Friday 2 July 2010

O pauza

Nu stiu la voi, dar la mine saptamana care a trecut, cu tot cu motivul ei de rugaciune, a adus niste schimbari. Ne-am rugat pentru sfintire si, eu unul, am identificat niste zone gri in viata mea. Nu am mai scris nimic pe blog saptamana asta si nu cred ca voi scrie nici saptamana viitoare. Vreau sa imi iau un timp in care sa ma auto-analizez foarte serios, sa petrec mai mult timp in rugaciune si studiind Cuvantul. Trebuie remediate aceste zone si cred ca timpul petrecut cu Dumnezeu trebuie sa creasca.

Voi v-ati gandit, nu la cat timp ar trebui petrecut cu Dumnezeu - aici stim cu totii - ci la cat timp am putea petrece cu El si de fapt alegem sa ni-l petrecem cu altceva? Televizor, calculator, orice altceva. Va propun ca fiecare dintre voi, cei care cititi aceste randuri, sa va luati o mica pauza astazi, in ce moment al zilei puteti voi, sa indepartati orice lucru care va distrage si sa va ganditi serios la: "Cat timp petrec cu Domnul? Cat as putea petrece?"

Domnul sa ne ajute ne gandim cu toata seriozitatea la aceste lucruri.

PS: Voi continua sa public versetul in fiecare zi, iar rugaciunea merge inainte.

3 comments:

  1. Timpul poti sa ti-l petreci cu Dumnezeu si la calculator ,in momentul in care tu te concentrezi asupra cuvantului, defapt acel timp ti-l petreci cu Dumnezeu, restul este clar ca nu,cum ar fi ,studiind articole din mass media, etc.Stinta lumi ne fura timpul pentru Dumnezeu dar cand scri sau vorbesti despre Dumnezeu acela-i timpul Lui manifestat, fie prin scris fie prin viu grai.Deci Dumnezeu sa ne ajute fie la calculator, fie in viata noastra de zi cu zi sa ii datoram Lui macar o mica perioada de timp,asa cum se cuvine unui crestin.Zilnic sa facem rugaciune cate ne sta in putinta si cititul Bibliei sa fie zilnic si astfel dispare zona gri din viata noastra si vom vedea mai bine in lumina zilei, prin lumina cuvantului.Doamne ajuta-ne.

    Domnul mi-a vorbit si unele versete m-au cercetat profund si m-au intarit in cuvant.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    ReplyDelete
  2. Tacerea isi are vremea ei. Altfel nu am mai putea auzi vocea lui Dumnezeu. Este nevoie de pauza, de stat de vorba cu Tatal si daca nu ne disciplinam putin vom fi furati repede de iuresul vietii. Ma bucur de decizia luata. Si noi avem nevoie de aceleasi lucruri. Si Domnul Isus se retragea uneori fie pe munte sa se roage, singur, fie intr-un loc pustiu.
    Lui Ilie ingerul lui Dumnezeu ii spune “Scoala-te si mananca, fiindca drumul pe care il ai de facut este prea lung pentru tine.”(1 Imp. 19.7) Si Ilie este hranit acolo, iar dupa o pauza in pustie isi reia drumul.
    Este un timp cand Dumnezeu ingaduie sa trecem printr-o vreme de uscaciune, de seceta spirituala, pentru ca noi sa devenim mai insetati dupa Apa Vietii, pentru a vedea daca suntem flamanzi dupa El sau daca vom flamanzi dupa alte lucruri.. Este si o vreme a pustiei, un loc in care Dumnezeu ne incearca, ne smereste, ne curateste si rodeste in noi caracterul Sau. El foloseste pustia si pentru a ne pregati pentru schimbarea care va interveni in slujirea noastra
    [A se citi “Victorie in pustie”, de John Bevere]
    Domnul Dumnezeu sa ne cerceteze pe fiecare si timpul cu petrecut cu El sa creasca! Numai asa vom putea intelege voia Lui in toate aspectele vietii noastre!
    Isaia 58.11

    ReplyDelete
  3. Eu inteleg ce vrei sa spui. Activismul nu presupune intotdeauna o partasie cu Dumnezeu. A avea o relatie intima cu Cel PreaInalt presupune solitudine. Asa vedem din exemplul Domnului Isus. Pauza presupune tacerea inimii in fata stimulilor de orice fel si implicarea in rugaciune.. si ascultarea soaptei LUI. Mult timp mi-a fost tare greu sa inteleg cum vorbeste El oamenilor, cu timpul invatam sa dam importanta soaptei Duhului Sfant. E un susur bland... nu forteaza, nu tipa, nu te impinge spre ceva, insa te cheama, te avertizeaza, te imbie spre ceea ce unoeri simtim ca dorim sa facem, insa incorsetati in obligatii si contracte, programe si altele... renuntam asa de usor la voia LUi. Lucrul acesta costa, reputatie, bani, familie. Pauza aduce caracter, verticalitate si viziune.
    Domnul sa iti vorbeasca despre planul sau pentru tine! Cu respect! Damaris

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator