Tuesday 4 May 2010

Versetul zilei

Când a nimicit Dumnezeu cetăţile Câmpiei, Şi-a adus aminte de Avraam; şi a scăpat pe Lot din mijlocul prăpădului, prin care a surpat din temelie cetăţile unde îşi aşezase Lot locuinţa.

Geneza 19:29

3 comments:

  1. Asa cum odinioara Dumnezeu a scapat pe Lot datorita fagaduintelor facute lui Avraam, tot asa si astazi El fagaduieste viata vesnica celor care il au ca mijlocitor pe Isus Hristos. Trupul, asemenea cetatii este supus mortii, dar omul din launtru, cel nascut din Dumnezeu traieste vesnic. "Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru din launtru se inoieste din zi in zi."2Cor.4.16

    ReplyDelete
  2. Aceia care se tem de Domnul sunt ca Lot care-si chinuia in fiecare zi sufletul lui neprihanit din pricina a ceea ce vedea si auzea. Si cum a fost atunci, la fel va fi si in zilele de pe urma, si vremea se apropie. Dar Dumnezeu nu ne lasa in necunstinta, ca si pe Lot ne anunta cand trebuie sa ne pregatim de plecare, pentru ca locul nostru nu mai este aici.

    ReplyDelete
  3. Aici cred ca e discutabil. Intr-un loc ni se spune ca Lot isi chinuia sufletul, dar il vedem si la poarta cetatii, impreuna cu batranii. Ceea ce inseamna ca Lot era si un "oficial" al cetatii, un fel de consilier local. Nu stim exact cum a fost, dar asa cum reiese din verset, cred ca Dumnezeu l-a scapat pe Lot din pricina lui Avram si nu a trairii sale. E posibil sa fi fost un caz de inima impartita, asa cum vedem atat de des in bisericile de azi.

    ReplyDelete

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator