Friday 29 May 2009

Porunca pocaintei

Dar Dumnezeu S-a indurat de sufletele noastre pacatoase. Si a randuit un Episcop peste ele: pe Domnul Isus. El ne striga tuturor: "Pocaiti-va". Nu-i numai un indemn, ci o porunca, "Dumnezeu porunceste tuturor oamenior de pretutindeni sa se pocaiasca".

Porunca este adresata tuturor. Numai in chip ironic vorbeste Isus uneori despre oameni neprihaniti care nu au nevoie de pocainta. Caci este oare vreunul al carui mecanism sufletesc sa fie altul decat cel pe care l-am descris?

Si precum am spus la inceput, o pocainta nu inseamna umplerea cu pasageri noi a masinii vechi si stricate. Nu este vorba de primirea unei credinte noi. Isus spune: "Nu se poate pune vin nou in burdufuri vechi, nici un petec nou la o haina veche ". Masina, burduful, haina, sufletul trebuie sa fie noi.

Aceasta se vede din faptul ca Domnul Isus nu da numai credinciosilor indemnul sa se pocaiasca. El da acelasi indemn membrilor Bisericii Sale, care se multumesc numai cu o credinta intelectuala in Evanghelie. Credinciosii trebuie sa se pocaiasca la fel ca si necredinciosii. Caci credinta noua in burduful vechi se falsifica si se pierde.

"Pocaieste-te", ii spune Isus ingerului Bisericii din Pergam. O proorocita din Biserica din Tiatira trebuie sa se pocaiasca. "Pocaieste-te", este indemnat si ingerul Bisericii din Laodiceea.

Trebuie sa ne pocaim cu totii de rautatea, de necuratia, de curvia noastra, trebuie sa ne pocaim de toata lucrarea mainilor noastre care nu a fost inspirata de dragoste, trebuie sa me pocaim de inchinarea la idoli si de toate faptele noastre moarte din trecut.

Pocainta este cu totul altceva decat o reforma partiala, constand din abandonarea fumatului si catorva obiceiuri rele.

Sa ne pocaim, caci Imparatia Cerurilor este aproape!

Cerul este aproape si te cunoaste de aproape. Esti observat si cunoscut.

Sa ne pocaim, daca nu vrem sa vina peste noi necaz si stramtorare, iar la urma pierzarea vesnica.

Sa ne pocaim si noi, cei credinciosi daca nu vrem sa piara bisericile noastre!

Bunatatea lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta.

"Oglinda sufletului omenesc" - R. Wurmbrand

5 comments:

  1. Domnul sa ne ajute sa ne pocaim deadevaratelea !

    ReplyDelete
  2. Draga crestinule, scrii lucruri frumoase si datatoare de viata, dar pacat ca nu prea ai cititori.De ce nu vrei sa intri si pe alte bloguri, ca la randul lor sa te viziteze si altii si sa guste din dulceata nectarului postat de tine? Hai vino si arunca samanta peste tot, caci nu stii unde va rasari si tu vei culege cu bucurie.Fii binecuvantat!

    ReplyDelete
  3. Iti multumesc pentru aprecieri. Nu caut sa imi fac publicitate ( e o metoda de a ma pazi de ingamfare,mandrie, etc). Cred ca acei oameni care au nevoie sa citeasca vor ajunge aici. Nu degeaba avem un Dumnezeu atat de mare. Domnul sa te binecuvanteze si inca o data iti multumesc pentru aprecieri.

    ReplyDelete
  4. Eu am ajuns aici pe blogul tau crestinule, si imi place ce citesc! Asa ca mergi mai departe, in umilinta si credinciosie fata de Domnul! Fii binecuvantat!

    ReplyDelete
  5. Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa citesti si iti multumesc pentru aprecieri. Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine!

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator