Tuesday 5 May 2009

Care este biserica adevarata?

Biblia defineste biserica ca adunarea celor "sfintiti in Hristos Isus" si a celor care cheama Numele Domnului Isus:

1 Corinteni 1:2 către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfinţiţi în Hristos Isus, chemaţi să fie sfinţi, şi către toţi cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor şi al nostru:

Asa cum spune si Pavel, biserica este o adunare, nu o organizatie:

1 Corinteni 11:18 Mai întâi de toate, aud că atunci când veniţi la adunare, între voi sunt dezbinări. Şi în parte o cred,

Tot el ne mai spune ca biserica este echivalentul "trupului lui Hristos":

1 Corinteni 12:27 Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
1 Corinteni 12:28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, şi vorbirii în felurite limbi.

In Efeseni si Coloseni, Pavel defineste biserica ca fiind chiar trupul lui Hristos:

Efeseni 1:22 El I-a pus totul sub picioare, şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii,
Efeseni 1:23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce plineşte totul în toţi.

Efeseni 5:29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;
Efeseni 5:30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui.

Coloseni 1:18 El este Capul trupului, al Bisericii. El este începutul, cel întâi născut dintre cei morţi, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietatea.

Coloseni 1:24 Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi; şi în trupul meu, împlinesc ce lipseşte suferinţelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica.

In concluzie, o biserica este o adunare a credinciosilor, a celor ce nadajduiesc in Domnul Isus Hristos, care se aduna in Numele Sau pentru botez, Cina Domnului, inchinare, lauda, rugaciune, partasie, marturie, studierea Cuvantului, disciplinare si propasirea Evangheliei ( Faptele Apostolilor 13:1-4, 20:7; 1 Corinteni 5:4-5; 14:26; Filipeni 4:14-18; 1 Tesaloniceni 1:8; Evrei 10:25). Biserica este compusa din toate persoanele nascute din nou, de la prima zi de Rusalii pana la prima inviere ( 1 Corinteni 15:52), unite intre ele si in Hristos prin botezul cu Duhul Sfant ( 1 Corinteni 12:12-13). Ea este trupul lui Hristos, El fiind capul ( Efeseni 1:20-21). Biserica este un templu sfant, in care Domnul locuieste in duh ( Efeseni 2:21-22); este una cu Hristos ( Efeseni 5:30-31); este logodnica Lui, asemenea unei fecioare curate ( 2 Corinteni 11:2-4); si va fi rapita in ceruri, la sosirea Domnului ( 1 Tesaloniceni 4:13-17). Nici un om nu poate sti cu siguranta, cine apartine lui Hristos si cine nu, numai Domnul poate judeca acest lucru ( Iacov 4:12, Romani 14:10).

Tradus cu acordul autorului de: Crestinul
Articolul original aici


No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator