Wednesday 25 February 2009

Zvonuri false despre 22 de misionari rapiti in Afghanistan

Am primit astăzi un email panicat, care ne anunţa să ne rugăm pentru 22 de misionari care ar fi fost răpiţi în Afghanistan şi urmau să fie executaţi astăzi.

De asemenea, fiica mea m-a sunat tot astăzi, speriantă de un telefon primit de la o rudă, care la rîndul ei fusese anunţată prin SMS cu privire la acest presupus incident.

De aceea, vreau să vă spun de aici, din Herat, Afghanistan, că acesta este un zvon absolut fals (dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva, noi am fi fost primii care să afle asta). Mai mult decât atât însă, răspândirea lui ar putea avea consecinţe negative nebănuite pentru cei care lucrează aici.

În realitate este vorba de ceva ce s-a ântâmplat în 2007, când 22 de coreeni, aflaţi în Afghanistan sub falsa motivaţie a unor activităţi umanitare au încercat de fapt să facă în mod agresiv şi iresponsabil activităţi misionare. Nu este deci deloc de mirare ceea ce s-a întâmplat. Numai nişte fanatici ignoranţi şi iresponsabili au putut trimite copiii aştia aici, la moarte sigură, într-un asemenea periculos context (dar despre asta vă voi spune mai multe în curând).

Aş dori acum să-i rog insistent pe cari care răspândesc în mod iresponsabil asemenea zvonuri, fie din ignoranţă, fie dintr-un spirit stupid de glumă, să se gândească bine dacă doresc cumva să aibe ceva victime pe conştiinţă. Mă tem că dacă mâine se va întâmpla ceva aici ca urmare a acestei idioţii, aceia care au pornit zvonul nu-şi vor ierta niciodată prostia vinovată.

Fraţilor, nu vă jucaţi cu asemenea lucruri. Şi mai citiţi ziarele vă rog, măcar din când în când. Asta vă va face vouă bine la minte şi la suflet, iar noua ne-ar putea proteja viata. Vă rog să nu vă jucaţi cu focul. Aici este vorba de lucruri mult prea serioase ca să putem glumi cu ele.

Cred că am spus destul. Dar tot aş vrea să-i dau o bătaie bună celui care a lansat prostia asta. În cazul acesta bătaia ar fi sigur ruptă din rai.


*preluat de pe http://danutm.wordpress.com/2009/02/24/zvonuri-false-despre-misionari-rapiti-in-afghanistan/*

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator