Saturday 9 May 2009

Activist sau slujitor?

Se vorbeste foarte mult despre dragostea lui Dumnezeu si faptul ca noi trebuie sa manifestam aceasta dragoste. Dar cum stim daca manifestam aceasta dragoste? Ce pui pe primul loc, mersul la biserica sau ajutorul dat aproapelui? Nu ma refer la un ajutor intr-o situatie de viata si de moarte. Ci la lucruri care noua ne pot parea banale, dar pentru ei pot fi importante.

Cred ca aici este o "capcana" in care multi dintre noi cad. Ne gandim ca Il punem pe primul loc pe Dumnezeu si mergem la biserica, iar de ajutorul pe care il avem de dat, ne achitam mai tarziu. Dar nu intotdeauna Dumnezeu e de aceeasi parere cu noi. Eu am fost in aceasta situatie, si spre suprinderea mea, simteam ca decizia pe care am luat-o, de a merge la biserica in detrimentul ajutorului dat intr-o problema care mie mi se parea neimportanta, nu este buna. Dumnezeu incerca sa ma fac sa inteleg ca El isi doreste ca noi sa simtim cu oamenii din jurul nostru. Pentru persoana care mi-a solicitat acel ajutor, problema era foarte importanta.

La prima vedere pare ciudat, dar Dumnezeu nu are nevoie de activisti, are nevoie de oameni asemeni samariteanului.

Luca 10:30 Isus a luat din nou cuvântul, şi a zis: "Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon. A căzut între nişte tâlhari, care l-au dezbrăcat, l-au jefuit de tot, l-au bătut zdravăn, au plecat, şi l-au lăsat aproape mort.
Luca 10:31 Din întâmplare, se cobora pe acelaşi drum un preot; şi, când a văzut pe omul acesta, a trecut înainte pe alături.
Luca 10:32 Un Levit trecea şi el prin locul acela; şi când l-a văzut, a trecut înainte pe alături.

Luca 10:33 Dar un Samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el, şi când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.

Luca 10:34 S-a apropiat de i-a legat rănile, şi a turnat peste ele untdelemn şi vin; apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han, şi a îngrijit de el.
Luca 10:35 A doua zi, când a pornit la drum, a scos doi lei, i-a dat hangiului, şi i-a zis: "Ai grijă de el, şi orice vei mai cheltui, îţi voi da înapoi la întoarcere."
Luca 10:36 Care dintr-aceşti trei ţi se pare că a dat dovadă că este aproapele celui ce căzuse între tâlhari?"

Oare unde se duceau cei doi atat de grabiti? Preotul si levitul? Poate, se grabeau la biserica, ca sa nu intarzie la program.
Trebuie sa invatam sa avem mila fata de aproapele nostru, sa ne pese de ceea ce se intampla in jurul nostru. Cum stai tu in biserica si te rogi cu "evlavie" cand aproapele tau are nevoie de ajutor?

Dar cum tragi linie? Unde faci totusi diferenta? Cum stii cand e mai bine cand e mai bine sa mergi la biserica si cand trebuie sa pui pe primul loc ajutorul dat aproapelui? Nu stiu, este o linie de demarcatie foarte fina si cred ca singurul care ne poate calauzi este Domnul. Stiu ca daca noi avem o inima curata, Dumnezeu ne va calauzi si ne va arata calea pe care o avem de urmat.

Voi ce parere aveti?

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator