Thursday 27 May 2010

Viata creata in eprubeta?

In ultima vreme, am tot auzit despre aceasta magnifica realizare. Viata a fost creata de la zero in laborator, cam asta ni se spune. Dar oare este chiar asa? Oare chiar a fost creata viata de la zero, sau totul nu este decat o manipulare?

Ce au facut, de fapt, acesti oameni de stiinta?

“Craig Venter si echipa sa au construit de la zero genomul unei bacterii si l-au incorporat intr-o celula pentru a crea ceea ce ei numesc prima forma de viata sintetica din lume” (conform The Guardian). Acesta este punctul culminant a 15 ani de cercetare.

Cititi cu mare atentie afirmatia din subtitlu: ADN-ul a fost compus de la zero, apoi pus intr-o celula deja existenta inainte de a putea functiona. Acest lucru arata ca nu este suficient sa poti sa faci ADN; ai nevoie de mecanismele celulare inainte de a putea functiona. Acesta este de multa vreme un cerc vicios pentru evolutia chimica, sau pentru originea vietii: ADN-ul nu are nici un folos fara mecanismul de decodare, dar acest mecanism este el insusi codat in ADN. 

Ce spun oamenii de stiinta evolutionisti despre asta?

“Ideea ca aceasta reprezinta “joaca de-a Dumnezeu” este pur si simplu tampita. Ceea ce a realizat el, in termeni genetici, este similar transformarii unui program pentru Macintosh, intr-un unul care poate rula pe un PC Windows si apoi ai pretinde ca ai creat un computer. Nu este trivial, dar afirmatiile care se fac despre asta sunt pur si simplu absurde.” - Steve Jones

Si pana la urma, ce ar insemna pentru veridicitatea Bibliei daca acest lucru ar fi indeplinit? 

Daca s-ar intampla, intr-un fel, crestinii ar trebui sa se bucure, folosind asta ca dovada pentru creatie. ... Daca cineva ar pretinde ca sintetizarea vietii in eprubeta ar dizolva ideea unui Creator, de fapt ar spune: “Sintentizarea vietii in eprubeta dovedeste ca a evoluat”. Acum inlocuiti cuvintele scrise cu caractere italice din fraza, cu sinonimele lor si absurditatea ei devine clara: “Folosind inteligenta pentru a crea viata intr-o eprubeta dovedeste ca viata a aparut de la sine si nu prin inteligenta”....

Acesta este un rezumat al articolului pe care il puteti gasi aici.

No comments:

Post a Comment

 

Dumnezeu este dragoste

Grab this Headline Animator

Dovezi in favoarea lui Dumnezeu

Grab this Headline Animator