Saturday 7 March 2009

de la Vladimir Pustan - Dragostea lui Dumnezeu

Il trateaza pe Nicodim, ce vine la El noaptea, plin de frica rusinii, ca si pe Zacheu care se face de rasul targului, urcandu-se ziua in amiaza mare intr-un copac.
Vorbeste femeii prinse in preacurvie la fel de cald si iubitor ca mamei Sale, Maria, numindu-le pe amandoua "Femeie".
Are aceleasi cuvinte bune pentru samariteanca cea cu multi barbati si neintelegatoare, ca pentru Maria din Betania care statea la picioarele Lui si-i sorbea cuvintele.
Spala cu drag picioarele hotarate ale lui Ioan, picioare hotarate sa ramana langa crucea Lui, ca si picioarele tradatoare ale lui Iuda, picioare pline de silnicia argintului.
Soldatii il batjocoresc, Il lovesc si-L duc in bice pana in varful dealului, Ii bat cu brutalitate cuie in maini si in picioare si El Se roaga pentru ei:"Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac."
Talharul Il injura, motivat si de tovarasul lui, si Isus il duce in rai. Omul asta, faliment total, nedus la biserica, fara botez si cateheza, este simbolul exceptiei. Si Domnul o face cu bucurie pentru el.
Ucenicii Il parasesc, desi fiecare s-a jurat ca va ramane aproape. Fug toti, lasi si neajutorati, si dupa inviere, in loc sa-i mustre si sa-i besteleasca, le zice, bun: "Ne intalnim in Galileea", adica " cele rele sa se spele, cele buna sa se-adune".
Iudeii, cei din neamul Lui, Ii cer sangele si-L ucid, dar El zice ca singur Isi da viata, nimeni nu I-o ia.
Petru se leapada, dar Domnul ii da inca o sansa si face din el predicatorul plin de forta al Cincizecimii.
Putea sa vindece leprosii de la distanta, ca pe fiul nobilului, dar n-a facut-o asa, ci altfel, punandu-Si mainile peste ei, identificandu-Se cu fiecare, nefiindu-I frica de contaminare.
Cand ma gandesc ce Dumnezeu bun avem si cand ma gandesc ca trebuie sa seman cu El, m-a apuca disperarea. De aceeea, probabil, sunt putini aceia care inteleg de ce cerul va fi asa de putin populat.
Speranta mea este ca ce-i cu neputinta la mine la El este posibil....

*preluat din "Dulcele sarut al singuratatii" de Vladimir Pustan

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator