Wednesday 11 March 2009

Cateva citate - C. S. Lewis

Tu nu ai un suflet. Tu eşti un suflet. Tu ai un trup.

Tot ceea ce nu este veşnic, este veşnic inutil.

Dacă vei citi istoria, vei vedea că creştinii care au făcut cel mai mult pentru lumea aceasta sunt cei care s-au gândit cel mai mult la lumea de dincolo.

Niciun om nu ştie cât de rău este până ce nu a încercat din greu să fie bun.

Dumnezeu nu ne poate oferi fericire şi pace în afara Lui, pentru că ele nu se află acolo. Nu există aşa ceva.

Nu ne îndoim, neapărat, că Dumnezeu va face ce e mai bine pentru noi; ne întrebăm cât de dureros se va dovedi acest bine.

Ţinteşte spre ceruri, şi te vei pricopsi cu pământul. Ţinteşte spre pământ, şi nu te vei pricopsi cu niciuna din cele două.

Cel mai sigur drum către iad este cel progresiv - panta lină, uşor de parcurs, fără curbe neaşteptate, fără pietre de hotar, fără indicatoare.

Există două feluri de oameni: cei care îi spun lui Dumnezeu "Facă-se voia Ta" şi cei cărora Dumnezeu le spune "Bine, acţionează după cum crezi".

Creştinismul, dacă este fals, nu are nicio importanţă, iar dacă este adevărat, are o importanţă covârşitoare. Dar nu poate avea o importanţă moderată.

Unii oameni se simt vinovaţi în legătură cu propriile nelinişti şi le consideră o lipsă a credinţei, dar ele sunt încercări, nu păcate. Ele sunt, ca toate încercările, dacă putem să le privim astfel, partea noastră în patimile lui Christos.


În realitate, rugăciunile noastre care par cele mai proaste, pot fi, în ochii lui Dumnezeu, cele mai bune. Mă refer la acelea care sunt cel mai puţin susţinute de sentimente evlavioase. Pentru că ele s-ar putea să vină de la un nivel mai adânc decât sentimentele. Dumnezeu pare să comunice cu noi extrem de profund atunci când ne prinde, cum s-ar spune, cu garda jos.

Incerc aici sa preintampin sa spuna cineva prostia pe care oamenii o spun cel mai des despre El: „Sunt gata sa il accept pe Isus ca un mare invatator, dar nu accept pretentia Sa de a fi Dumnezeu.” Acest lucru nu avem voie sa il spunem. Un om care ar fi doar un om si ar fi spus ceea ce a spus Isus nu ar fi un mare invatator moral. Ar fi ori un nebun la acelasi nivel cu un om care ar sustine ca este un ou fiert – ori ar fi diavolul; trebuie sa alegi intre acestea doua. Ori Acesta era si este Fiul lui Dumnezeu, ori un om nebun sau chiar mai rau. Poti sa il cataloghezi ca un demon; sau poti sa Ii cazi la picioare si sa Il numesti Domn si Dumnezeu. Dar nu Il mai jigni spunand ca a fost doar un mare invatator. El nu a lasat aceasta alternativa deschisa.

5 comments:

  1. Foarte frumoase citatele pe care le-ai cules... acum de am luat seama la adevărurile ce se ascund în spatele acestora

    ReplyDelete
  2. dumnezeu sa lucreze prin astea... noi suntem mesagerii lui... sa lucreze m9intuitorul prin noi

    ReplyDelete
  3. buna seara...as dori tare mult sa stiu daca citatul care incepe cu : "Nu ne indoim, neaparat, ca Dumnezeu va face(...)" este dintr-o carte, sau ii preluat din rostirile sau discursurile lui C.S Lewis...tare mult mi-ar place sa stiu numele cartii, de aceea, daca ma puteti ajuta, as aprecia tare mult.Va multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, eu le-am luat de pe internet, din pacate nu te pot ajuta cu un raspuns.

      Delete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator