Friday 6 July 2012

Dezamagire

Observ cu tristete ca din ce in ce mai multi oameni din mediul bisericesc se implica in luptele politice. Nu zic ca nu e bine sa fii interesat de ceea ce se intampla in jurul tau, traim in aceasta lume si nu putem iesi din ea. Si pana la urma fiecare are dreptul la propria convingere.

Insa ce mi se pare ingrijorator e ca se implica activ de o parte sau de alta. Organizatii sau persoane "cu greutate" se implica in propagarea unor mesaje partizane. Stau si ma intreb daca e corect sau nu.

Eu unul nu cred ca este corect, nu cred ca atentia noastra ar trebui concentrata preponderent pe ceea ce se intampla politic, ci pe lupta spirituala pe care o duce fiecare dintre noi. Dar se pare ca e mai usor sa te acapareze lupta politica, e mai usor pentru ca te scuteste de la auto-evaluare. Amani problemele din viata ta si te concentrezi pe cele exterioare. Si nu cred ca le poti rezolva nici macar pe cele exterioare, iar in cele interioare ai numai de pierdut.

Inteleg afirmatia ca "informezi crestinii care iti citesc articolele", dar oare ce fel de informare e aceea care prezinta viziunea unei singure parti? Oare nu ar fi corect, daca vrei strict sa informezi, sa prezinti o argumentatie impartiala, obiectiva, si sa lasi oamenii care citesc sa isi foloseasca gandirea si sa traga propriile concluzii?

Oare Biblia nu ne invata sa evaluam totul? Sa ne gandim la fiecare lucru si sa nu il luam de bun pana nu il judecam?

Din pacate, institutiile bisericii (indiferent de denominatiune) sunt din ce in ce mai atrase de perspectiva puterii politice. De perspectiva avantajelor obtinute de o parte sau de alta. Si scuza pare valida, luptam pentru a obtine conditii mai bune pentru biserica noastra, pentru oamenii care vin la bisericile noastre.

Dar intreaba-te, asta ne invata Biblia?




2 comments:

  1. Foarte adevarat.

    ReplyDelete
  2. Sa ne uitam la atitudinea lui Petru si Pavel fata de saduchei, farisei si partizanii vremii. Au obtinut avantaje spre a le merge bine sau spre a fi binevazuti de popor? Cum a evoluat Biserica lui Dumnezeu? Cred ca trebuie sa avem grija de tara noastra, sa ne exercitam dreptul in a alege conducatorii, insa propaganda electorala chiar si subtila dauneaza principiilor crestine si este total nepotrivita printre crestini, mai cu seama daca este facuta in scopul obtinerii unor avantaje.
    “Când unul zice: „Eu sunt al lui Pavel!”, şi altul: „Eu sunt al lui Apolo”: nu sunteţi voi oameni de lume?”(1 Corinteni 3.4)

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator