresit sa ignori rugaciunea personala, sa aduci viata ta la picioarele Lui. Esti om, nu robot. Dumnezeu se asteapta sa fii om, cu toata slabiciunea care te caracterizeaza.

Oare Dumnezeu cauta bolovani sau inimi?




No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator