Friday 15 October 2010

Versetul zilei

Adu-ti dar aminte de unde ai cazut; pocaieste-te, si intoarce-te la faptele tale dintii. Altfel, voi veni la tine, si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti.

Apocalipsa 2:5

7 comments:

  1. IMI PLACE MESAJUL ACESTUI VERSET, arata indurarea lui Dumnezeu fata de biserica lui, desi cazuta, are drepturi depline. Si mai arata ca Dumnezeu nu trece peste vointa bisericii, alegerea ii apartine.
    Imi trec atatea lucruri prin minte cand ma gandesc la pocainta. Este voluntara, este aducatoare de iertare si eliberare, aduce Cerul in viata bisericii, prietenia cu Dumnezeu. Totusi, nu inteleg ce rol are Sfesnicul??? vreau sa spun implicatiile reale in viata bisericii.

    ReplyDelete
  2. TOT EU,
    m-am gandit sa scriu despre rolul sfesnicului in viata omului, desi s-ar putea sa nu fie asa cum gandesc eu. Un singur exemplu din Biblie am gasit care sa exemplifice cumva rolul sfesnicului: viata lui Saul, desi unsul Domnului ajunge in situatia de a cadea si a persevera in pacat, ramane cu toate drepturile de rege in fata poporului.. asta pana intr-o zi.

    ReplyDelete
  3. Din pacate nu reusesc sa raspund tot timpul asa de prompt cum as dori.

    In acceptiunea generala, sfesnicele sunt cele 7 biserici, sau mai bine zis lumina acelor biserici.

    Nu imi este foarte clar la ce te referi tu cand vorbeai despre implicatiile sfesnicului in viata reala. Poate detaliezi un pic si exemplul cu Saul.

    ReplyDelete
  4. Multumesc de raspuns. revin si eu cu raspuns mai clar.

    ReplyDelete
  5. M-am tot gandit la sfesnicele astea si reiese asa:
    zaharia 4:2 Sfesnicul = candela + ulei = Lumina.
    Ps.119:105 Cuvintul Tau este o candela pentru picioarele mele si o lumina pe cararea mea (Cuvintul= candela si lumina), este mai mult decat slova (care omoara- poate fi doar instrument- Sabia Duhului), Duhul da viata (2 Cor 3:6)
    Ioan 1 :11 Cuvintul s-a facut trup si a locuit printre noi.
    Cuvintul = Domnul Isus = Lumina
    Ioan 1 : 4 In El era viata = viata era Lumina oamenilor.
    2 Cor 3:17 Caci Domnul este Duhul, deci
    Cuvintul = Domnul Isus = Lumina = Sfesnic= Duhul.
    Rom 8:9 Daca nu are cineva Duhul lui Hristos, nu este al LUi.
    insa..
    Ioan 12:49 spune: Eu nu am vorbit de la Mine , insumi, ci de la Tatal care m-a trimis, El Insusi mi-a poruncit ce trebuie sa vorbesc si cum trebuie sa vorbesc.
    La fel si Duhul, nu vorbeste de la El, ci numai cuvintele lui Dumnezeu.

    Acum trec la versetul din Apocalipsa : (parerea mea personala). Aici Dumnezeu isi atentioneaza biserica de starea ei, spunandu-i sa se intoarca la faptele dintai. Faptele dintai fiind starea de dedicare totala si dragoste fara rezerve pe care o traieste fiecare om cand il descopera pe Domnul Isus. Oamenii acestia sunt placuti lui Dumnezeu si in Vechiul Testament, Dumnezeu isi alege oamenii GOLITI de sine si PLINI de Duhul lui Dumnezeu(vezi Iosif, Avraam, Moise, Saul, David).
    Ma opresc asupra vietii lui David- om dupa inima lui Dumnezeu; un om care a esuat atat de greu in viata lui personala, in viata lui sociala... a suferit consecinte grave datorita pacatului sau, INSA, in ciuda a tot ce sufera vine inaintea lui Dumnezeu si spune : " Nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant" intelegem ca el era insotit de Duhul Domnului in tot acest timp!!!???... pentru ca mai spune : cata vreme am tacut mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate, caci Mana Ta apasa asupra mea zi si noapte... Acesta are a fi mesajul versetului din Apocalipsa 2:5.
    Pe de alta parte, ma uit in viata lui Saul, un om gresit in fata lui Dumnezeu, care nu doreste sa se pocaiasca de faptele sale. Ma uit cata bunatate arata David fata de acest om care i-a picat in mana de doua ori si caruia i-a crutat viata. David era atunci un om plin de Duhul lui Dumnezeu, deci Dumnezeu inca il mai proteja pe Saul. Bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta, dar Saul nu a inteles lucrul acesta. este trist nu-i asa?

    ReplyDelete
  6. revin
    Proverbe 6:23 spune "Caci sfatul este o candela, invatatura este o lumina, iar indemnul si mustrarea este calea vietii" Aici iar este prezentat rolul sfesnicului - zic. Daca nu ai parte de mustrarea si invatatura Domnului inseamna ca nu mai ai Sfesnic. Mustrarea doare,insa inseamna IUBIRE, si aduce implinire prin pocainta. este parerea mea.
    Domnul sa va binecuvinteze.
    Ne imbogatim putin cate putin si noi.

    ReplyDelete
  7. @Damaris - Lucrez la un raspuns.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator