Wednesday 29 April 2009

Moartea spirituala

Biblia ne spune, foarte clar, ca moartea nu afecteaza numai partea fizica, ci exista si moarte spirituala. Atunci cand Adam si Eva au pacatuit impotriva lui Dumnezeu, ei au murit spiritual, pierzand si legatura personala cu Dumnezeu. Iata cateva citate biblice in sprijinul ideii de moarte spirituala, multe enuntate chiar de Domnul Isus:

Matei 8:22 "Vino după Mine", i-a răspuns Isus, "şi lasă morţii să-şi îngroape morţii." (Cum poate un mort sa ingroape pe altul?)

Matei 10:28 Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.

Matei 22:32 ,Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, şi Dumnezeul lui Iacov?' Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi ci al celor vii."

Luca 15:32 Dar trebuia să ne înveselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort, şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit." (Fiul ratacitor a fost mort spiritual, pana s-a pocait)

Romani 8:10 Şi dacă Hristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morţii, din pricina păcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihănirii.

Coloseni 2:13 Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.

Iacov 2:26 După cum trupul fără duh este mort, tot aşa şi credinţa fără fapte este moartă.

1 Petru 4:6 Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia şi celor morţi, pentru ca să fie judecaţi ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu, în duh.

Romani 5:20 Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult;
Romani 5:21 pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.


Poti fi un crestin si totusi sa fii mort spiritual? Clar ca nu. Din pacate, in multe biserici sunt oameni in aceasta stare, se considera crestini, dar... Datoria ta de crestin este sa ii ajuti atat cat iti sta in putinta, sa stai de vorba cu ei, sa te rogi pentru ei. Faci tu asta? Atunci ferice de tine. Nu faci asta? Oare nu esti in aceeasi situatie cu ei? Nu am raspuns la aceasta intrebare, numai Dumnezeu stie in ce stare se afla fiecare dintre noi, dar mai mult ca sigur ca trebuie sa te pocaiesti mai mult. Asa ca nu mai sta pe ganduri.


Tradus cu acordul autorului de: Crestinul
Articolul original aici

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator