Friday 27 March 2009

De ce vii la biserica?

Este o intrebare pe care toti ar trebui sa ne-o punem. Am auzit in jurul meu tot felul de variante: ma simt bine, simt ca Dumnezeu e prezent acolo, plec incarcat(a) cu forte proaspete, etc. Altii frecventeaza biserica pentru ca asa s-au obisnuit, sau pentru ca vor sa fie vazuti, e un fel de club . Multi vin la biserica plictisiti si atunci cand se termina programul "sparg usa". Unii, daca dureaza mai mult decat in mod normal, nici nu mai asteapta finalul si pleaca grabiti. Ne inchipuim noi oare ca timpul petrecut la biserica este un favor pe care i-l facem lui Dumnezeu?

Din ceea ce am vazut este o manifestare clasica pentru majoritatea bisericilor.

Intrebarea este pentru ce ar trebui sa venim la biserica? Nu cred ca e un lucru gresit sa te simti bine, atunci cand vii la biserica, de fapt e chiar normal, dar oare numai pentru asta ar trebui sa vii, pentru atmosfera placuta?

Ce spune Scriptura despre primele biserici?

Faptele apostolilor 1:13 Când au ajuns acasă, s-au suit în odaia de sus, unde stăteau de obicei. Erau: Petru, Iacov, Ioan, Andrei, Filip, Toma, Bartolomeu, Matei, Iacov, fiul lui Alfeu, Simon Zilotul, şi Iuda, fiul lui Iacov.
Faptele apostolilor 1:14 Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri, împreună cu femeile, şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii Lui.


Faptele apostolilor 2:42 Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii, şi în rugăciuni.
Faptele apostolilor 2:43 Fiecare era plin de frică, şi prin apostoli se făceau multe minuni şi semne.

Faptele apostolilor 2:46 Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.
Faptele apostolilor 2:47 Ei lăudau pe Dumnezeu, şi erau plăcuţi înaintea întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi.

Faptele apostolilor 5:42 Şi în fiecare zi, în Templu şi acasă, nu încetau să înveţe pe oameni, şi să vestească Evanghelia lui Isus Hristos.

Este oare modul nostru de inchinare astazi diferit fata de cel al primelor biserici? Vedem ca oamenii se strangeau pentru a se ruga, a se inchina, a-L lauda pe Domnul cu bucurie si curatie de inima.

De cate ori ai venit tu la biserica cu inima si mintea in alta parte? Stiai ca Domnul e in biserica, daca Il aduci cu tine, daca e in inima ta? El nu sta intr-o cladire pentru ca se numeste biserica, casa de rugaciune, etc. Daca fii Sai nu sunt acolo, nici El nu va fi prezent.

1 Imparati 8:27 Dar ce! Va locui oare cu adevărat Dumnezeu pe pământ? Iată că cerurile şi cerurile cerurilor nu pot să Te cuprindă: cu cât mai puţin casa aceasta pe care Ţi-am zidit-o eu!

Daca tu nu vii in biserica pentru a-L lauda pe Domnul, pentru a avea partasie cu fratii tai in Domnul, pentru a lua aminte la invataturi, trecandu-le pe toate prin filtrul Bibliei, sunt sanse mari ca prezenta ta acolo sa fie numai una fizica. Si poate te vei simti mai bine la plecare, insa este numai o iluzie si la prima incercare vei cadea iarasi.

Biblia ne arata foarte clar cum trebuie sa venim la biserica si de ce trebuie sa venim la biserica.

Vreau sa inchei cu doua versete care arata foarte clar ce simte Dumnezeu fata de inimile impartite, care nu ard pentru El:

Apocalipsa 3:15 "Ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
Apocalipsa 3:16 Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.


Domnul sa ne ajute sa ne analizam si sa ne vedem asa cum ne vede El si nu cum ne place noua sa ne vedem.


No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator