Thursday 19 March 2009

Comoara din pieptul tau

Venim bogati pe lume. Comoara o purtam in vase de lut. Cu prima palma peste spate, doctorul ne invata sa plangem. Ca sa ne obisnuim cu el, cu plansul. Doar de murit, murim saraci, oricat de multe lucruri agonisim.

Ce face diferenta? Cand venim pe lume, venim cu o comoara de neimaginat - sufletul. Despre partea imateriala din noi Isus a zis ca este mai valoroasa decat toate bogatiile lumii: "Si ce-i foloseste unui om sa castige toata lumea daca-si pierde sufletul?" ( Marcu 8:36 ) Oare de ce a dat Isus atata valoare sufletului nostru, cand noi purtam de grija mai mult cainelui din cotet decat comorii din piept?

Datorita creativitatii. Un lucru este de valoare datorita omului de valoare care l-a creat. O vioara este valoroasa cand a lucrat-o Stradivarius, o motocicleta cand e facuta de Harley si Davidson, un tablou cand e iscalit de Rembrandt.

Sufletul este opera Marelui Creator, este suflarea Lui, poarta iscalitura Lui, de aceea e valoros. Sufletul e facut de Dumnezeu si e mai valoros decat toti Rembranzii, Stradivariusii la un loc, pentru ca ei sunt creaturi, dar El e vesnic.

Sufletul nostru e valoros pentru ca el nu are duplicate, copii, imitatii. Cu cat un lucru e mai rar, mai putin inseriat, cu atat este mai scump. Din sase miliarde de suflete, ca al tau nu-i nici unul. Esti unic. Si asta ar trebui sa te umple de bucurie si sa-I multumesti Creatorului pentru ingeniozitatea Sa. Trairile tale sunt unice, bucurii si intristari, spaime si nelinisti, extaz si agonie, toate acestea le traiesti ca nimeni altul. Esti irepetabil, esti fara sablon, tipar si serie. Esti unic...

Ceea ce mai da valoare sufletului nostru este trainicia. Toata lumea recunoaste un produs bun dupa cat tine, cat rezista. Ca sufletul nu-i nimic.

Va veni o vreme cand lumea nu va mai fi, timpul nu va mai exista, dar sufletul tau va depasi toate barierele si va fi vesnic, pentru ca e condamnat sa traiasca vesnic. Bucura-te! Prin sufletul tau ai "tinerete fara batranete si viata fara de moarte", pentru ca sufletul tau nu are varsta.

Sa-ti apreciezi sufletul si pentru potentialul sau! Un lucru e scump nu numai pentru ceea ce este, ci si pentru ceea ce va fi. Investitia in el intotdeauna e profitabila.

Dar ceea ce da cel mai mult valoare sufletului este pretul nespus de mare care s-a platit pentru el. Un lucru este considerat valoros, daca se plateste mult pentru el. Pentru sufletul tau Si-a dat Isus sangele, sange mai scump decat toate bogatiile universului. Te-a platit cu greu si pretul a fost nemaiauzit.

Un print de zece ani din India i-a daruit reginei Victoria a II-a un diamant. El este printre primele cinci diamante din lume. Dupa ce a terminat facultatea la Londra, acel print s-a dus la regina si i-a spus: "Va rog sa-mi permiteti sa mai vad si sa mai pun o data mana pe diamantul pe care vi l-am daruit cand eram copil." "De ce?" a intrebat regina. "Pentru ca atunci nu stiam ce valoare are." Poate dupa ce vei citi aceste randuri iti vei privi altfel sufletul.

Pentru el se da batalia intre Dumnezeu si diavol, dar tu alegi cui sa-i incredintezi comoara din piept.

*preluat din "Dulcele sarut al singuratatii" de Vladimir Pustan"

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator