Thursday 29 July 2010

Cina Domnului

Am primit pe mail un articol interesant, despre Cina Domnului, un articol pe care as vrea sa il impartasesc cu voi. Subliniaza foarte bine, zic eu, esenta acestui act, asa cum este ea descrisa in Biblie.

"M-am tot  gandit la ce insemnatate are Cina Domnului pentru noi, aceasta partasie, pe care Isus a avut-o in ultima seara inainte de a fi prins, cu apostolii sai. Citind cuvantul Domnului, si relatariile fiecarui apostol despre acest eveniment am descoperit lucruri care trebuie sa aiba o mare insemnatate penru fiecare crestin, fiecare dintre noi, care am ales sa il urmam pe Hristos.
 In evangelia dupa Ioan, Isus spune apostolilor sai ca partasia cu trupul si sangele Lui trebuie sa o facem spre pomenirea Lui, ca aceasta ne aduce viata vesnica, vindecare, ne ajuta sa ramanem in El si ne da hrana din belsug. Domnul numeste azima  - painea vietii, painea vie care aduce viata vesnica, trupul Lui, dat pentru viata, lumii. Vinul este descris de Isus, ca find sangele legamantului cel nou, varsat pentru iertarea pacatelor.
Isus ne spune ca partasia aceasta cu trupul si sangele Lui ne aduce viata vesnica, har pentru viata, inviere in ziua de apoi. Luand parte la Cina cu El noi ramanem in Isus si El ramane in noi, prin aceasta avem unitate in Hristos, unitate in Trupul Lui.
Daca Isus traieste prin Tatal, care este viu, si noi fiind partasi impreuna cu El la aceasta masa, traim prin  El.  Ref: ( Ioan 6: 47-59)
Apostolul Matei relateaza si el acest eveniment. Cuvintele Lui Isus, transcrise de Matei, ne aduc o completare la cele relatate de Ioan. Domnul Isus completeaza , spunand ca acesta Cina, este o taina intre cei iubiti de El si El.Cina acesta aduce hrana direct de la Dumnezeu, ea se va celebra si in Cer impreuna cu Isus. Ref: ( Matei 26: 26 – 29)
Apostolul Pavel vorbeste celor din Corint despre aceasta partasie si le spune ca prin aceasta vestim moartea Domnului pana va veni El. El adauga ca aceasta partasie cu trupul si sangele Domnului implica responsabilitate, veghere si cercetare pentru fiecare dintre cei ce iau parte la ea. De aceea el ne previne sa nu luam parte la ea in chip nevrednic, fiecare sa se cerceteze pe sine insusi, si asa sa manance si sa bea . Ref: ( 1 Corinteni 11:17-34)
E minunat sa avem atatea binecuvantari prin aceasta taina, partasie, Cina pe care Hristos a ales sa o avem unii cu altii, si impreuna, toti cu El.

Multa binecuvantare si har de la Cel de la care vin toate!"

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator