Friday 29 July 2011

Un exercitiu

Vreau sa va lansez o provocare, am descoperit intr-o carte a lui Petre Tutea un text la care, cred eu, merita sa reflectam. As vrea sa il cititi cu atentie, sa va ganditi la sensul lui si as dori sa discutam pe tema lui. Fiecare dintre noi poate veni cu o viziune noua asupra textului.

"Aceasta constiinta (constiinta crestinului) nu trebuie sa-si tulbure rugaciunea cu setea de minuni, caci ordinea venita de sus este necesara si deci si intamplarile dinauntrul ei."

5 comments:

  1. ordinea venita de sus???
    intamplarile dinauntru ei?
    Nu inteleg la ce se gandea Tutea? La Dumnezeu creator si sustinator al tututor lucrurilor?

    ReplyDelete
  2. -Un simplu punct de vedere-
    Cautand insistent minuni in viata noastra sau in jur, in lipsa unui raspuns, constiinta poate fi tulburata. Nu cred ca este rau sa cerem o minune (depinde de credinta fiecaruia), dar acest lucru sa nu devina o dorinta asa de arzatoare, adica sa fim gata a accepta si neimplinirea ei, intrucat daca e voia lui Dumnezeu se va intampla, dar daca nu, nu putem forta lucrurile deja stabilite si oranduite de sus.

    ReplyDelete
  3. Unii cred ca minunile le cerem atunci cand nu avem intregul Adevar revelat in viata noastra. Este greu sa accept voia lui Dumnezeu in cazul in care nu ii inteleg planul.... atunci cer minuni.
    Maria si Marta- doua femei educate, care stiau de existenta zilei de Apoi, tot au cerut prezenta Domnului Isus astfel ca fratele lor sa traiasca. Domnului Isus i-a pasat de durerea lor.
    Cea mai mare minune este sa il cunosti pe El si sa ramai in El. Minunile sunt facute de oamenii care ii apartin Lui total, asta chiar ca ma ingrijoreaza in ziua de azi, cand bisericile nici nu mai cer asa ceva,oamenii devin fatalisti si nici nu mai lupta, nu asteapta nimic,punand asta pe voia Domnului Isus.

    ReplyDelete
  4. Dumnezeu lucreaza cu semne si minuni pentru a ne tine aceasta constiinta treaza; asa cum spune si Petru: " o minte sanatoasa este trezita prin instiintari". Ce minune poate fi mai mare decat aceea ca Dumnezeu din ceruri "sa ne descopere taina voiei Sale (pe Domnul Cristos) dupa planul pe care il alcatuise in Sine insusi alegandu-ne inainte de intemeierea lumii ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui."?

    ReplyDelete
  5. Foarte bune comentariile voastre.

    @Anonim - Tutea se gandea la ordinea, atotputernicia lui Dumnezeu. El decide cand face anumite minuni si desi nu putem intelege intotdeauna care este ordinea in care Dumnezeu face lucrurile, esential este sa nu ne poticnim ci sa acceptam ca El este singurul care vede lucrurile in ansamblul lor.

    @Simona - si eu am inteles cam aceleasi lucruri, nu este rau sa cerem minuni, doar sa nu facem din minunea in sine un scop. Sa nu uitam cine face minunea

    @Anonim - Frumoasa definitia celei mai mari minuni. Isus spunea ca ucenicii Sai vor face minuni mai mari decat a facut El. Ai dreptate, plafonarea este un mare pericol in bisericile de astazi, daca ne uitam cu atentie la trecut vedem ca acelasi lucru era valabil si in vremea apostolilor. Dumnezeu poate face minuni prin oameni, treaba noastra este sa ne ducem lupta in credinta si ascultare si Domnul se va ingriji de restul. Fiecare problema va avea o solutie la timpul ei.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator